Archívum - 2006 - Fórum téma
július 29
LightboxPlus átalkítás
LightboxPlus (http://serennz.cool.ne.jp/sb/sp/lightbox/)-t szeretném egy kicsit átalakítani, minden működik is eddig, de egy AJAX hívás nem akar összejönni. A hívás után nem fut le a response függvény, csak az alert('1')-ig jut. Viszont ha az onComplete-nek is egy sima alertet adok meg, akkor az lefut, tehát az AJAX hívás elvileg sikeres.
Mi lehet a hiba?
Itt a kérdéses kódrészlet:
■ Mi lehet a hiba?
Itt a kérdéses kódrészlet:
function LightBox(option)
{
var self = this;
return self._init(option);
}
LightBox.prototype = {
_getXMLCaption : function(href,xmlUrl) {
var myAjax = new Ajax.Request (
xmlUrl,
{
method: 'get',
parameters: '',
onComplete: function (req) { self._setXMLCaption(req.responseXML, href, xmlUrl);}
}
);
alert("1");
},
_setXMLCaption: function (result, href, xmlUrl) {
alert('2');
}
};Űrlapból érkező szám ellenőrzése
Fiúk, van-e arra függvény, hogy egy form-ból jövő adatot leellenőrizzem, hogy szám-e vagy betű-e? Mert nem találtam ilyet.
Példa: bekérem az ember magasságát, mert számolni akarok vele. Ha betűt ír, akkor nem jó.
Szóval kipróbáltam egy olyat, hogy:
$mag=settype($mag,"integer");
de ez mindig 1-et ad a $mag értékének...
Mi a megoldás?
■ Példa: bekérem az ember magasságát, mert számolni akarok vele. Ha betűt ír, akkor nem jó.
Szóval kipróbáltam egy olyat, hogy:
$mag=settype($mag,"integer");
de ez mindig 1-et ad a $mag értékének...
Mi a megoldás?
crossForm form sablonozó motor
kicsit promotálnám 6 napi munkám gyümölcsét, ha sokan nézitek sok hibát felfedeztek alapon :)
folyt.
http://www.tutorial.hu/forum/index.php?showtopic=1364&view=findpost&p=77018
demó :
http://toxin.hu/cForm_b004/form.php
leírás, letöltés
http://www.tutorial.hu/forum/index.php?showtopic=1364&view=findpost&p=80142
üdv t
■ - szétválaszott form-sablon és feliratok (form mező feliratai és hibakiírás), ergo 1 form-sablonhoz akárhány nyelv rendelhető
- egy lapba akárhány form behúzható, egymástól függetlenül működnek, közös vagy saját nyelvi fájlt használva (formonként lehet különböző nyelvi könyvtár)
- checkbox, select/option, radio elemek közül egyet kell megadni, a többit a nyelvi fájlból tölti, ill. select-ből csak a select-et, option-okat a nyelvi fájlból tölti, ill. mindent csak 1x kell megadni lásd cucc
- a generált template fieldset/label alapú azaz táblázatmentes, az egyes elemek css-el dizájnolhatóak, lásd kimeneti forrás perpill. majd eszközlök vmi doksit
- az elpostolt értékeket hiba esetén automatikus visszatölti a form-ba ezzel nem kell foglalkozi
- perpill támogatja, text és társai, textarea, checkbox, radio, select, multiple select, mindegyik tipusra példa a forrásban
- mező tartalomszűrést : a form mezők tartalomszűrését külső class InputFilter végzi,
- egy lapba akárhány form behúzható, egymástól függetlenül működnek, közös vagy saját nyelvi fájlt használva (formonként lehet különböző nyelvi könyvtár)
- checkbox, select/option, radio elemek közül egyet kell megadni, a többit a nyelvi fájlból tölti, ill. select-ből csak a select-et, option-okat a nyelvi fájlból tölti, ill. mindent csak 1x kell megadni lásd cucc
- a generált template fieldset/label alapú azaz táblázatmentes, az egyes elemek css-el dizájnolhatóak, lásd kimeneti forrás perpill. majd eszközlök vmi doksit
- az elpostolt értékeket hiba esetén automatikus visszatölti a form-ba ezzel nem kell foglalkozi
- perpill támogatja, text és társai, textarea, checkbox, radio, select, multiple select, mindegyik tipusra példa a forrásban
- mező tartalomszűrést : a form mezők tartalomszűrését külső class InputFilter végzi,
folyt.
http://www.tutorial.hu/forum/index.php?showtopic=1364&view=findpost&p=77018
demó :
http://toxin.hu/cForm_b004/form.php
leírás, letöltés
http://www.tutorial.hu/forum/index.php?showtopic=1364&view=findpost&p=80142
üdv t
Hany user van egy bizonyos csoportban
Sziasztok
Van ket mySQL tablam:
groups:user2groups:Van 4 regisztralt felhasznalom az adatbazisban, mindegyik automatikusan tagja az elso csoportnak (registered), kiveve a 4-ik felhasznalot amely tagja a (second) csoportnak is. Ez jol latszik az user2groups tablaban.
