ugrás a tartalomhoz

ff vs ie session-os beléptetéssel

MSzilveszter · 2007. Aug. 12. (V), 17.39
Ismét egy kérdés.
Van egy, már jól bevált login rendszerem.
Semmi különleges. a felhasználó beregisztrál, megadja a usert, passt, stb, majd belépésnél, ha sikeres a belépés, akkor kiírom neki, hogy be tudtam léptetni és kattintson ide meg ide a címlaphoz + megkapja a menüjét. Most ezt beletettem egy új oldalba, ahol ha ie alatt használom akkor a login esetén kiírja, hogy a belépés sikeres, kattintok az ott levő címlaphoz kattintson ide linkre, ami egyszerűen a index.php?page=admin címre viszi vissza, és kilép. Ha a belépéskor megjelenő menüre kattintok, akkor meg gond nélkül tudom használni a beléptetést kérő részt. Ugyan ez, ha ff alatt csinálom, gond nélkül működik.

Az adatokat rögzítem a $_session tömbben és minden oldalmeghívásból a $_SESSIONben levő értéket átadom egy define("user_type", "ertek"); formában.

Segítséget kérnék, hogy mi lehet a gond?

(ie = 6.2-os, ff = 2.02)


Szilveszter
 
1

a kódrészletek az esethez

MSzilveszter · 2007. Aug. 12. (V), 18.20
Az elöbb lemaradtak azok a kódrészletek, amivel dolgozok:

Az oldal lefutásakor a legelején ezzel hozom létre a definiciót, a felhasználó típusára és id-jára
if(isset($_SESSION['logged_type']) AND $_SESSION['logged_type'] != '') define("_conf_user_logged_type", $_SESSION['logged_type']);

else define("_conf_user_logged_type", 'none'); //lehet admin, vagy barmi mas, none = nincs belepve


//login user def, from session to define
if(isset($_SESSION['logged_id']) AND $_SESSION['logged_id'] != '') define("_conf_user_logged_id", $_SESSION['logged_id']); //a belepet user id-ja

else define("_conf_user_logged_id", '0');


A belépés közben, ha rendben van a user jelszava és neve, akkor ezzel hozom létre a session tömbben a megfelelő változót:
$_SESSION['logged_id'] = $array_felhasznalo_adatai[0];
$_SESSION['logged_type'] = $BELEPES['logged_type'];