Archívum - 2007 - Fórum téma
szeptember 28
cakePHP controllerbe szeretnék adatot behozni
Sziasztok!
CakePHP használata során elakadtam egy dologgal, és kérlek benneteket, hogy segítsetek. Egy controllerbe szeretnék behozni adatokat egy másik modellből, parancsaba öntve
■ CakePHP használata során elakadtam egy dologgal, és kérlek benneteket, hogy segítsetek. Egy controllerbe szeretnék behozni adatokat egy másik modellből, parancsaba öntve
$valami = $this->MasikModel->findAll()
ezt szereném. A segítséget előre is köszönöm.Hogyan tudom megszámolni, hány eredménysora van egy lekérdezésnek?
Hello!
Adatbázisban egy kifejezésre keresek rá, majd a kapott eredményt 10-es csoportokban szeretném megjelentetni oldalanként.
Azonban nem tudom megszámoltatni hány eredménysor van. Tudna valaki segíteni???
■ Adatbázisban egy kifejezésre keresek rá, majd a kapott eredményt 10-es csoportokban szeretném megjelentetni oldalanként.
Azonban nem tudom megszámoltatni hány eredménysor van. Tudna valaki segíteni???
<?php
$srch="%".$var."%";
$total_results = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM hirdetesek where hirdetes LIKE' $srch'"),0);
DOM Inspectort keresek Windows-hoz
Szervusztok
Egy olyan programot keresek windows ala, amivel egy html oldalban a dom-ot hete mindenfelekeppen megjeleniteni, ertem ez alatt pl (ez kellene most) kilistazni minden input elem nevet(name) es utana szurni azokat ami pl p_-vel kezdodik. Sok oldalrol van szo, sok mezovel, a sourcekodbongeszes a leheto legroszabb modszer.
Ha valaki ismer ilyet, azt kerem, irjon.
Elore is koszonom.
Istvan.
■ Egy olyan programot keresek windows ala, amivel egy html oldalban a dom-ot hete mindenfelekeppen megjeleniteni, ertem ez alatt pl (ez kellene most) kilistazni minden input elem nevet(name) es utana szurni azokat ami pl p_-vel kezdodik. Sok oldalrol van szo, sok mezovel, a sourcekodbongeszes a leheto legroszabb modszer.
Ha valaki ismer ilyet, azt kerem, irjon.
Elore is koszonom.
Istvan.
Új URL betöltődésekor ne ugorjon az oldal elejére a Firefox
Sziasztok!
A Firefox oldaltöltéskor nem mindig nulláról kezdi az oldal rajzolását, csak átrendezi azokat a dolgokat, amik változtak. Valószínűnek tartom, hogy csak új URL-re való töltéskor teszi azt, hogy újrarajzol, és visszaugrik az oldal elejére. Arra lenne szükségem, hogy GET-paraméterben adok át pl. egy listához lapozási infót, ekkor ez ugyan új URL, de szeretném, ha ezt mégse renderelné újra. (Lehet, hogy akkor is újrarenderel, nem érdekel; ne ugorjon vissza az elejére, ez kellene nekem lényegében.)
Ajax-ot kerülném, pont azért, mert szeretném, ha a lapozási infó meg ehhez hasonlók a címben maradhatnának, könyvjelzők és indexelés végett.
Be lehet állítani erre Firefox-ot? Legjobb az lenne, ha az URL-ben lévő hosztnév alapján döntene, a változók nélkül, de ha sose ,,nulláról'' indul, az is jó nekem. Gúglit már kérdeztem a témáról. Valaki tud erről infót? RTFM-jellegű link is segítség, ha valaki tud jó doksit a FF belső működéséről.
Köszi!
■ A Firefox oldaltöltéskor nem mindig nulláról kezdi az oldal rajzolását, csak átrendezi azokat a dolgokat, amik változtak. Valószínűnek tartom, hogy csak új URL-re való töltéskor teszi azt, hogy újrarajzol, és visszaugrik az oldal elejére. Arra lenne szükségem, hogy GET-paraméterben adok át pl. egy listához lapozási infót, ekkor ez ugyan új URL, de szeretném, ha ezt mégse renderelné újra. (Lehet, hogy akkor is újrarenderel, nem érdekel; ne ugorjon vissza az elejére, ez kellene nekem lényegében.)
Ajax-ot kerülném, pont azért, mert szeretném, ha a lapozási infó meg ehhez hasonlók a címben maradhatnának, könyvjelzők és indexelés végett.
Be lehet állítani erre Firefox-ot? Legjobb az lenne, ha az URL-ben lévő hosztnév alapján döntene, a változók nélkül, de ha sose ,,nulláról'' indul, az is jó nekem. Gúglit már kérdeztem a témáról. Valaki tud erről infót? RTFM-jellegű link is segítség, ha valaki tud jó doksit a FF belső működéséről.
