ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Fórum téma

március 7

Ugrás Ip címre

Fantarc · 2007. Már. 7. (Sze), 20.11
Sziasztok
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy röktön ahhogy beírom az oldal címet és betölti az oldalt, röktön ugorjon át egy megadott ip címre. Itt a példa, ha esetleg nem világos. www.papa1953.atw.hu na most ezen az oldalon van az a gomb: (Csatlakozás a PAPA szerverhez)de ezt szeretném kiiktatni, ne keljen rá kattintani, hanem ahhogy behozza az oldalt kattintás nélkül röktön ugorjon át arra az ip címre, ahová a gomb mutat.. Help.. Please

Flash getURL-ben POST metódussal hogyan adom meg a változókat?

ark · 2007. Már. 7. (Sze), 16.16
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni Flash ügyben. Egy PHP-MySQL rendszerű honlapot csinálgatok.

Flash formot akarok készíteni, ami nagyon egyszerű dolgot csinál: POST methoddal átad két értéket egy php fájlnak (POST methoddal), getURL paranccsal.
A flash-es form tartalmaz egy rádiobutton group-ot és egy input text-et.
A kiválasztott radiobutton értéke az egyik küldendő adat, az input text, amit a honlap látogatója beír, az a másik adat.
Tudom, hogy meg lehet csinálni flash-el:

getURL("keresoszo.php","_self","POST")

eddig el is jutottam.

A kérdésem az lenne, hogyan adjam meg a küldendő variable-ket? Az input text variabléje "keresoszo", a radiobuttonnál pedig "keresofunkcio".

Előre is köszönöm a segítséget.

UI.: remélem érthető volt a gügyögésem.

IE-ben input mezők rálógnak a görgetősávra

ksgy · 2007. Már. 7. (Sze), 12.47
Hali!

Akadt egy kis probléma az IE-vel, hátha bele futott már valaki más is, eddig én nem találtam rá megoldást:

kép

Az iput mezők (nem csak a checkbox, hanem a texboxok, selectek is) rálógnak a scrollbarra, olyan, mintha nem ertelmezné, hogy ottvan a scrollbar, vagy az inputok "alatt" lenne.

Köszi előre is!
ksgy

Dinamikus objektumok autocompletion-ja?

TeeCee · 2007. Már. 7. (Sze), 12.42
Üdv!

Lehet, hogy olyat keresek, ami nem létezik....
Van egy szép nagy, modulos felépítésű portálmotorom, amiben az objektumok dinamikusan jönnek létre, szépen, mindig amelyikre szükség van. Vannak olyan objektumok, amelyekhez értelem szerűen elég sokat nyúlok, és zavar, hogy nem tudom elérni a metódusait az IDE auto-kiegészítésével :(

Nem találkoztam ilyen 'object mapping' vagy hasonlóval egyetlen IDE alatt sem. Létezik? Eddig általam használt PHP-re (is) alkalmas szerkesztők: MC :D, UltraEdit :), Zend, phpED, Komodo.

Egy példa, hogy mit is szeretnék:
Van pl. a $GLOBALS['dblayer'] objektumom, aminek van egy execute metódusa.
Persze ezt be kell gépelni: $GLOBALS['dblayer']->execute('XXX'); (persze van 4* hosszabb metódusnév is, amit könyebben elfelejtek, ha egy darabig nem nyúlok ahhoz a modulhoz, megaztán könnyű elírni bármit...)

Milyen szép is lenne, ha:
1.) A "$GLO"-t beírva a modulok objektumai megjelennének (kiválaszt, ENTER)
2.) Utána a "->"-t írva megjelennének a metódusai, és esetleg a paraméterei (a paramétereket általában nem szoktam közvetlen használni, ezért ezt tudom mellőzni)

Megjegyezném (hangsúlyoznám), hogy mivel a fájlokat is dinamikusan tölti be a rendszer, ezért természetesen, amikor egy PHPfájlban módosítok, akkor egy darab include/require nincs benne a rendszer objektumaira vonatkozóan, és akkor még a dinamikus névből előállított példányosításról nem is beszéltem...

