ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 17, 2008 - Fórum téma

PHP külső futtatásának tiltása

Hoppáré · 2008. Jún. 17. (K), 20.25
Sziasztok!

Sehogy nem tudok megoldani egy problémát. Azt szeretném elérni, hogy a tárhelyemen kívülről nem lehessen elérni php fájlt.

egy htaccess-el próbálkoztam, de nem hozott eredményt.

<FilesMatch "kitiltando.php" >
Deny from all
</FilesMatch>

Már több órája próbálom megoldani a problémát, de nem megy, már már feladtam :)

köszönöm a válaszokat előre is!
 

Egyedi login rendszer

konda · 2008. Jún. 17. (K), 19.09
Nagyon nagy gondba vagyok a login rendszerekkel....

Egy login rendszert szeretnék létrehozni, ahol én adom meg a felhasználó
neveket és jelszavakat, és egy belinkelt honlapra dobjon be, ha helyes az
user és a pass, de úgy hogy, minden felhasználónak saját oldala legyen, amit
szintén én adok meg a kódban. Ha ez lehetetlen kérés lenne, akkor egy
egyszerűt szeretnék, ahol ugyancsak én adom meg a logint és az usert, és
mindenkit egy honlapra dobjon be. Tudnátok segíteni? Ha igen vegyetek föl msn-re (konda-12##kukac##hotmail.com)
 

Inline dives mizériáim

Bitman · 2008. Jún. 17. (K), 15.13
Sziasztok!

A problémám a következő: Lenne egy hírmodul, amely kilistáz x db híret egy oldalra, és az alján lenne a szokásos oldallista:
Összesen x db hír, jelenlegi oldal: 1/3 és alatta:
Előző oldal 1. 2. ... 10. Következő oldal

Gondoltam megcsinálom divekkel ezt is, ha már máshol is erre törekszek, de azért se akar összejönni.

A probléma az, hogy az előző és következő oldal szövegek értelemszerűen az első és utolsó oldalnál nem aktívak, de szeretném a helyüket egy üres divvel kitölteni, hogy az oldalszámok ténylegesen középen maradjanak. Ezért is van megadva a 85px-es szélesség.

Ezt a hozzászólást átszerkesztettem, már leírtam a 600 féle próbálkozásom (amiket kiszedtem, mivel felesleges), mert először rájöttem, hogy kivételesen Firefoxban van a hiba, miután már odáig folyamodtam, hogy ugyan megnézem már IE-ben is, aztán most utólag belegondolva mégis az IE a rossz, mert inline elemnek ezek szerint nem lehet megadni szélességet, csak persze az IE ezt is a maga módján roppant "szabályosan" kezeli...

A kód:

<!-- Oldalinfo eleje -->
	<div style="width: 555px; text-align: center;">Összesen 21 hír - Jelenlegi oldal: 1 / 3<br />
		<div style="width: 85px; display: inline;">&nbsp; </div> 
		<div style="display: inline;">
			<strong>1.</strong> 
			<a href="?p=hirek&oldal=1">2.</a> 
			<a href="?p=hirek&oldal=2">3.</a> 
		</div>
		<div style="width: 85px;  display: inline;"><a href="?p=hirek&oldal=1">Következő oldal</a></div> 
	</div>
<!-- Oldalinfo vége -->
Van valami normális, valid megoldás vagy inkább hagyjam az egész igazítósdit? (IE-ben látva mégsem olyan szép ez így mint gondoltam)

Előre is köszönöm!

Üdv,
Ákos
 

Ajax library kiválasztása

Bitman · 2008. Jún. 17. (K), 01.07
Sziasztok!

PHP-ban most kezdem el fejleszteni a nemrég elindult webhosting cégünk honlapjára az online domain és tárhelyrendelő felületet.

Elképzelésem az lenne, hogy néhány lépésből áll az egész, a nyitóoldalon rögtön ott lesz egy rész, ahol ellenőrizni lehet a domain(ek) foglaltsági állapotát. Ez a rész tulajdonképpen egy input, ahova a kívánt domain neveket be tudja írni vesszővel elválasztva, pl "valami, akarmi, megamitakarok", és ki tudja választani checkboxok segítségével a kívánt végződéseket, melyek ellenőrzésre fognak kerülni, pl .hu, .com, .org, net, eu, stb.. Sajnos mint kiderült szinte minden ellenőrzés megvan egy fél pillanat alatt, csak persze a hu domaineknél gyakran másodperceket kell várni whois szervertől függetlenül (nem is értem, nálunk mi működik normálisan..?).

Itt szeretnék beiktatni egy csodás AJAX alkalmazást, mely az ellenőrzés (submit) gomb megnyomására aktiválódik, és egy ilyen preloader mozgóképet tesz a domain ellenőrzős rész fölé, egy kis szöveggel, hogy Kérem várjon, ellenőrzés folyamatban.. A phpnak nyílván a form mezőinek adatait kellene elküldeni, domain név, checkboxok állapota, és a captcha valamiféle azonosítóját + beírt értékét.

Feladata abban merülne ki, hogy addig várakoztatja a usert, amíg az ellenőrzések véget nem érnek, majd ha ez megtörtént, akkor átirányítana egy következő oldalra, ahol az eredményeket meg lehetne tekinteni. Illetve ha valami hiba történt (rossz domain név megadás, nincs kiválasztva TLD, vagy érvénytelen a captcha, akkor bejönne újra a főoldal a már beírt adatokkal. Ezeket a hibákat persze lekezelem ajax babrálások nélkül is, hiba esetén a várakozás gyakorlatilag 0 lenne, mert az ellenőrzések átugrásával visszajönne a főoldal a hiba feltüntetésével.

Szerintem ebben semmi bonyolult nincs, csak az értékeket kell elküldeni, és valamiféle visszatérési értékre várni 2 mp-es frissítési intervallummal, mondjuk truera..