Letrehoztam egy groups.php fajlt amelyben szeretnem egy tablaba kilistazni az oszes csoportnak a nevet es hany felhasznalo van abban a csoportban.Hogyan tudom kilistazni a felhasznalok szamat peldaul igy:Kerek egy kis segitseget, barmilyen otlet jol jon. Koszonom !
■ Van ket mySQL tablam:
groups:
id | name
================
1 | registered
2 | second
uid | gid
================
1 | 1
2 | 1
3 | 1
4 | 1
4 | 2
Letrehoztam egy groups.php fajlt amelyben szeretnem egy tablaba kilistazni az oszes csoportnak a nevet es hany felhasznalo van abban a csoportban.
<?php
// Connect and select mySQL database
require('../includes/mysql.php');
$users = "SELECT name FROM groups";
$result = mysql_query($users);
print "<TABLE BORDER=2 CELLPADDING=2>\n";
print "<table width=\"300\" border=\"1\">";
print "<tr>";
print "<td>Csoport neve</td>";
print "<td>Felhasznalok szama a csoportban</td>";
print "</tr>";
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
print "<tr>";
print "<td>".$row['name']. "</td>";
print "</tr>";
}
print "</table>";
?>
Csoport Neve | Felhasznalok szama a csoportban
-----------------------------------------------
Registered | 4
Second | 1
Felhasználói beállítások menüben eltűntek az opciók
Üdv!
Nem tudom mit csináltam (rosszul kezdődik :)), de a User-beallítások menüből minden eltünt a Logout ikont leszámítva O_o
Naív módon próbáltam újrarakni a USER modult (mert azt hittem, azt hívja meg), de nem.
Aztan rajöttem, hogy vmelyik frissen telepített modulom lehet a ludas, ami letrehozott egy NS_Usert, én arra gyanakodtam, ezért írmagját is kiirtottam.
A helyzet ettől függetlenül nem valtozott.
Holtudom beallitani, hogy a user modult hivja meg? (ha ez a gond)
HA nem ez a gond, mi a gond? :)
köszi:
Sade
■ Nem tudom mit csináltam (rosszul kezdődik :)), de a User-beallítások menüből minden eltünt a Logout ikont leszámítva O_o
Naív módon próbáltam újrarakni a USER modult (mert azt hittem, azt hívja meg), de nem.
Aztan rajöttem, hogy vmelyik frissen telepített modulom lehet a ludas, ami letrehozott egy NS_Usert, én arra gyanakodtam, ezért írmagját is kiirtottam.
A helyzet ettől függetlenül nem valtozott.
Holtudom beallitani, hogy a user modult hivja meg? (ha ez a gond)
HA nem ez a gond, mi a gond? :)
köszi:
Sade
július 27
animált gif nem működik online
Sziasztok!
A problémám az, hogy egy animált gif, egy adott oldalon offline IE és FF alatt is hibátlanul működik. Online módban egyik böngészővel sem működik. Mi lehet az oka.
A segítségeteket előre is köszönöm.
■ A problémám az, hogy egy animált gif, egy adott oldalon offline IE és FF alatt is hibátlanul működik. Online módban egyik böngészővel sem működik. Mi lehet az oka.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Postgres index kezelés
Postgresben van az adatbázisom.
Tárolt eljárásokkal matatok benne.
Az index kezelésével van egy kis problémám.
Vannak olyan tábláim, amelyeknek az egyedi kulcsa több mezőből áll össze ev,honap,ugyfelkod ....
Ezeket a mezőket egyedileg is indexeltem, és az egyedi kulcsra is készítettem egy indexet.
Adatokkal töltöm fel a táblát (tárolt eljárással), amikor a tábla üres, akkor gyors a felvitel (és az explain-nel ellenőrízve még a több mezős indexet használja), de később lelassul, és pont amikor az indexet jól tudná használni, elkezdi pl az "ev" indexét használni, és utána filterrel keresi a többi adatot (explain szerint).