// Csöppnyi ízelítő, miről is beszéltem
require_once(DIR.'mod_'.$name.'/classes/'.$name.'.php');
$this->modules[$name] = new $name;
$GLOBALS[$name] = &$this->modules[$name];
  // Igaz, itt a portal objektumon belül a moduloknál lesz a modul példánya,
  // de kényelmi/értelmi okok miatt a $GLOBALS alá is berakok egy referenciát...
Gondoltam egy olyanra, hogy a fejlesztői verzióban egy include lenne minden
oldal elején, és ott minden fájlt behúzna és objektumokat példányosítana...

március 7

UFO+AJAX

Marcell · 2007. Már. 6. (K), 23.00
Sziasztok!
UFO beágyazási módot használok egy készülő weboldalon egy apró Flash modulhoz. Maga a Flash muszáj az oldalra, tehát nem kiváltható mással (mielőtt vki beszólna :))

AJAX-szal szeretném frissíteni az adott részt és így újra bele kell írnom a Flash részt. Itt jön a probléma, ugyanis nem tölti be újra az UFO. Az alternatív tartalom eltűnik, tehát lefut, de nem írja bele a Flash tartalmat (generált forrás alapján).

Direkt használok UFO-t, ugyanis csak ez a módszer felelt meg a következő kritériumoknak:
- IE alatt ne kelljen aktiválni (ezt ezen kívül csak a SWFObject oldotta meg)
- Lightboxnak sikerüljön elszürkíteni (SWFObject nálam nem adta meg magát)

Aki esetleg bármelyik problémára tud megoldást, kérem ossza meg velem, mert ha ezt nem tudom áthidalni, akkor vagy az AJAX-os frissítést vagy az IE aktiválás-mentesítését kell kihagynom (ami tekintve az IE piaci részesedését elég nagy fájdalom)..

Többnyelvű tartalmakhoz, webshophoz milyen CMS-t válasszak?

tiku I tikaszvince · 2007. Már. 6. (K), 19.35
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni. Egy oldalt kellene összeraknom, amiben vegyesen vannak statikus és dinamikus (hírek, linkek, sajtó hivatkozások) tartalmak. Ezen kívül tervben van egy webshop beindítása is. Követelmény még a több nyelven megjelenő tartalom is. Szóval a kérdésem:
Melyik rendszer az, amelyik:
  • képes többnyelvű tartalmaket kezelni?
  • és létezik hozzá használható webshop plugin, kiegészítés

A javaslatokat előre is köszönöm

tikuVoltam

MySQL alap-Gond

ark · 2007. Már. 6. (K), 13.00
Üdv.

Azt szeretném kérni/kérdezni, én mint aki csak egy hete kezdte a PHP-zést és MySQL-ezést, hogy segítsetek megoldani a számomra nagy rejtélyt, ami valószínüleg annyira nem nehéz dolog, csak a tudásom hiányos.

A családi videotéka honlapján dolgozom. És minden működik is.
Nagyon jól meg, egy apró problémám van.

Egy kis kódrészlet sehogy sem akar összejönni.

Azt szeretném, hogyha a MySQL query sorai nullát hoznak ki, azaz az adatbázisban nincs sor (bizonyos kereséseknél, stb), akkor a kódban fellelhető táblázat ne üresen álljon, hanem írja ki, hogy "Nincs Találat". Persze ellenkeő esetben, ha talál sort, akkor listázza úgy ahogy most is van a kódban.

A segítséget előre is köszönöm.

[code]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>videOázis</title>
<script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script>
<style type="text/css">
body,td,th {
font-family: Tahoma;
font-size: 11px;
color: #3F3F8C;
}
a:link {
color: #7979C4;
}
a:visited {
color: #3F3F8C;
}
</style>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=300,height=300,left = 200,top = 200');");
}
</script>
<meta name="description" content="A ceglédi videotéka honlapja, mely belopja magát szívedbe!">
<meta name="keywords" content="dvd,vhs,cegléd,video,kölcsönzés,videoázis,videotéka,videótéka,film,mozi,horror,sci-fi,thriller,vígjáték,akció,kaland,mese,rajzfilm,animációs,háborús,romantikus,internet,playstation,nyomtatás,szkennelés,scannelés,fénymásolás">
</head>
<body style="margin:0; background-image:url(back.jpg); background-position: 100% 100%;">

