ugrás a tartalomhoz

Prototype updaterrel betoltott fukcio

city99 · 2007. Már. 6. (K), 09.50
Itt luzerkodom a prototype-al... :) meg kell hagyni nem az en asztalom a kliens oldali progizas.
Szoval a problema hogy van egy keret file amiben egy div tartalmat Ajax.Updater-el frissitek ebbe beletolok egy <script> tag-et amibe van egy funkcio. Bekapcsoltam az updater-nel a evalScripts-et es ki is ertekelodik a script de a funkcio utana nem hivhato. Nemi ganyolassal es az Element.addMethods-ot hasznalva van egy megoldas, de ez szo szerint ganyolas es nem tetszik.
A megoldas lenyege az lenne hogy csak egy reszet frissitve az oldalnak csak az oda illo js funkciokat toltenem be es nem kene a keretfilebe taroloni 100k js-t. Persze arrol mar almodni se merek hogy ugy ertekelodjon ki a js hogy a script tag src-vel megadot filet is felnyalja.
Csinaltam egy peldat ra http://city.e98.hu/prototype/

Ha valaki van egy fel pillanata es esetleg kivagna a fat az orom elol hogy lassam az erdot azt megkoszonnem.
otletek ?
 
1

Tipp

Protezis · 2007. Már. 6. (K), 17.20
Egy kosza otlet: nem lehet, hogy a kodban feljebb hivnad a fuggvenyt (gondolom fuggvenyre gondolsz, mikor funkciot emlitesz), mint ahol deklaralva van (pontosabban ahova betoltotted)?

Ha igen, probald ki, hogy egy - a forrasban feljebb levo - divbe toltod be a fuggvenyt.

De lehet baromsag, amit irok, fuggvenyt meg nem tolttem be prototypepal.
2

mindegy

city99 · 2007. Már. 7. (Sze), 19.28
teljesen mindegy hova rakod ha nem a "szulo" html-be van akkor nem hivhato.
Amugy nagyabol megoldodott, meghozza ugy hogy a keret filebe nyomok egy ures classt amibe aztan a betoltott divtartalombol belepreselem az uj fuggveny/funkciot. Szerintem eleg tree megoldas de biztos megvana miertje csak en nem ertem .