Archívum - Aug 9, 2007 - Fórum téma
igényes webmail készítése
Sziasztok!
Egy webmail progit szeretnék készíteni, ami tud beszélgetés szerű rendezést, mint a gmail, és teljes HTML szerkesztést. Nem olyan butítottat, mint a gmail, vagy a többi, hanem olyat, mint az Outlook, vagy az Incredimail.
A szerver, amire fel szeretném rakni, nem engedi külső progik telepítését, vagyis PHP alapon kellene megcsinálni. Még nem vágom a témát, ezt csak úgy kiokoskodtam... :D
Ugyanazon a szerveren futna, ahova tartozó email fiókokat használni szeretném vele. (csak azokat akarom használni) Végsősoron a szolgáltató buta, és csúnya webmail-jét szeretném helyettesíteni.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ilyet írni? Valamint léteznek-e hozzá kész elemek, mint pl a HTMl szerkesztő, vagy a rendezést segítő eszközök, vagy a levél letöltését, karakterkódolását végző rész, vagy bármi más. minél kevesebbet szeretnék saját kezűleg megírni, de persze, amit muszáj, azt muszáj. :)
illetve érdekelne, hogy egy ilyen webmail dolognál milyen biztonsági kockázatnak lennék kitéve? Munkára is használnám.
Időm van bőven.
Előre is köszönöm a válaszokat!
■ Egy webmail progit szeretnék készíteni, ami tud beszélgetés szerű rendezést, mint a gmail, és teljes HTML szerkesztést. Nem olyan butítottat, mint a gmail, vagy a többi, hanem olyat, mint az Outlook, vagy az Incredimail.
A szerver, amire fel szeretném rakni, nem engedi külső progik telepítését, vagyis PHP alapon kellene megcsinálni. Még nem vágom a témát, ezt csak úgy kiokoskodtam... :D
Ugyanazon a szerveren futna, ahova tartozó email fiókokat használni szeretném vele. (csak azokat akarom használni) Végsősoron a szolgáltató buta, és csúnya webmail-jét szeretném helyettesíteni.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ilyet írni? Valamint léteznek-e hozzá kész elemek, mint pl a HTMl szerkesztő, vagy a rendezést segítő eszközök, vagy a levél letöltését, karakterkódolását végző rész, vagy bármi más. minél kevesebbet szeretnék saját kezűleg megírni, de persze, amit muszáj, azt muszáj. :)
illetve érdekelne, hogy egy ilyen webmail dolognál milyen biztonsági kockázatnak lennék kitéve? Munkára is használnám.
Időm van bőven.
Előre is köszönöm a válaszokat!
MySQL host átnevezése
Régebben, amikor Vistan használtam a MySQL 5.0 -ás verzióját, akkor, nem tudom, hogy hol, áttudtam állítani a mysql alap beállítású hostját ( ami alap esetben localhost ), db.virtual.hun -ra ( a db.virtual.hun felvan véve a C:/Windows/system32/drivers/etc/hosts fájlba ! ).
Azonban 1hónapja ( kb. ) a Vista hülyeségei miatt ( az okokat nem részeletezném ) visszatértem XP -re. Első dolgom volt, hogy újra feltelepítettem a MySQL 5.0 -át, azonban most nem találom azt a beállítási lehetőséget ( a MySQL Administrator nevű program felvan telepítve ), hogy ne localhost -on, hanem a db.virtual.hun hoston működjön a MySQL szerver.
Már 15 -ször átrágtam magam a MySQL dokumentációján + Google -n is, hátha találok valami erről szóló információt, de abszolút semmit nem találtam ( pedig emlékszem, hogy amikor Vistan volt fenn a MySQL, akkor alig 15 perc alatt megtaláltam, hogy hol lehet átállítani ). Tudom egyszerű (?) dolgot kérdek, de én sehol nem találom ( a my.ini -t is átnéztem ).
■ Azonban 1hónapja ( kb. ) a Vista hülyeségei miatt ( az okokat nem részeletezném ) visszatértem XP -re. Első dolgom volt, hogy újra feltelepítettem a MySQL 5.0 -át, azonban most nem találom azt a beállítási lehetőséget ( a MySQL Administrator nevű program felvan telepítve ), hogy ne localhost -on, hanem a db.virtual.hun hoston működjön a MySQL szerver.
Már 15 -ször átrágtam magam a MySQL dokumentációján + Google -n is, hátha találok valami erről szóló információt, de abszolút semmit nem találtam ( pedig emlékszem, hogy amikor Vistan volt fenn a MySQL, akkor alig 15 perc alatt megtaláltam, hogy hol lehet átállítani ). Tudom egyszerű (?) dolgot kérdek, de én sehol nem találom ( a my.ini -t is átnéztem ).
Apache mpm_prefork
Szasztok,
a következő dolognál akadtam el.