Prototype updaterrel betoltott fukcio

city99 · 2007. Már. 6. (K), 09.50
Itt luzerkodom a prototype-al... :) meg kell hagyni nem az en asztalom a kliens oldali progizas.
Szoval a problema hogy van egy keret file amiben egy div tartalmat Ajax.Updater-el frissitek ebbe beletolok egy <script> tag-et amibe van egy funkcio. Bekapcsoltam az updater-nel a evalScripts-et es ki is ertekelodik a script de a funkcio utana nem hivhato. Nemi ganyolassal es az Element.addMethods-ot hasznalva van egy megoldas, de ez szo szerint ganyolas es nem tetszik.
A megoldas lenyege az lenne hogy csak egy reszet frissitve az oldalnak csak az oda illo js funkciokat toltenem be es nem kene a keretfilebe taroloni 100k js-t. Persze arrol mar almodni se merek hogy ugy ertekelodjon ki a js hogy a script tag src-vel megadot filet is felnyalja.
Csinaltam egy peldat ra http://city.e98.hu/prototype/

Ha valaki van egy fel pillanata es esetleg kivagna a fat az orom elol hogy lassam az erdot azt megkoszonnem.
otletek ?

március 6

Egy lister ami valamiért nem ugy megy ahogy kéne

noniah · 2007. Már. 5. (H), 23.47
az alábbi kodocska egy lister a PHP fusion portálhoz amit most irogattam kb 2 napja lényege az lenne hogy egy már meglevő galériát illeszt be a portálba ami könyvtár alkönyvtár alapon müködik és az alkönyvtárakban az index file adja a képgalériát, az oldalon ez a kódocska listázza a könyvtárakat és a rákattintással az URL-t egészíti ki amit ugye a szerver alapból az adott hönyvtár index.html/php oldal lehívásával folytat.

a kódban van egy $path='Bulik'; sor ami gondot okoz
ha igy van ahogy látjuk akkor nem listáz semmit
ha $path='.'
akkor listázza az adott könyvtár tartalmat és müködik is

Viszont fontos lenne hogy menjen változóval mert akkor a kód mentve pl: photo.php néven elücsöröghetne a portál gyökerében és továbbírva a változós módszert akár korlátlan számú alkategóriával müködő képgaléria lenne.

volna más megoldás is csak többezer fotó már megvan egy formában kiskép és a nagykép (vizjel listamotor stb)is ami alkönyvtárakból index lappal indítható.
Nagy meló lenne átírni mindet, inkább illeszteni kellene.
PHP tudásom kb 15 napos könyvek vannak legfőképp a webről ami leirja a használatát de nem tudom mért nem listáz változóval

<?php

//kötelező
require_once "../maincore.php";
require_once "../subheader.php";
require_once "../side_left.php";
opentable("panel");
?>

<html>
<head>
<style type="text/css">
.text1 {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 12px;color: White;text-align : left;}
.text2 {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 12px;color: Silver;text-align : left;}
.titre1 {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 12px;font-weight: bold;color: #FFFFFF;}
.titre2 {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 12px;font-weight: bold;color: #cccccc;}
</style>
</head>
<body>

<table width="90%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0" align="center">
<?

$path='Bulik';

Dátum lekérdezés hónap szerint

DsA · 2007. Már. 5. (H), 21.37
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehetne olyat csinálni
hogy hónap szerint lekérdezni az adatbázisból
így néznek ki a dátumok az adatbázisban:
2007-02-10
2007-03-04
és ehhez lenne egy lenyíló menü amiben benne vannak a hónapok: "Január, Február, Március..."
és ha kiválasztom a márciust akkor csak a 3-ik havi adatokat adná ki
na most minden megy ebből csak a dátumos része nem tehát valami ilyesminek kéne lenni:
mysql_query("SELECT * FROM `tabla` WHERE `date`='??Március??'");
ez addig oké meg a select menü is meg a vele kapcsolatos dolgok is csak mit írjak a where után? tudom hogy valamit az mktime-al meg a getdate-el kéne alkotni de ezeket annyira nem tudom :\
valami ötlet valakinek?
előre is köszönök mindent!