Archívum - Aug 12, 2007 - Fórum téma
CSS font tipus
Sziasztok!
A kovetkezo fontot hasznalom CSS segitsegevel:A font sajnos Safari alatt nem latszik, azt hiszem nem tamogatja minden browszer. Mit lehet csinalni ilyen esetben? Elege fontos az, hogy csak ezel a fontal legyen a szoveg irva, nem valami masodlagos fontal.
Koszonom!
■ A kovetkezo fontot hasznalom CSS segitsegevel:
#header .logomsg {
font-family: Brush Script Std;
font-size: 50px;
color: #fff;
}
Koszonom!
Érdemes menteni?
Sziasztok.
Arról érdeklődnék, hogy van e értelme elmenteni egy kész lapot, amit csak 10, de minimum 2 mySQL lekéréssel lehet létrehozni, és szinte nem változik. Vagy ömlesszem az adatokat('adat1|2|3|4|adat1|2|3|4|adat1|2|3|4|')?
Több ilyen lap is lenne, és sokan néznék.
Nem tudom melyik a helyes, légyszi segítsetek!
■ Arról érdeklődnék, hogy van e értelme elmenteni egy kész lapot, amit csak 10, de minimum 2 mySQL lekéréssel lehet létrehozni, és szinte nem változik. Vagy ömlesszem az adatokat('adat1|2|3|4|adat1|2|3|4|adat1|2|3|4|')?
Több ilyen lap is lenne, és sokan néznék.
Nem tudom melyik a helyes, légyszi segítsetek!
3 hasáb formázása Css -ben.
|--------------------------------------|
| header header headerrrr |
---------------------------------------|
| bal | jobb jobb jobb jobbb |
| bal |-------------------------------|
| bal | balkozep | jobbkozep |
| lablec lablec lablec lablec |
sziasztok, egy ilyen képernyőkinézetet próbálok css-ben megformázni, sehogy sem sikrül. A float: left és right-al próbálkozom, illetve definiálom az egyes "div" -ekhez tartozó oszlop szélességeket. Az egyik probléma, hogy a balo oldali oszlopban található menu, rövidebb, mint a balkozep és jobbkozépben található tartalom, igy a balkozép belóg a bal oldal alá. A másik gond, hogy a lábléc bekerül a bal és a jobb közé.
Kérlek segítsetek.
■ | header header headerrrr |
---------------------------------------|
| bal | jobb jobb jobb jobbb |
| bal |-------------------------------|
| bal | balkozep | jobbkozep |
| lablec lablec lablec lablec |
sziasztok, egy ilyen képernyőkinézetet próbálok css-ben megformázni, sehogy sem sikrül. A float: left és right-al próbálkozom, illetve definiálom az egyes "div" -ekhez tartozó oszlop szélességeket. Az egyik probléma, hogy a balo oldali oszlopban található menu, rövidebb, mint a balkozep és jobbkozépben található tartalom, igy a balkozép belóg a bal oldal alá. A másik gond, hogy a lábléc bekerül a bal és a jobb közé.
Kérlek segítsetek.
ff vs ie session-os beléptetéssel
Ismét egy kérdés.
Van egy, már jól bevált login rendszerem.
Semmi különleges. a felhasználó beregisztrál, megadja a usert, passt, stb, majd belépésnél, ha sikeres a belépés, akkor kiírom neki, hogy be tudtam léptetni és kattintson ide meg ide a címlaphoz + megkapja a menüjét. Most ezt beletettem egy új oldalba, ahol ha ie alatt használom akkor a login esetén kiírja, hogy a belépés sikeres, kattintok az ott levő címlaphoz kattintson ide linkre, ami egyszerűen a index.php?page=admin címre viszi vissza, és kilép. Ha a belépéskor megjelenő menüre kattintok, akkor meg gond nélkül tudom használni a beléptetést kérő részt. Ugyan ez, ha ff alatt csinálom, gond nélkül működik.
Az adatokat rögzítem a $_session tömbben és minden oldalmeghívásból a $_SESSIONben levő értéket átadom egy define("user_type", "ertek"); formában.
