Archívum - 2007 - Fórum téma
április 19
Ismét reguláris kifejezés.
Sziasztok!
Már többször leszerepeltem reguláris kifejezésből, mégis bennetek van minden bizodalmam. Szeretnék php-vel, szövegben, minden egy szóköznél több szóközt egyre cserélni. A google-ben kerestem mintát és idáig jutottam: (\S+)\x20{2,}(?=\S+) de ez természetesen nem szuperál.
Köszi a megértést és a segítséget, s_volenszki
■ Már többször leszerepeltem reguláris kifejezésből, mégis bennetek van minden bizodalmam. Szeretnék php-vel, szövegben, minden egy szóköznél több szóközt egyre cserélni. A google-ben kerestem mintát és idáig jutottam: (\S+)\x20{2,}(?=\S+) de ez természetesen nem szuperál.
Köszi a megértést és a segítséget, s_volenszki
phpmyadmin hibaüzi - hibás konfig? :o
Apache/2.2.3 (Debian) PHP/5.2.0-8+etch1
Mysql 5.0.32
alapokon fut egy phpMyAdmin 2.9.1.1
Az export/import részen ezt az üzit kapom:
Warning: include(./libraries/import/ldi.php) [function.include]: failed to open stream: Too many open files in /usr/share/phpmyadmin/libraries/plugin_interface.lib.php on line 31
ugyan ez a jelenség néhány más php-s progiban is, ahol egy require_once-nál akadunk ki.. :(
Nincs valami 5letetek?
(nincs safe_mode bekapcsolva, ha ez számít)
■ Mysql 5.0.32
alapokon fut egy phpMyAdmin 2.9.1.1
Az export/import részen ezt az üzit kapom:
Warning: include(./libraries/import/ldi.php) [function.include]: failed to open stream: Too many open files in /usr/share/phpmyadmin/libraries/plugin_interface.lib.php on line 31
ugyan ez a jelenség néhány más php-s progiban is, ahol egy require_once-nál akadunk ki.. :(
Nincs valami 5letetek?
(nincs safe_mode bekapcsolva, ha ez számít)
Hibrid likvid dizájn - vélemény?
Sziasztok,
újraalkottam az oldalamat WP alapokon és teljesen likvid dizájnt alkalmaztam. Persze rögtön előjött a régi vita a fix szélesség alkalmazásáról, hogy 1280 széles képernyőn nehezen olvasható.
Megoldásnak azt találtam ki, hogy 1024 képpontban maximalizálom a tartalom méretét, méghozzá úgy, hogy betűmérettől függjön. (81.333em) Sajnos egyelőre csak Firefox és IE7 használók fognak ebben az élvezetben részesülni, de addig is kikérném a véleményeteket ezzel a megoldással kapcsolatban.
Akinek 1024-es képernyője van, vegye le a szövegméretet Firefoxban, hogy lássa az eredményt.
Mit gondoltok, lehet ez arany középút a két tábor között?
Köszi
J
ui. azért kérdezem, mert itt a WL-on is volt negatív kritika az új méreteződő dizájnnal kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok.
■ újraalkottam az oldalamat WP alapokon és teljesen likvid dizájnt alkalmaztam. Persze rögtön előjött a régi vita a fix szélesség alkalmazásáról, hogy 1280 széles képernyőn nehezen olvasható.
Megoldásnak azt találtam ki, hogy 1024 képpontban maximalizálom a tartalom méretét, méghozzá úgy, hogy betűmérettől függjön. (81.333em) Sajnos egyelőre csak Firefox és IE7 használók fognak ebben az élvezetben részesülni, de addig is kikérném a véleményeteket ezzel a megoldással kapcsolatban.
Akinek 1024-es képernyője van, vegye le a szövegméretet Firefoxban, hogy lássa az eredményt.
Mit gondoltok, lehet ez arany középút a két tábor között?
Köszi
J
ui. azért kérdezem, mert itt a WL-on is volt negatív kritika az új méreteződő dizájnnal kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok.
PHP CLI FastCGI
Sziasztok!
Windowson próbálok összebarkácsolni egy parancssorból (CLI) meghívható HTML letöltő programot a legújabb PHP + curl -lel. A programot sikerült megcsinálnom. Letölti az anyagot majd kiirja a keresett részt (pregmatch) txt-be. A gond csakannyi hogy nagyon magas a proceszor igénye amikor meghívom a php scriptet akkor 2-3 másodpercre 40% - 70% megfogja 3GHZ pentium4 processzort. Ez semmikép se lehet normális ezért a processz monitort megnyitva a következőtvettem észre: a scriptem hívást követően a php.exe folyamata azonnal leáll/megszűnik/kiírásra kerül a memóriából és úgy is marad amíg nincs újabb hívás. Magyarán a php betöltésével és kiírására megyel a processzoridő nagyrésze. Ezért én azt szeretném hogy a php.exe folyamatosan fusson a háttérbe, mint egy szolgáltatás.