Adott egy apache 2.2.4 win2003-on, a httpd.conf-ban van ez a mpm_prefork szakasz:
<IfModule mpm_prefork_module>
StartServers 16
MinSpareServers 16
MaxSpareServers 64
MaxClients 500
MaxRequestsPerChild 100000
</IfModule>
És ha jól látom ez akkor lesz érvényes ha betöltődött a mpm_prefork modul. Nekem nincs ilyen és nem is nagyon reagál az apache a fenti sorok módosítására. Ha az IfModule rész nélkül adom meg neki a fentieket akkor el sem indul.
Valaki világosítson már fel, hogy is működik ez. Van egy web oldalam ami nagyon megfogja a nem gyenge szervert.
Köszi a válaszokat, előre is.
üdv.
■ a következő dolognál akadtam el.
Adott egy apache 2.2.4 win2003-on, a httpd.conf-ban van ez a mpm_prefork szakasz:
<IfModule mpm_prefork_module>
StartServers 16
MinSpareServers 16
MaxSpareServers 64
MaxClients 500
MaxRequestsPerChild 100000
</IfModule>
És ha jól látom ez akkor lesz érvényes ha betöltődött a mpm_prefork modul. Nekem nincs ilyen és nem is nagyon reagál az apache a fenti sorok módosítására. Ha az IfModule rész nélkül adom meg neki a fentieket akkor el sem indul.
Valaki világosítson már fel, hogy is működik ez. Van egy web oldalam ami nagyon megfogja a nem gyenge szervert.
Köszi a válaszokat, előre is.
üdv.
backup cron-hoz
Üdv Mindenkinek,
olyan feladatom lenne: stream segítségével kellene mysql backupot csinálni?
Külső szolgáltatónál van a rendszer, de mi szeretnél saját backupot csinálni.
A scriptet később cronnal hívják meg a saját szerverünkről, amit lementünk.
A biztonsági kérdést azt meg tudjuk oldani, nem probléma.
Nekiálltam egy kis kutatkodásnak a neten és a weblaboron, el is jutottam egy ideig, de még nem volt lehetőségem letesztelni éles környezetben.
Mivel nem értek a cron scriptekhez és képességeihez, kérdéses, hogy a következő header beállítások használatával a cron script képes lesz e letölteni a fájlt:
[php]
header('Content-Type: text/x-sql');
header('Expires: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');
header('Content-Disposition: attachment; filename="backup.sql"');
header('Pragma: no-cache');
//import dump class, and executing dump script
[/php]
A cron scriptet a kollégám fogja megcsinálni, de ő még szabadságon van. Biztosan van itt valakinek hasonló tapasztala.
Tehát a lehetőségeket kutatom és ehhez kérem segítségeteket, tanácsotokat?!
Üdv
Sanyi
■ olyan feladatom lenne: stream segítségével kellene mysql backupot csinálni?
Külső szolgáltatónál van a rendszer, de mi szeretnél saját backupot csinálni.
A scriptet később cronnal hívják meg a saját szerverünkről, amit lementünk.
A biztonsági kérdést azt meg tudjuk oldani, nem probléma.
Nekiálltam egy kis kutatkodásnak a neten és a weblaboron, el is jutottam egy ideig, de még nem volt lehetőségem letesztelni éles környezetben.
Mivel nem értek a cron scriptekhez és képességeihez, kérdéses, hogy a következő header beállítások használatával a cron script képes lesz e letölteni a fájlt:
[php]
header('Content-Type: text/x-sql');
header('Expires: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');
header('Content-Disposition: attachment; filename="backup.sql"');
header('Pragma: no-cache');
//import dump class, and executing dump script
[/php]
A cron scriptet a kollégám fogja megcsinálni, de ő még szabadságon van. Biztosan van itt valakinek hasonló tapasztala.
Tehát a lehetőségeket kutatom és ehhez kérem segítségeteket, tanácsotokat?!
Üdv
Sanyi
flash+javascript help
ha valaki tud, kérem segítsen:
csináltam egy oldalt, amin van egy flash-es mp3 lejátszó (alapértelmezetten nem indul el). hogy tudnám azt frame-ek nélkül megcsinálni, hogy - ha elkezdek zenét hallgatni - ne kezdje újra a számot minden alkalommal, ha valamelyik menüpontba belépek. javascript-tel meg lehet oldani, hogy az a div ne frissüljön? ha igen, hogyan?
köszi előre is!
■ csináltam egy oldalt, amin van egy flash-es mp3 lejátszó (alapértelmezetten nem indul el). hogy tudnám azt frame-ek nélkül megcsinálni, hogy - ha elkezdek zenét hallgatni - ne kezdje újra a számot minden alkalommal, ha valamelyik menüpontba belépek. javascript-tel meg lehet oldani, hogy az a div ne frissüljön? ha igen, hogyan?
köszi előre is!
oldalak tárolása adatbázisban
Sziasztok!
