ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Fórum téma

július 26

egyszerű aldomain htaccess-szel

Tome · 2007. Júl. 26. (Cs), 17.47
Sziasztok!

Aldomaint szeretnék létrehozni htaccess-szel, találtam is megoldásokat, de mindenhol általánosan van leírva. Én csak egy aldomaint szeretnék, nem akarom, hogy bármilyen aldomaint átirányítson. Tehát:

http://rago.domain.hu/ -> http://domain.hu/ragoaloldal.htm

Ennyit szeretnék csinálni. Előre is köszönöm a segítséget!

DB fejlesztés csapatban

janoszen · 2007. Júl. 26. (Cs), 13.51
Sziasztok,

beleütköztünk egy problémába adatbázis fejlesztéssel kapcsolatban. A PHP kód verziókezelését úgy oldottuk meg, hogy SVN-be dolgozunk és a közös dev szerver daily buildként funkcionál, egyébként mindenki a saját webszerverére dolgozik.

Most azt szeretnénk, hogy a fejlesztői gépeken levő adatbázisok is valahogy tudjanak aktualizálódni az SVN update-el párhuzamosan. Bármilyen ötlet jöhet.

Köszi

J

drupal 51 címlap és oldalak tartalmi részbe hívása

bogyo · 2007. Júl. 26. (Cs), 12.57
A kérdésem az lenne hogy az 5.1 es verzióban hogyan lehet a címlapot egyedivé varázsolni. ( a leírás alapján nekem nem ment bár az ha jól láttam nem is az 5ös szériához van) esetleg valakinek egy ilyesmi alapmodulja lenne 5.1-hez??

a másik mérdésem pedig az hogy ha van egy adatbázisom ami php-kkel dolgozik (adatokat kérek le és íratok ki), bár tulajdonképp mindegy is. A lényeg hogy hogyan tudom a tartalmi részre meghívni?

előre is köszi a válaszokat

Shellben futtatva van kimenet, shell_exec -el pedig nincs.

tazvagyok · 2007. Júl. 26. (Cs), 11.16
Sziasztok!

Miért lehet az, hogy egy akármilyen parancsot shellben futtatva kapok kimenetet a képernyőre, de shell_exec-el futtatva nem. A parancs futtatásához nem kell root-nak lenni.

Segítségeteket előre is köszönöm.

július 25

Külső mysql host használata xampp alatt

newlamer · 2007. Júl. 25. (Sze), 18.26
Sziasztok!

XAMPP-ot használok WinXp alatt. Szeretnék egy programomból egy távoli adatbázist elérni. Utána néztem a guglin és itt a laborban is, mindenhol azt találtam, hogy sima connect a megfelelő host-névvel, db-vel, jelszóval, és megy a dolog.
Nekem még sem akar működni, és elakadtam. Esetleg vmilyen php-ini beállítási hiba?
Köszönettel venném, ha megosztanátok ötleteiteket!
NewLamer

július 24

MYSQL INSERT SQL probléma

Reactor · 2007. Júl. 24. (K), 19.37
Egy olyan függvényt írtam, ami csak egy tábla nevet kér illetbe a táblázatba illesztendő anyagot...
// array(kulcs => érték

function mysql_insert($table, $ins)
{
$fields = array_keys($ins);
$values = array_values($ins);
$fields = implode("`, `",$fields);
$values = implode("`, `",$values);
$query = "INSERT INTO $table (`id`, `$fields`) VALUES (NULL, `$values`);";
mysql_query($query) or die('MySQL: '.mysql_error());
}
mysql_insert("shoutbox", array("message" => "", "author" => "", "date" => "", "ip" => "", "email" => ""));

Eredmény:
MySQL: Unknown column '' in 'field list'
Miért van ez?

július 23

js változó -> php változóba

pimaszgrimasz · 2007. Júl. 23. (H), 20.03
Sziasztok!

Hogyan tudok egy $php változót egyenlővé tenni egy js változóval?
Remélem hgoy én vagyok nagyon tudatlan, és ez egy egyszerű dolog.

Köszönöm a segítséget!

tárhelyem még felhasználható mérete

EL Tebe · 2007. Júl. 23. (H), 17.19
Sziasztok!

Hogyan tudom php-vel lekérdezni, hogy mekkora hely van még a bérelt tárhelyemen?

Addig már eljutottam, hogy mekkora helyet foglalnak a fájljaim, de nem igazán sikerült a megengedett maximum-ot lekérdeznem.

Köszi a helpet!

Üdv:

Teb

Telefonszám mező formázása

halee · 2007. Júl. 23. (H), 16.43
Sziasztok,

Egy olyan problémám van, hogy adott egy nagy form, mindelféle mezővel - ez most nem is érdekes -, amin van egy telefonszám beviteli mező. Az ügyfélnek az volt a kérése, hogy tagoltan lehessen felvinni a telefonszámot.

Ezzel eddig nem is volna probléma. Már írtam is rá egy jópofa kis scriptet, ami bevitel közben megfelelően formázza a mező tartalmát.

Amiből a probléma adódik, az az, hogy ebbe a mezőbe különböző formátumú telefonszámok is kerülhetnek, pl.:
Input -> Output
555555 -> 555-555
0680555555 -> (06-80) 555-555
0611234567 -> (06-1) 123-4567
06701234567 -> (06-70) 123-5678

Még ezzel sem lenne gond, de mi van, ha még hozzáveszem a nemzetközi számokat is?! Tud valaki olyan leírást ahol az összes lehetséges telefon-formátum dokumentálva van? - Nem mintha azt tervezném, hogy minden lehetséges ország kódra írok külön megjelenítőt... ;)))

Szóval nincs erre valami jól bevált módszere/ötlete valakinek??

köszi előre is az ötleteket,
Halee

exec() - probléma

Feri72 · 2007. Júl. 23. (H), 16.33
PHP5 alól szeretnék meghívni és elindítani egy külső alkalmazást(pl notepad.exe) az exec() függvénnyel, viszont ez nem sikerül. De az 5-ös alól valamiért nem fut. Illetve azt tapasztalom, kipróbálva a notepad.exe-t, hogy a háttérben fut(azaz a task manager-ben látható mind a cmd.exe, mind pedig a notepad.exe), viszont nem nyitja meg a notepad-ot a képernyőn.
Találkozottt már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás rá?
Előre is köszi a segítséget!