ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 8, 2007 - Fórum téma

Banner számláló

Cifi_Laci · 2007. Aug. 8. (Sze), 22.58
Üdv Emberek!

Az lenne a feladatom hogy egy bannerre tett kattintásokat kéne számoltatnom, mégpedig úgy hogy egy gépről csak egyszer kattinthassanak a bennerre! Arra gondoltam hogy belökök egy kukit a kliens gépre aztán csókolom, de azért ez elég olcsó megoldás, ha valakinek az iq-ja meghaladja a 90-et tudja hogy cselezze ki, tudnátok néhány ötletet adni hogy lehetne ezt jól megvalósítani!!?
 

Kívülről nem lehet elérni :-/

inf · 2007. Aug. 8. (Sze), 19.42
Üdv.
Van egy kisebb problémám, dsl a connection, szóval változik az ip. Ennek megfelelően beregisztráltam egy dyndns szolgáltatóhoz, ahol persze kaptam is szép dinamikus domaint. Na most az ip frissítést azt megoldottam a routerben, mert csodák csodája ő ilyet is tud, meg beállítottam a http szervert a 80as portra, és az ahhoz tartozó belső ipt az én gépemre. Szóval elvileg ha kívülről próbálnám elérni a http szervert, akkor az infokat az én gépem kapná. Gyakorlatban sajnos se ipvel, se domainel nem működik a dolog, pedig az ip cím elvileg stimmel (ugye whatismyip.com stb..)
Valami ötlet, hogy hogy lehetne működőképessé tenni? esetleg LÁRIFÁRI?

Ami az érdekessége a dolognak, hogy egy darabig(néhány napig) működött a dolog(és közben ip változás is volt elég sok), viszont talán 1-2 hete meg elromlott, és azóta nem megy. Szóval ez most így meghaladja a képességeimet, mert igazából fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond.
 

CSV + JAVASCRIPT

pyetterh · 2007. Aug. 8. (Sze), 18.19
Kedves Hozzaertok!
Csinaltam a cegemnek egy segito oldalt, amely adatokat olvas ki PHP segitsegevel egy CSV fajlbol. Sajnos a szerver nem engedelyez kemeny biztonsagi okokbol PHP-t, szoval a technikusaink azt irtak, hogy javascriptben oldjam meg. Es en azt nem ertem.
Tudna nekem irni valaki egy egyszeru scriptet, amit aztan tovabbirok? A PHP logikaja szerint ott meg kellett adni, hogy melyik oszlop melyik sora, milyen valtozo, es az ahhot tartozo erteket olvastam be echo-val. Nekem az vilagos volt. Amit eddig a javascript-es tamogato oldalak irtak, azok nekem teljesen kinaiak.

Egy ilyen tartalmat hogyan lehet beolvasni egy valtozoba es utana azt kiirni egy helyen a html oldalon?

Pelda a CSV-re:

gabor;marton
budapest;pecs

Koszonom elore is!
Peter
 

Weboldal megjelenítése új rétegként

Karikusz · 2007. Aug. 8. (Sze), 17.59
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Nem tudom, hogy hogyan is hívják ezt a dolgot, ezért nem írtam komolyabb címet. Nos olyan dologra lenne szükségem mint ezen az oldalon van:

http://www.iconaholic.com/more-icons.html


Itt ha a Preview -ra kattint az ember akkor elsötétedik a kép, és előjön az az oldal amire a link mutat.

Ha jól látom ez egy javas alkalmazás. Nekem nem muszáj java, jó egy egyszerű is.

Ha jól láttam akkor a freemail-nél van egy ilyen, amikor az ember a kukát ki akarja üríteni. Az egy egyszerűbb, és nekem jobb is.

egy html oldalt szeretnék így megnyittatni.



Köszi előre is a gyors és kimerítő segítséget.

jah...ha erről már szó van valamelyik topicban, akkor sorry, de nem azért nyitottam meg a topicot, mert lusta vagyok olvasni, hanem azért mert nem tudom, hogy hogyan hívják ezt, hogy keressem.
 

delete this

totymedli · 2007. Aug. 8. (Sze), 15.16
delete this
 

Aposztróf idézőjel és az a kis felső vonás helyes használata.

s_volenszki · 2007. Aug. 8. (Sze), 11.24
Sziasztok!

Kérek szépen titeket, mutassatok nekem valami doksit azzal kapcsolatban (alább) hogy mikor mit kell használni!

Sok kódot láttam már, és egyre bizonytalanabb vagyok az aposztróf, az idéző jel és az a kicsi kis felső vonás megfelelő használata tekintetében.

Azt gondoltam, ezidág, hogy egy from elküldése után mindíg $_POST["valtozo"] lesz a $valtoza, de most meg láttam olyat, hogy ha $_GET['valtozo'] akkor nem idézőjel van írva hanem aposztróf (valami kód az interneten).

Hasonló dilemmát okoz egy mysql erdmény listázása $row = mysql_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC) esetén. Láttam már így is: $row["valtozo"] úgy is: $row['valtozo'].

Mikor mi a helyes? Mi a külömbség $valtozo = "moszkvicssluszkulcs"; és $valtozo = 'moszkvicssluszkulcs'; között?

Köszönöm, s_volenszki
 

design gond

rrd · 2007. Aug. 8. (Sze), 11.23
Csak jelezni szeretném, hogy Mac FF 2.0.0.6 alatt a láblécen nem látszanak az impresszum... elemek, mert a zöld csík alá lógnak bele a fehérségbe.
 

nincs ő és ű

TIV · 2007. Aug. 8. (Sze), 11.11
üdv!

pedig azt hittem értek vmennyire a karakterkódoláshoz :S...most viszont van egy adatbázisom, van benne egy tábla, amin ezeket a parancsokat lefuttattam:

ALTER TABLE tbl_name [[DEFAULT] CHARACTER SET charset_name] [COLLATE collation_name]
default-ként és simán is...próbáltam convert to character set-et is, úgy is lefutott...mysql query kis segédeszközzel szépen látszanak is az ő és ű betűk is, de amikor le akarom hívni phpvel mindig ? lesz helyettük. latin2 -t és collate latin2_hungarian_ci -t állítottam mindig. lehet, h az adatbázis utf8 és benne már nem lehet latin2-es tábla?

köszönöm a helpet!