ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 11, 2008 - Fórum téma

felfele lépés a könyvtárban nem működik?

zaum · 2008. Jún. 11. (Sze), 20.17
Kétnyelvű weboldalam van, és úgy lett beállítva a szerver, hogy a német domain-név a NEMET nevu mappába a magyar domain név beirására pedig a MAGYAR nevű mappába lévő index.html indul. Logikusan úgy készítettem volna el az oldalt, hogy pl. a images mappa ezekkel egyenrangú (ezek mellett) és osztoznak rajta. Csakhogy ha hivatkozok egy "../images/akarmi.jpg" formában, akkor az nem működik.. Ez a szerver beállításán múlhat? Nincs jogosultságom?
 

Syn Flood, 40 egyidejű http kapcsolat

s_volenszki · 2008. Jún. 11. (Sze), 16.23
Sziasztok!

Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy mondjatok véleményt a következő szituációról.

Ma felhívott az egyik céges ügyfelünk, hogy nem tudja megnézni a weboldalunkat. Mondtam neki ránézek és gond nélkül betöltődött. Futottunk néhány kört, és kiderült, hogy a szerverünk tűzfala tiltó listára tett az IP címét, mert állítólag az az egy IP felzabált töb mint 40 egyidejű http kapcsolatot (aztán kivettük és most megint ok).

A weboldal dinamikus tartalomból épül, php-vel mysql-ből, és az adatbázis műveltetéshez szükséges php parancsokon kívül nem használ semmi extrát. Van egy képfeltöltő űrlap, teljesen mezei POST, ráadásul csak a .jpg fájlokat töltheti fel a látogató.

Tudom, hogy sok minden okozhatta a kialakult helyzetet (szolgáltató mondott számomra kínai dolgokat), de szerintetek mégis mit kellene megvizsgálni?

Azt mondták, ilyen szoftveres környezetben képtelenség kattintgatós módszerrel 40 aktív http kapcsolatot létrehozni egy időben.

Van olyan progi, ami (ablakozós oprendszer) regisztrálja a teljes http forgalmat? Érdemes a router logfile-ját elemezni?

Tanácstalan vagyok...
s_volenszki