ugrás a tartalomhoz

felfele lépés a könyvtárban nem működik?

zaum · 2008. Jún. 11. (Sze), 20.17
Kétnyelvű weboldalam van, és úgy lett beállítva a szerver, hogy a német domain-név a NEMET nevu mappába a magyar domain név beirására pedig a MAGYAR nevű mappába lévő index.html indul. Logikusan úgy készítettem volna el az oldalt, hogy pl. a images mappa ezekkel egyenrangú (ezek mellett) és osztoznak rajta. Csakhogy ha hivatkozok egy "../images/akarmi.jpg" formában, akkor az nem működik.. Ez a szerver beállításán múlhat? Nincs jogosultságom?
 
1

Ezer módon lehet...

vbence · 2008. Jún. 11. (Sze), 21.40
A kérdés, hogy van egy web root könyvtárad kiajánlva a webre, és ebben lakik a NEMET és MAGYAR köyvtár, vagy ezek két külön site web rootjai (azaz document rootjai).

Az első esetben valamiféle redirect (rewrite) történik, a másodikban két teljesen különálló site-ról van szó, és nincs átjárás közöttük. Hacsak nem csinálsz egy kzos könytárat, amit belinkelsz (ez egy funkció, amit a unixok tudnak a fájlrendszeren) mindkét könyvtárból, majd az apache FollowSymlinks direktívájával engedélyezed ezek követését.

Vagy mondd meg a rendszergazdának, hogy egy közös vhost-ot szeretnél a két site-nak, csak az induló könyvtár legyen más ()ez rewrite-tal megoldható.
2

A felhasználónak nincs jogosultsága

Poetro · 2008. Jún. 11. (Sze), 21.41
A felhasználó nem lát ki a domain alól, azaz csak az az alatti könyvtárakat látja. Hogy a megosztás mégis működhessen, esetleg lehet szimbolikus linkeket csinalni tehat egy MAGYAR/images és egy NEMET/images symlink-et, és mindkettő az eredeti images mappára mutat, és ezért a képeket csak egy helyre kell tölteni.
3

thx

zaum · 2008. Jún. 12. (Cs), 11.55
köszönöm!