Olyan megoldást próbálok kidolgozni ahol az oldalakat adatbázisba tárolhatom és onnan tölthetem be tömbbe, majd onnan hívhatom meg őket. Van egy megoldásom, szeretném ha megnéznétek, hogy lehetne-e valahol egyszerűsíteni vagy esetleg valamit logikusabban csinálni. Működik a megoldás, csak karakterkódolási problémáim vannak vele.Előre is köszönöm a válaszokat!
■ Olyan megoldást próbálok kidolgozni ahol az oldalakat adatbázisba tárolhatom és onnan tölthetem be tömbbe, majd onnan hívhatom meg őket. Van egy megoldásom, szeretném ha megnéznétek, hogy lehetne-e valahol egyszerűsíteni vagy esetleg valamit logikusabban csinálni. Működik a megoldás, csak karakterkódolási problémáim vannak vele.
<?php
include ('db.php');
include ('config.php');
fejlec();
$leker = "SELECT oid,ocim,otartalom,omenunev FROM oldalak WHERE omenunev!='' AND ohely='1'";
$eredmeny = mysql_query($leker) or die('Hibás lekérdezés');
echo "<div id=menu>";
echo "<ul>";
echo "<li><a href=http://localhost/index.php>főoldal</a></li>";
while(list($oid, $ocim, $otartalom, $omenunev) = mysql_fetch_array($eredmeny))
{
$files = array ( "$omenunev" => "$oid");
echo "<li><a href=http://localhost/index.php?oldal=$files[$omenunev]>$omenunev</a></li>";
}
echo "</ul></div>";
echo "<div id=tartalom>";
if(isset($_GET['oldal']))
{
$vissza = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
$oldalker = "SELECT oid,ocim,otartalom,omenunev FROM oldalak WHERE oid=$_GET[oldal]";
$eredmeny = mysql_query($oldalker);
list($oid, $ocim, $otartalom) = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_NUM);
if($oid==TRUE)
{
echo "<h1>$ocim</h1>";
echo "$otartalom";
echo "<p align=right><a href=$vissza>vissza</a></p>";
}
else{
echo "<h1>404 a kért oldal nem létezik!</h1>";
echo "<p align=right><a href=$vissza>vissza</a></p>";
}
}
else{
include ('fooldal.php');
}
echo "</div>";
lablec();
?>
// okoz gondot?
Sziasztok,
lehet, nagyon egyszerű a kérdés, de:
http://webcim.hu/alkonyvtar/index.php?page=valami
és
http://webcim.hu/alkonyvtar//index.php?page=valami kozt hasznalatkor mi a kulenbseg? A cms, amit most irok // rel lett megirva (reszben veletlen) es nem erzem, hogy bármi változás lenne a sima / jelhe kepest.
(tudom, sötét és tanulatlan vagyok :) ).
Szilveszter
■ lehet, nagyon egyszerű a kérdés, de:
http://webcim.hu/alkonyvtar/index.php?page=valami
és
http://webcim.hu/alkonyvtar//index.php?page=valami kozt hasznalatkor mi a kulenbseg? A cms, amit most irok // rel lett megirva (reszben veletlen) es nem erzem, hogy bármi változás lenne a sima / jelhe kepest.
(tudom, sötét és tanulatlan vagyok :) ).
Szilveszter
Sortörés túl hosszú karakterlánc esetén
Üdv!
Van egy űrlapom, melyben található egy textarea. Ha szóköz nélküli karakterlánccal töltöm fel, akkor kiírásnál szétesik az egész oldal. Ismerem a wordwrap függvényt, de nem igazán jó, mert a karaktereknek nem egyforma a szélességük. Nem mindegy hogy 50db "i"-t tör, vagy 50db "W"-t. Így aztán vagy borzasztóan keskeny a kiírós rész, vagy ugyanúgy szétesik az oldal. Egyik sem szerencsés.
Szvsz olyan megoldás kellene, ami megnézi, hogy 20 karakteres intervallumokban van-e legalább 1db szóköz. Ha nincs, akkor hibát jelez.
Vagy van ennél egyszerűbb/gyorsabb megoldás? Kíváncsi vagyok, más hogyan oldja meg ezt a problémát a honlapok készítése során.
■ Van egy űrlapom, melyben található egy textarea. Ha szóköz nélküli karakterlánccal töltöm fel, akkor kiírásnál szétesik az egész oldal. Ismerem a wordwrap függvényt, de nem igazán jó, mert a karaktereknek nem egyforma a szélességük. Nem mindegy hogy 50db "i"-t tör, vagy 50db "W"-t. Így aztán vagy borzasztóan keskeny a kiírós rész, vagy ugyanúgy szétesik az oldal. Egyik sem szerencsés.
Szvsz olyan megoldás kellene, ami megnézi, hogy 20 karakteres intervallumokban van-e legalább 1db szóköz. Ha nincs, akkor hibát jelez.
Vagy van ennél egyszerűbb/gyorsabb megoldás? Kíváncsi vagyok, más hogyan oldja meg ezt a problémát a honlapok készítése során.