Ehhez ha jól értem FastCGImódban kellene futnia ugyanakkor semmi érdemi információt nem találtam arról hogy hogyan lehetne megoldani ha nem apache-val vagy IIS-selakarom használni a PHP-t hanem mint standalone parancsértelmezőt(CLI).
Van valami ötletetek? Minden gondolatot nagyon köszönök.
■ Windowson próbálok összebarkácsolni egy parancssorból (CLI) meghívható HTML letöltő programot a legújabb PHP + curl -lel. A programot sikerült megcsinálnom. Letölti az anyagot majd kiirja a keresett részt (pregmatch) txt-be. A gond csakannyi hogy nagyon magas a proceszor igénye amikor meghívom a php scriptet akkor 2-3 másodpercre 40% - 70% megfogja 3GHZ pentium4 processzort. Ez semmikép se lehet normális ezért a processz monitort megnyitva a következőtvettem észre: a scriptem hívást követően a php.exe folyamata azonnal leáll/megszűnik/kiírásra kerül a memóriából és úgy is marad amíg nincs újabb hívás. Magyarán a php betöltésével és kiírására megyel a processzoridő nagyrésze. Ezért én azt szeretném hogy a php.exe folyamatosan fusson a háttérbe, mint egy szolgáltatás.
Ehhez ha jól értem FastCGImódban kellene futnia ugyanakkor semmi érdemi információt nem találtam arról hogy hogyan lehetne megoldani ha nem apache-val vagy IIS-selakarom használni a PHP-t hanem mint standalone parancsértelmezőt(CLI).
Van valami ötletetek? Minden gondolatot nagyon köszönök.
Könyv magyarul? webtervezésről: usability, user experience, information architecture, interface design
Ha az ember magyarul szeretne könyvet olvasni erről a témáról, nem nagyon válogathat.
Nielsen "Designing Web Usability" könyve megjelent magyarul, sok éve, azon kívül nem is nagyon láttam mást.
Egy webfejlesztő írta valahol, hogy a klienseivel általában elolvastatja a "Don't make me think!" könyvet, így nem neki kell mindenféle alapelvekre felhívni a figyelmet... hát én ezt itt nem tehetem még meg :o)
Ha lenne lehetőséged, hogy válassz, melyik könyvet jelentetnéd meg magyarul? Hogy te olvasd, vagy elolvastasd mással -- klienssel, kollegákkal, diákjaiddal?
Prioritizing Web Usability -- az említett Nielsen-könyv újabb változata
Don't make me think! (Krug)
Information Architecture for the world wide web (Morville-Rosenfeld) - weblapok tervezése, struktúra, navigáció kialakítása
Designing Interfaces (Tidwell)
vagy más a kedvenc? ha van egyáltalán :o)
■ Nielsen "Designing Web Usability" könyve megjelent magyarul, sok éve, azon kívül nem is nagyon láttam mást.
Egy webfejlesztő írta valahol, hogy a klienseivel általában elolvastatja a "Don't make me think!" könyvet, így nem neki kell mindenféle alapelvekre felhívni a figyelmet... hát én ezt itt nem tehetem még meg :o)
Ha lenne lehetőséged, hogy válassz, melyik könyvet jelentetnéd meg magyarul? Hogy te olvasd, vagy elolvastasd mással -- klienssel, kollegákkal, diákjaiddal?
Prioritizing Web Usability -- az említett Nielsen-könyv újabb változata
Don't make me think! (Krug)
Information Architecture for the world wide web (Morville-Rosenfeld) - weblapok tervezése, struktúra, navigáció kialakítása
Designing Interfaces (Tidwell)
vagy más a kedvenc? ha van egyáltalán :o)
április 18
setcookie vs ajax
Sziasztok!
Adott egy div, amelynek a tartalmát az oldal teljes letöltése nélkül frissítem, a div tartalmát generáló php scriptben pedig van egy setcookie függvény, de mintha teljesen hatástalan lenne, nem jön létre a cookie valamiért.
Valóban nem lehet ajax mellett cookiet létrehozni, vagy csak nekem nem sikerül?
