ugrás a tartalomhoz

UFO+AJAX

Marcell · 2007. Már. 6. (K), 23.00
Sziasztok!
UFO beágyazási módot használok egy készülő weboldalon egy apró Flash modulhoz. Maga a Flash muszáj az oldalra, tehát nem kiváltható mással (mielőtt vki beszólna :))

AJAX-szal szeretném frissíteni az adott részt és így újra bele kell írnom a Flash részt. Itt jön a probléma, ugyanis nem tölti be újra az UFO. Az alternatív tartalom eltűnik, tehát lefut, de nem írja bele a Flash tartalmat (generált forrás alapján).

Direkt használok UFO-t, ugyanis csak ez a módszer felelt meg a következő kritériumoknak:
- IE alatt ne kelljen aktiválni (ezt ezen kívül csak a SWFObject oldotta meg)
- Lightboxnak sikerüljön elszürkíteni (SWFObject nálam nem adta meg magát)

Aki esetleg bármelyik problémára tud megoldást, kérem ossza meg velem, mert ha ezt nem tudom áthidalni, akkor vagy az AJAX-os frissítést vagy az IE aktiválás-mentesítését kell kihagynom (ami tekintve az IE piaci részesedését elég nagy fájdalom)..
 
1

probléma megoldva

Marcell · 2007. Már. 26. (H), 18.49
Rájöttem, hogy maga a kérdés volt felesleges. :)

Ugyanis, ha AJAX-al frissítem az oldalt, az IE6 nem kéri, hogy aktiváljam az új flash elemeket. Úgyhogy csak simán beleirattam az oldal kódjába a már jól bevált
<object type="application/x-shockwave-flash" id="mediaplayer" name="mediaplayer" data="mp3/mp3player.swf" width="135" height="104">
  <param name="movie" value="mp3/mp3player.swf" />
  <param name="bgcolor" value="#000000" />
  <param name="wmode" value="transparent" />
  alternatív tartalom
</object>
módszerrel és minden működik (a wmode paraméter ugye azért kell, hogy Lightbox felül tudjon kerekedni rajta). Mák. A szomorú ebben az, hogy erre csak most jötem rá..