Mit tudok tenni. Hogy tudom rávenni, hogy a létrehozott indexet használja?
■ Tárolt eljárásokkal matatok benne.
Az index kezelésével van egy kis problémám.
Vannak olyan tábláim, amelyeknek az egyedi kulcsa több mezőből áll össze ev,honap,ugyfelkod ....
Ezeket a mezőket egyedileg is indexeltem, és az egyedi kulcsra is készítettem egy indexet.
Adatokkal töltöm fel a táblát (tárolt eljárással), amikor a tábla üres, akkor gyors a felvitel (és az explain-nel ellenőrízve még a több mezős indexet használja), de később lelassul, és pont amikor az indexet jól tudná használni, elkezdi pl az "ev" indexét használni, és utána filterrel keresi a többi adatot (explain szerint).
Mit tudok tenni. Hogy tudom rávenni, hogy a létrehozott indexet használja?
Változók átvétele XSL-ben
Az lenne a kérdésem, hogy xsl-ben miképpen tudom felhasználni egy templateben használt változót egy másik templatehez.
■ Böngészőverziók blogmarkolása - mikor érdemes?
A Firefox 1.5.0.5-ös verzió megjelenéséről szóló mai blogmark vetette fel bennem a kérdést, hogy mikor és milyen böngészőverziókat érdemes blogmarkként megjelentetni.
Elismerem, mikor a hírolvasómban feltűnt a hír, bennem is felvetődött a gondolat, hogy beküldöm, de a változások listájának olvasása után úgy döntöttem, nem érdemes, mert ez csak egy "Security and Stability Update".
Szvsz akkor érdemes egy webfejlesztéssel foglalkozó portálra egy új verziót kvázi hírként kitenni, ha valami új feature került bele (azaz leginkább a nagy verziószám változásoknál, ld. Opera 8 -> 9, FFox 1.5 -> 2 beta, IE6 -> IE7 beta, stb.). A legtöbb mai böngésző automatikusan úgyis szól, hogy frissítsen a felhasználó, azaz aki használja, az úgyis értesülni fog erről. Aki meg nem használja az adott böngészőt, az nem egy ilyen hír hatására fog váltani.
■ Elismerem, mikor a hírolvasómban feltűnt a hír, bennem is felvetődött a gondolat, hogy beküldöm, de a változások listájának olvasása után úgy döntöttem, nem érdemes, mert ez csak egy "Security and Stability Update".
Szvsz akkor érdemes egy webfejlesztéssel foglalkozó portálra egy új verziót kvázi hírként kitenni, ha valami új feature került bele (azaz leginkább a nagy verziószám változásoknál, ld. Opera 8 -> 9, FFox 1.5 -> 2 beta, IE6 -> IE7 beta, stb.). A legtöbb mai böngésző automatikusan úgyis szól, hogy frissítsen a felhasználó, azaz aki használja, az úgyis értesülni fog erről. Aki meg nem használja az adott böngészőt, az nem egy ilyen hír hatására fog váltani.
ob_start(): akkor se megy, ha használom akkor se ha nem
Sziasztok,
erdekes problemam lenne, nem nagyon tudom mit kezdjek vele.
Nah most oldalam index.php-je igy kezdödik:
ob_start();
Nah ha ez igy benne van az egesz oldal nem jön be, es firefox hibat ir ki, hogy az oldal nem megfelelöen van atiranyitva, etc.. Ha pedig kicommentezem, akkor pedig minden müveletnel kapom a "Cannot modify header.." hibauzenetet, ami azt irja, hogy az index.php:8-dik soraba kerul kimenetre valami.
Ha valakinek lenne valami otlete nagyon megkoszonnem, mert mar sokszor nezegettem a kodot, de egyszeruen nem jovok ra a megoldasra.
Elore is koszi
DaNi
■ erdekes problemam lenne, nem nagyon tudom mit kezdjek vele.
Nah most oldalam index.php-je igy kezdödik:
ob_start();
Nah ha ez igy benne van az egesz oldal nem jön be, es firefox hibat ir ki, hogy az oldal nem megfelelöen van atiranyitva, etc.. Ha pedig kicommentezem, akkor pedig minden müveletnel kapom a "Cannot modify header.." hibauzenetet, ami azt irja, hogy az index.php:8-dik soraba kerul kimenetre valami.
Ha valakinek lenne valami otlete nagyon megkoszonnem, mert mar sokszor nezegettem a kodot, de egyszeruen nem jovok ra a megoldasra.
Elore is koszi
DaNi