ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Fórum téma

július 30

Divből kicsúszik a kép

lamase · 2007. Júl. 30. (H), 06.01
Sziasztok!

Miért van az hogy ff-ben http://codenamegta.hu/articles.php?show-article=29 ezen az oldalon kicsúszik a tartalom? Mivel lehetne korrigálni?

július 30

Tanítsatok egy kicsit.

codyjay · 2007. Júl. 29. (V), 23.00
Kedves látogatók!

Az alábbiakban kérem segítségeteket.

Az utóbbi időben az NVU nevű programmal elkezdtem weboldalt készíteni. Egy darabig el is jutottam, egész pontosan addig a pontig, amikor úgy döntöttem, hogy korszerűbboldalt szeretnék annál, mint amit összehoztam.

Segítségeteket kérem, hiszen ti itt kivétel nélkül profiknak számítotok, ahogy elnézem. :)

Tehát.
Először azt szeretném megtudni, hogy szerintetek korszerű weboldalt milyen programmal érdemes csinálni, és ezt hogy lehet beszerezni.

Első segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm.

Cody

search.html

szocmunka · 2007. Júl. 29. (V), 22.22
Szevasztok!

Van 1000 darab html file -om. Mindegyik html filet elnevezem 1-1000-ig (1.html, 2.html, 3.html, 4.html, ...és így tovább)
Aztán van egy search.html file -om. A search.html file nem tartalmaz semmi mást, csak egy text mezőt és egy "küld" gombot. Ha a text mezőbe beírom, hogy 589 és megnyomom a küld gombot, akkor az 589.html file nyílik meg. Ha 416 -ot írom be akkor a 416.html nyílik meg. Tehát amilyen számot beírok, olyan számon elmentett html nyílik meg. Ha olyan számot írok be (pl.:1001) mely mellé nem készült html file, (1001.html) akkor hibaüzenetet kapok vissza. (pl:”Kérése nem teljesíthető”.)

Szóval egy olyan szerver oldali keresésről lenne szó, mely nem az oldalak tartalmában „keresne”, hanem elnevezésükben. És miután megtalálta a kívánt filet, meg is nyitná azt.

Kérdésem:

Létezik erre, vagy hasonló problémára már egy bejáratott megoldás?
(script, freeware, stb.)

Ha írni kell erre egy programot, az „Nehéz” vagy „könnyű” feladat ?

Köszi: K. I.

július 29

Veszélyes kód web oldalakban

w3net · 2007. Júl. 28. (Szo), 22.53
Egy érdekes dologra lettem figyelmes nemrég.
Egy web oldalat látogattam meg (pc hardwer áruház) MS IE6 böngészővel, majd rögtön a számitógép CPU-ja 100% ra lett kihasználva. Trójai virust installált be a web oldal a böngésző súlyos hibájának révén. Ez persze nem lepett meg, tudjuk, hogy a böngészők korábbi verziói elég sok kritukus biztonsági hibát tartalmaznak. Felettéb érdekelne, hogyan kerül be ilyen ártalmas kód a web oldalba?

FIGYELEM:
A most következő web oldalat csak saját felelőségedre látogassad meg!!!
A web oldalat biztonságosan megnézheted, ha először deaktiválod a JavaScript-et a böngésződben. Ne használj MS IE böngészőt!
A web oldal Win32/Spy.Delf.NEY nevű trójai virust installál a gépedbe. Biztosan tudom, mert voltam olyan hülye, és MS IE6-os böngészővel szörföztem.

szóval itt az URL cime annak a web oldalnak:
www. novepc. sk

A HTML forrás alján van az ártalmas JS kód.
"<!--[O]--><script>document.write( .... "

Kérdéseim:
1. szerintetek hogyan került oda ez a kód?
2. Tud valaki arról, hogy a WordPress-nek is lenne ilyen súlyos sérthetősége

Bevallom semmi időm az ilyesmikkel foglalkozni, de mégis érdekelne, hogyan terjed ez a virus, ami web oldalakat fertőz meg (veszélyes JS kódot injektál beléjük).

Ugyanerről a problémáról ezen a fórumon olvashattok többet:

XHTML5 + Web Forms 2 + XForms 1.1

alippai · 2007. Júl. 28. (Szo), 22.05
Hogy tudom ezeket a technológiákat a böngészőre (azthiszem csak az Opera 9 támogatja őket - javítsatok ki ha nem támogatja, vagy más is támogatja) "ráérőszakolni"?
1.) Erről találtam valamit: application/xhtml+xml headert kell használni (szerintem phpvel a legegyszerűbb) és nemkell neki <!DOCTYPE html> és más doctype se... - és XML 1.0-ként kell leírni az oldalat (mármint kell az elejére a <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>)?!
2.) Azthiszem, hogy ez automatikusan belekerül
3.) Szerintem 1.0-ás XForms kerül bele - erről foggalmam sincs, hogy hogy kell használni :$ -a spec.-ban ( http://www.w3.org/TR/xforms11/ ) nem találtam erről semmit, csak a leírásáról

Nem kell hülyének tartani, hogy WD-os technológiákon akarok weboldalt írni, mert webes programot (raktár) akarok írni és ott megkövetelhető 1 normális, naprakész (ezt csak azért tettem hozzá mert szeretem az IE7est és mégse naprakész :S :( ) bögésző...