■ Adott egy div, amelynek a tartalmát az oldal teljes letöltése nélkül frissítem, a div tartalmát generáló php scriptben pedig van egy setcookie függvény, de mintha teljesen hatástalan lenne, nem jön létre a cookie valamiért.
Valóban nem lehet ajax mellett cookiet létrehozni, vagy csak nekem nem sikerül?
képkezelés és manipulálás szerver oldalon
sziasztok
szerveren levo kepfileoknak szeretnem a kicsinyitett kepet legeneralni es azt elkuldeni a latogato bongeszojenek.
a weboldalam iskolai szerveren van, tudok rajta PHP-t futtatni, van felhasznalom, lesz MYSQL adatbazisom is. GD viszont nincs. van valami mod megis a dinamikus kepek kezelesere? esetleg CGI-bol meg lehet valahogy oldani? vagy felhasznalokent tudok GD-t telepiteni? esetleg, ha adatbazisban tarolom a kepeket, es ott manipulalom?
van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? mit javasoltok?
valaszaitokat varom.
ErdosJ
■ szerveren levo kepfileoknak szeretnem a kicsinyitett kepet legeneralni es azt elkuldeni a latogato bongeszojenek.
a weboldalam iskolai szerveren van, tudok rajta PHP-t futtatni, van felhasznalom, lesz MYSQL adatbazisom is. GD viszont nincs. van valami mod megis a dinamikus kepek kezelesere? esetleg CGI-bol meg lehet valahogy oldani? vagy felhasznalokent tudok GD-t telepiteni? esetleg, ha adatbazisban tarolom a kepeket, es ott manipulalom?
van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? mit javasoltok?
valaszaitokat varom.
ErdosJ
április 17
Scriptaculous és ciklus
Az alábbi függvényben a ciklus az utolsó elemen hajtódik végre többször. Miért lehet ez?
■
function collectmcthumbs(mcEffect){
var mcR;
var i;
var mcthumb = document.getElementsByClassName('mcthumb');
for(i=0;i<mcthumb.length;i++){
Event.observe(mcthumb[i], 'mouseover', mcnavicimShow);
Event.observe(mcthumb[i], 'mouseout', mcnavicimClear);
if(mcEffect == 'SlideDown'){
mcR = 1000*Math.random();
setTimeout('Effect.SlideDown('+mcthumb[i]+')', mcR);
}
}
}
Kereső optimalizálás blog
http://optimalizalas.info - Kereső optimalizálás blog
Tessék jönni olvasni, kommentelni, egyetérteni, nem egyetérteni, szóval szeretettel ajánlom minden a téma iránt érdeklődő figyelmébe.
[amennyiben úgy érzitek reklám és nem ide való, távolítsátok el nyugodtan]
■ Tessék jönni olvasni, kommentelni, egyetérteni, nem egyetérteni, szóval szeretettel ajánlom minden a téma iránt érdeklődő figyelmébe.
[amennyiben úgy érzitek reklám és nem ide való, távolítsátok el nyugodtan]
Flash felvillan pozicionálás után
Hali!
Adott egy DIV, benne egy flash objektum. A DIV-et egy kis JS kod kozeprendezi mind vizszintesen, mind fuggolegesen body onloadkor. Ez a kis fugv. az onresize-nel is vegrehajtodik, viszont a flash, mikozben a JS pozicionalja a DIV-et felvillan feheren es csak a pozicionalas utan ter magahoz. Ugyanez a helyzet, ha a kovetkezokepp csinalom a pozicionalast:
- DIV hideolasa
- DIV pozicionalas
- DIV megjelenitese
Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy hasonloval?
Amivel eddig probalkoztam: BODY es DIV hatterszin beallitas, de tesz ra magasrol, illetve probaltam nem display: none-t adni a DIV-nek, hanem a visibilityvel jatszani, de ugyanez a helyzet.
Elore is koszi
ksgy
■ Adott egy DIV, benne egy flash objektum. A DIV-et egy kis JS kod kozeprendezi mind vizszintesen, mind fuggolegesen body onloadkor. Ez a kis fugv. az onresize-nel is vegrehajtodik, viszont a flash, mikozben a JS pozicionalja a DIV-et felvillan feheren es csak a pozicionalas utan ter magahoz. Ugyanez a helyzet, ha a kovetkezokepp csinalom a pozicionalast:
- DIV hideolasa
- DIV pozicionalas
- DIV megjelenitese
Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy hasonloval?
Amivel eddig probalkoztam: BODY es DIV hatterszin beallitas, de tesz ra magasrol, illetve probaltam nem display: none-t adni a DIV-nek, hanem a visibilityvel jatszani, de ugyanez a helyzet.
Elore is koszi
ksgy