Köszi!
szeptember 26
Explorer 6 "0x010e61ea8" hiba
Sziasztok, én egy elég amatör felhasználó vagyok, de a segítségeteket kérem. A gépem az internet explorer 6 bezárása után azt írja ki hogy a "0x00e61ea8" memóriacímen nem végezhető el a következő müvelet: read, mit lehet tenni? Segítsetek
■ prototype AJAX request timeout
Sziasztok!
Egyre jobban tetszik ez a prototype! Ismer valaki doksit AJAX request timeout kezelésre prototype-ban?
Találtam egyet http://codejanitor.com/wp/ajax-timeouts-with-prototype/, de az nem működik megfelelően! Ha bekövetkezik az időtúllépés, csak akkor adja a hibaüzenetet, ha az amúgy megkezdett request sikeresen lezajlik.
Ezidáig AjaxToolbox-ot használtam, és abban a timeout esetén törölte a folyamatban lévő kérést. Ugyan azt szeretném elérni!
Köszike, s_volenszki
■ Egyre jobban tetszik ez a prototype! Ismer valaki doksit AJAX request timeout kezelésre prototype-ban?
Találtam egyet http://codejanitor.com/wp/ajax-timeouts-with-prototype/, de az nem működik megfelelően! Ha bekövetkezik az időtúllépés, csak akkor adja a hibaüzenetet, ha az amúgy megkezdett request sikeresen lezajlik.
Ezidáig AjaxToolbox-ot használtam, és abban a timeout esetén törölte a folyamatban lévő kérést. Ugyan azt szeretném elérni!
Köszike, s_volenszki
szeptember 26
Email leszedése szerverről és feldolgozása PHP-vel
Sziasztok!
Van egy érdekes 5letem.
Vagy csak nekem az...??? :-)
Szóval...
Van egy postafiók egy mail szerveren. Eddig minden OK, egy "sima" levelezővel (Outlook, Bat stb.) simán lehetne is használni.
Ami viszont nekem kell, az az, hogy egy cron-olt PHP progi (mondjuk egy "emailleszedoesfeldolgozo.php") ezt a postafiókot rendszeres időközönként megnézné, ha van benne levél, akkor azt leszedné, fájlba téve a levél szövegét (levéltörzset), illetve külön fájlba a csatolmányt, ha van, és persze a levélfejlécből kiszedné az adatokat (küldés időpontja, tárgy stb.), mert ez alapján nevezné el a levéltörzs fájlját.
Nos, erre a feladatra van-e valami az "alap" PHP-ban (v4.4.4)?
A "mail functions"-nál csak a mail() és a ezmlm_hash() van, de ezek a küldéshez vannak, viszont nekem a levél szerverről való "leszedése" kell (és onnan törlődjön is ezután)...
Vagy máshol keressem a doksiban?
Vagy van-e valami megoldás erre?
Egyáltalán merről/merre induljak?
Még fontos info lehet az, hogy semmi keretrendszer nincs a dologhoz, csak egy egymagában levő cron-olt PHP fájl lenne egy tárhelyen, ami a maga alatt levő mappákba pakolná a leszedett cuccot.
Tehát NE ajánljatok pl. Drupal-, vagy egyéb modult... ;-)
Köszönöm!
Üdv!
Gime
http://www.gime.hu
■ Van egy érdekes 5letem.
Vagy csak nekem az...??? :-)
Szóval...
Van egy postafiók egy mail szerveren. Eddig minden OK, egy "sima" levelezővel (Outlook, Bat stb.) simán lehetne is használni.
Ami viszont nekem kell, az az, hogy egy cron-olt PHP progi (mondjuk egy "emailleszedoesfeldolgozo.php") ezt a postafiókot rendszeres időközönként megnézné, ha van benne levél, akkor azt leszedné, fájlba téve a levél szövegét (levéltörzset), illetve külön fájlba a csatolmányt, ha van, és persze a levélfejlécből kiszedné az adatokat (küldés időpontja, tárgy stb.), mert ez alapján nevezné el a levéltörzs fájlját.
Nos, erre a feladatra van-e valami az "alap" PHP-ban (v4.4.4)?
A "mail functions"-nál csak a mail() és a ezmlm_hash() van, de ezek a küldéshez vannak, viszont nekem a levél szerverről való "leszedése" kell (és onnan törlődjön is ezután)...
Vagy máshol keressem a doksiban?
Vagy van-e valami megoldás erre?
Egyáltalán merről/merre induljak?
Még fontos info lehet az, hogy semmi keretrendszer nincs a dologhoz, csak egy egymagában levő cron-olt PHP fájl lenne egy tárhelyen, ami a maga alatt levő mappákba pakolná a leszedett cuccot.