MP3 egyszerű lejátszása

PiT · 2007. Júl. 28. (Szo), 20.14
Sziasztok!
Az oldalamra szeretnék háttérzenét, de, amikor a felhasználó regisztrál megkérdezem, hogy egyáltalán szeretne- e zenét, illetve még a kedvelt stílusát is kiválasztatom vele. Olvastam, hogy nemigen szeretik általánoságban a felhasználók a háttérzenét, viszont szerintem, ha olyan zene szól, és akkor amikor a felhasználó akarja, ez jó ötlet.
A zenét egy 0 vastagságú frame-ben indítanám el, és ha a felh. le akarja állítani, oda egy másik oldalt betöltök. A megvalósításról röviden ennyit:) . A kérdésem az lenne, milyen fügvény van mp3 lejátszására, akár flashben, javascriptben. Ezel nem szeretnék olyan sok időt tölteni (már kb 2 hónapja csinálom a weboldalam), ezért megköszöném, ha tudnátok írni egy kész megoldást. Csak annyi kéne, hogy tudjam változtatni a fájl elérését, és automatikusan elinduljon a lejátszás. Flashben már csináltam egyet, de ott aktiválni kellett, hogy elinduljon:S. Köszi előre is válaszokat!

ReWriteRule kivétellel

TIV · 2007. Júl. 28. (Szo), 01.40
üdv...

nagyon kezdő vók mod_rewrite terén. adott: xp, apache 2.2.3, mod_rewrite

van egy ilyenem:

RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) index.php

Ez jól is megy így, bár a 2.-3. sor nem tudom mire jó, tudja vki?:) Szeretnék viszont egy olyat, hogy ha domain/mas , akkor az egyeb.php nyíljon meg. így tehát...

RewriteRule ^mas$ /egyeb.php

A gond viszont az, hogy a kettő együtt nem működik...:( Ha mindkettő egymás alatt van, akkor írtó lassan kezd letöltődni az oldal és ráadásul nem is jönnek le képek, stb..

tudja vki miért és hogy lehetne megoldani?
köszönöm

július 27

PEAR telepítés

fchris82 · 2007. Júl. 27. (P), 12.00
Az alábbi bejegyzést csak azért ejtem meg, mert Google-ben a hibaüzenetre rákeresve nem találtam semmit ezen kívül: http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=8084 , ami nem oldotta meg a problémát, hátha később vkinek kell majd, bár pár dolgot nem igazán értek, korábban miért működött rosszul és most miért jó (mb_string-re se hisztizik mostmár, pedig tényleg ugyan azt raktam fel, ami eddig is volt ...
A történet:
Szerettem volna próbálgatni a Symfony-t, amihez kell a Pear-t telepíteni. El is jutottam eddig, de akárhányszor futtattam vmit parancssorban, egy windows-os ablakocska a szokásos hang kíséretében üzente, hogy az mb_string kiterjesztéshez szükséges dll-t nem találja (a phpinfo() és a böngészőben behívott oldalak mégis tudták használni, szóval csak parancssorban nem találta), majd miután ezt leokéztam még kiírt pár kiterjesztést (azokat már a parancs alá, nem külön ablakban), hogy azokkal is vmi hiba van, majd a továbbiakban gond nélkül lefutott minden.
Egyszer gondoltam egy olyat, hogy a php_mbstring.dll-t bemásoltam a php könyvtárba közvetlenül, és ekkor ugyan nem jött elő az mb_string-es üzenet, kaptam egy olyat, hogy a PHP CLI szabálytalan művletet halytott végre, ezért a program futása leállt o_O
php_mbstring.dll töröl a "gyökérből" és akkor visszajutottam az előbbi állapothoz, hogy ugyan lefutottak a dolgok, de mindig dobálta nekem a hibaüzeneteket és ezt 1 óra alatt megunva, Apache-ból és PHP-ból is újra felraktam a legújabbat (eddig is az volt fent).
A PHP telepítésénél lehet választani, hogy tegye fel a PEAR-t is, még ki is írja, hogy 3,X mega hely kell neki, de telepítés után tök üres a PEAR könyvtár, csak egy go-pear.phar van ott.
Semmi gond, megpróbálom futtatni a go-pear.bat-ot, az korábban működött (az elején említett hibaüzenetek sorával ugyan). De nem volt hajlandó lefutni. Ezt íjra:
[colorer=CLI]
D:\PHP5>go-pear.bat
phar "D:\PHP5\PEAR\go-pear.phar" does not have a signature

Zend Studio Comment

zoliky · 2007. Júl. 27. (P), 10.47
Zend Studio-ban be lehet szurni olyan megjegyzeseket amelyek leirjak a fajl elejen ki irta, mikor es milyen licensz alatt tovabithato a kod ?
Make documenting your code, applications, and projects a breeze with PHPDocumentor,
the standard documentation tool for PHP. Automatically add PHPDoc comments to files, classes,
functions, constants and more, all through PHPDoc wizards.
Amit a fenti angol szoveg leir, hogy kene beuzemelni ?
Koszonom!

július 26

sql lekérdezés

Castor87 · 2007. Júl. 26. (Cs), 20.10
Üdv!
Van egy sql táblám, melynek két oszlopa van: kepnev, leiras. Képek neveit(fajlneve.kiterjesztes alapján) és leírásukat tartalmazzák. A kép/leírás megjelenítését sikerült megoldanom. Szeretnék egy előző/következő linket beilleszteni, de nem tudom hogy kell hivatkozni egyel fentebbi/lentebbi rekordra.

Gondoltam egy id oszlop bevezetésére, mely növekvő számokat tartalmaz, de ha kitörlök egy rekordot, akkor borul az egész rendszer.

Van esetleg függvény rá, ami a lekérdezésnél a két szomszéd rekordot is kiolvassa?

Köszönöm előre is!