Segítséget kérnék, hogy mi lehet a gond?
(ie = 6.2-os, ff = 2.02)
Szilveszter
■ Van egy, már jól bevált login rendszerem.
Semmi különleges. a felhasználó beregisztrál, megadja a usert, passt, stb, majd belépésnél, ha sikeres a belépés, akkor kiírom neki, hogy be tudtam léptetni és kattintson ide meg ide a címlaphoz + megkapja a menüjét. Most ezt beletettem egy új oldalba, ahol ha ie alatt használom akkor a login esetén kiírja, hogy a belépés sikeres, kattintok az ott levő címlaphoz kattintson ide linkre, ami egyszerűen a index.php?page=admin címre viszi vissza, és kilép. Ha a belépéskor megjelenő menüre kattintok, akkor meg gond nélkül tudom használni a beléptetést kérő részt. Ugyan ez, ha ff alatt csinálom, gond nélkül működik.
Az adatokat rögzítem a $_session tömbben és minden oldalmeghívásból a $_SESSIONben levő értéket átadom egy define("user_type", "ertek"); formában.
Segítséget kérnék, hogy mi lehet a gond?
(ie = 6.2-os, ff = 2.02)
Szilveszter
A lap újratöltése
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
Egy bejelentkező felületen dologozom. Addig sikerült eljutnom, hogy ellenőrzi a nevet és a jelszót, sőt, a $_SESSION változókat is bejegyzi, de a lapot újra kéne tölteni, miután a session változókat megadtam, hogy rögtön lássa a kedves felhasználó a neki szóló gombokat, menüket.
így próbáltam megoldani:de nem működött.
Előre is köszi!
■ A problémám a következő lenne:
Egy bejelentkező felületen dologozom. Addig sikerült eljutnom, hogy ellenőrzi a nevet és a jelszót, sőt, a $_SESSION változókat is bejegyzi, de a lapot újra kéne tölteni, miután a session változókat megadtam, hogy rögtön lássa a kedves felhasználó a neki szóló gombokat, menüket.
így próbáltam megoldani:
header("Location: $PHP_SELF");
Előre is köszi!
Kategória választas cikközlőben
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy egy cikközlő adminjában lehesen kategóriákat választani. (legördülőmenü) Még annyit róla hogy mysql táblát kéne váltani. szóval xy_hirek-ről xy_blog-ra is lehessen váltani. De ha van jobb ötlet akkor az is jó. Sajnos még kezdő vagyok a PHP terén
Örök hálám üldözze azt, aki tudja erre a választ. ;)
■ Örök hálám üldözze azt, aki tudja erre a választ. ;)
openID avagy központi felhasználó tárolás
Üdv!
Ahogy gombamód szaporodnak a regisztrációt kérő weboldalak, úgy kezd egyre terhesebbé válni, hogy mindenhol meg kell adni az adatokat, fejben tartani a jelszavakat, stb.
A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen megoldásokat ismertek a központi felhasználói adatok tárolására, illetve hogy ezekkel hogyan lehet távolról is azonosítani valakit.
Olvasgattam az OpenID-t, ami ugye elméletben erre való: ha jól értettem, ott van egy szolgáltatás, ami egy szerveren él, és ehhez lehet kapcsolódni, hogy azonosítson, távolról.
Van valakinek tapasztalata ilyenekkel kapcsolatban?
Előre is köszönöm,
Cadeyrn
■ Ahogy gombamód szaporodnak a regisztrációt kérő weboldalak, úgy kezd egyre terhesebbé válni, hogy mindenhol meg kell adni az adatokat, fejben tartani a jelszavakat, stb.
A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen megoldásokat ismertek a központi felhasználói adatok tárolására, illetve hogy ezekkel hogyan lehet távolról is azonosítani valakit.
Olvasgattam az OpenID-t, ami ugye elméletben erre való: ha jól értettem, ott van egy szolgáltatás, ami egy szerveren él, és ehhez lehet kapcsolódni, hogy azonosítson, távolról.
Van valakinek tapasztalata ilyenekkel kapcsolatban?
Előre is köszönöm,
Cadeyrn