Tehát NE ajánljatok pl. Drupal-, vagy egyéb modult... ;-)
Köszönöm!
Üdv!
Gime
http://www.gime.hu
.htaccess fájlomat figyelmen kívül hagyja az Apache
Hali! Nekem az lenne a gondom, hogy htacces-el védem az oldalam, azaz védeném, de valamiért az Apache ezt figyelmen kivül hagyja. A fórumban vissza olvasta mmár, máshol is néztem, nem igazán találtam épkézláb magyarázatot rá. A beállítások a következőek:
(Windows 2003 Server alatt fut az Apache)
a htacces file a document root ban, hogy az egész szervert védje, tartalma:
A passwd file is rendesen létrehozza, user:pass rendben.
Az Apache conf file ja a következőket tartalmazza:
A .htacces filenév beállítása:
A .htacces file
Tehát nemtudom mire lehetne még gondolni, elvileg minden ok, nemtudom az számít-e, hogy indexelést használok, és nem index.html-t vagy index.php-t? Ha van valakinek valami hasznos ötlete az megköszönném!
■ (Windows 2003 Server alatt fut az Apache)
a htacces file a document root ban, hogy az egész szervert védje, tartalma:
AuthName "htaccess password prompt"
AuthType Basic
AuthUserFile c:\Program Files\Apache Group\Apache2\bin\passwd
Require valid-user
AuthType Basic
AuthUserFile c:\Program Files\Apache Group\Apache2\bin\passwd
Require valid-user
A passwd file is rendesen létrehozza, user:pass rendben.
Az Apache conf file ja a következőket tartalmazza:
<Directory "d:/www">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride AuthConfig
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride AuthConfig
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
A .htacces filenév beállítása:
AccessFileName .htaccess
A .htacces file
Tehát nemtudom mire lehetne még gondolni, elvileg minden ok, nemtudom az számít-e, hogy indexelést használok, és nem index.html-t vagy index.php-t? Ha van valakinek valami hasznos ötlete az megköszönném!
Adatbiztonság - kinek a dolga?
Sziasztok!
Kiváncsi vagyok szakértő véleményekre arról, kinek a feladata egy mysql adatbázisban tárolt adatok biztonságos őrzése. A weboldal készitőjéé vagy a tárhelyet szolgáltatóé? Illetve kinek milyen eszközök állnak a rendelkezésére a biztonságos tároláshoz?
■ Kiváncsi vagyok szakértő véleményekre arról, kinek a feladata egy mysql adatbázisban tárolt adatok biztonságos őrzése. A weboldal készitőjéé vagy a tárhelyet szolgáltatóé? Illetve kinek milyen eszközök állnak a rendelkezésére a biztonságos tároláshoz?
Hírlevél
Egy mysql adatbázisba szeretnék email címeket gyűjteni feliratkozással. A gondom az, hogy nem íródnak be a táblába az email címek. Csak sorszámot kapnak, de az email mező üres marad. Mi lehet az oka? Ha a $email helyére csak egy sima szót írok az beíródik, tehát valamiért nem tudja olvasni a szövegdobozt.
Az elkul.php:
<?php
$kapcsolat = mysql_connect("localhost","felhasznalonev","jelszo");
mysql_select_db("adatbazisnev",$kapcsolat);
$parancs = "INSERT INTO belepes (email) VALUE ('$email')";
mysql_query($parancs,$kapcsolat);
mysql_close($kapcsolat);
?>
És a weboldalban a form:
<td><form action="elkuld.php" method="post">
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" id="formhatter">
<tr>
<td id="emailszoveg">az Ön e-mail címe: </td>
<td><input type="text" name="email" class="mezo" size="25" maxlength="30"></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td id="elkuld"><input name="elkuld" type="submit" id="inputelkuld" onClick="MM_validateForm('email','','NisEmail');return document.MM_returnValue" value="Elküld"></td>
</tr>
</table>
</form></td>
■ Az elkul.php:
<?php
$kapcsolat = mysql_connect("localhost","felhasznalonev","jelszo");
mysql_select_db("adatbazisnev",$kapcsolat);
$parancs = "INSERT INTO belepes (email) VALUE ('$email')";
mysql_query($parancs,$kapcsolat);
mysql_close($kapcsolat);
?>
És a weboldalban a form:
<td><form action="elkuld.php" method="post">
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" id="formhatter">
<tr>
<td id="emailszoveg">az Ön e-mail címe: </td>
<td><input type="text" name="email" class="mezo" size="25" maxlength="30"></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td id="elkuld"><input name="elkuld" type="submit" id="inputelkuld" onClick="MM_validateForm('email','','NisEmail');return document.MM_returnValue" value="Elküld"></td>
</tr>
</table>
</form></td>