ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2005 - Fórum téma

december 26

PHP 5, MySQL, Apache, Perl telepítőcsomagot keresek

Anonymous · 2005. Dec. 26. (H), 19.38
Hellósztok!

Kéne nekem egy ollan apache ami tartalmazza a php5-t
php version 5.0.0b1 na illen kéne nekem
akkor legyen rajt vmi mysql magyat és valami phpmyadmin
ha lehet akkor kezelje a perlt és a cgi-t (ja lehet akkor minimum: 5.8.7-6)
zend engine 2.0 kell gondolom
és ezt u szeretném ha lehet h letöltök egy .exe-t felinstalálom és kész is.
vagy ha külön kell mindent letöltenem is instalálnom akkor pls irjátok le ponosan h h mert ebben nem vok vmi jó:)

előre is köszönöm

ja és még vmi érdemes-e elkezdenem tanulni az 5-t, mert h az ingyenes kiszolgálók mikorra várható h átállnak erre?
jövő nyárra v 2 év múlva?
és vmi olyan kiszolg amin van perl és cgi???
 

Bélyegkép készítése PHP-vel: undefined function

surex · 2005. Dec. 26. (H), 16.45
Hello mindenkinek. Thumbnail képeket kellene csinálnom a nagy képekből, találtam is rengeteg megoldást a neten, de egyik dem akar működni, valszin azért mert wmit elbarmolok, íme az egyik megoldás, ami nekem ezzel a hibával tér vissza: Call to undefined function: imagecreatefromjpeg()...

Walaki segítsen már, mert magam nemjutok tovább, tök hülye wok hozzá, ez kiderült...

a kód:

<?php
function saveThumbnail($saveToDir, $imagePath, $imageName, $max_x, $max_y) {
   preg_match("'^(.*)\.(gif|jpe?g|png)$'i", $imageName, $ext);
   switch (strtolower($ext[2])) {
       case 'jpg' :
       case 'jpeg': $im  = imagecreatefromjpeg ($imagePath);
                     break;
       case 'gif' : $im  = imagecreatefromgif  ($imagePath);
                     break;
       case 'png' : $im  = imagecreatefrompng  ($imagePath);
                     break;
       default    : $stop = true;
                     break;
   }
  
   if (!isset($stop)) {
       $x = imagesx($im);
       $y = imagesy($im);
  
       if (($max_x/$max_y) < ($x/$y)) {
           $save = imagecreatetruecolor($x/($x/$max_x), $y/($x/$max_x));
       }
       else {
           $save = imagecreatetruecolor($x/($y/$max_y), $y/($y/$max_y));
       }
       imagecopyresized($save, $im, 0, 0, 0, 0, imagesx($save), imagesy($save), $x, $y);
      
       imagegif($save, "{$saveToDir}{$ext[1]}.gif");
       imagedestroy($im);
       imagedestroy($save);
   }
}
saveThumbnail('upload/','upload/test.jpg','test.jpg',100,100);
?>
 

Szövegmezőbe írt szöveg tördelése vendégkönyvben

Anonymous · 2005. Dec. 26. (H), 16.21
sziasztok

olyan problémám lenne.
Egy vendégkönyvben a textarea-ban, hogyan tudom megcsinálni az autómatikus sortörést. Tehát aki beleít a textarea-ba ne kelljen állandóan entert nyomnia ahoz, hogy a megjelenő szöveg is ugyanolyan sorhosszúságó legyen. Tehát a sorhosssz a megjelenő szövegben ugyanakkora legyen mint amekkora a textarea mező hossza.
remélem érthető
köszönöm előre is
 

Változók megtartása a következő hívásig, másik PHP betöltése

Anonymous · 2005. Dec. 26. (H), 14.50
Hali. Kezdő vagyok. Két kérdésem lenne:
- hogyan lehet egy változó értékét megtartani? Mikor a php progi saját magát hívja meg, elvesztem a tartalmát. Pl. egy bejelentkezett személy..
A második: hogyan tudok egy másik x.php file-t indítani feltétel nélkül php-ból? pl. egy belep.php attól függően, ki lép be, monjuk egy admin.php indulna...
És a belep.php-ban létrehozott változó értéke is maradjon meg!
Lehet ilyen?

Köszönöm.
Maji
 

PXPerl-5.8.7-6 cgi futtatása

Anonymous · 2005. Dec. 26. (H), 01.49
Üdv!
Nos leszedtem a www.perl.com -ról egy ilyet:PXPerl-5.8.7-6.exe
föl raktam nagy nehezen rájötem h inditok el pl-t a comand parancsorban.

Na van ugye bár u van a cmdnél a parancs utvonal h:
C:\PXPerl\bin\
nos ue bár ide helyezem el a pl-ket le is futnak minden király csak ue böngészőben nem ahoz meg kell cgi és gondolom kéne cgi-bin is deshol sincs
nincs a binben se kivül csak ezek:
-bin
-eg
-html
-lib
-lib6
-parrot
-SciTE
-site


valaki legyen olyan szives és magyarázza el nekem érthetően h mit csinjak h jó legyen h pl van egy html oldalaom benne egy input beirok vmit és elküldöm és megjeleniti a cgi mint a php-ban a $_POST[] de nemm menti el
csak enyi utánna már megy
pls vki
???
Dávid- Boldog Karácsonyt
 

december 26

SQL mezőtulajdonságok nevei és használatuk

Robertm · 2005. Dec. 25. (V), 23.20
Üdv!
A kérdésem a következő lenne:Szeretnék a MySql parancssori felületén keresztül táblákat létrehozni.Sajnos a mezőtulajdonságokat ismerem, de alkalmazni nem tudom mert a pontos parancsokat nem ismerem.
Konkrét problémám:Szeretnék egy tag-nyilvántartó adattáblát:
id (ezt szeretném auto_increment tulajdonságúra állítani)
felhasznalonev (nem lehet azonos, talán unique parancs)
jelszo(text)

Sajnos a Mysql mindig hibát dob ki...
Ha esetleg valamilyen segédletet kaphatnék...(Magyarul!)
Vagy a pontos szintaktikát, megköszönném.
 

Rövid webcímek mod_rewrite felhasználásával, Apache2, WinXP

Anonymous · 2005. Dec. 25. (V), 19.01
Halihó!

Akadt egy kis problémám a rövid webcímek előállításával. Miután elolvastam két cikket, csináltam egy ilyet (httpd.conf-ban beállítottam mindent):

<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine on
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ index.php
</IfModule>


Tehát a weblaboros cikk alapján, ha nem létező oldalt, könyvtárt akarnak elérni, akkor átirányítom az index.php-re. Csakhogy nem működik, egész pontosan 404 (próbáltam úgy is, hogy egy az egyben átmásoltam a példát, de úgy sem jó). (Apache2, xp)
 

IE-ben hover?

krey · 2005. Dec. 25. (V), 16.29
Az a kérdésem lenne, hogy az IE milyen tagekhez rendelt hover-t jelenít meg?
pl.:

.myClass {
 color:#000000;
 background-color:#FFFFFF;
}
.myClass:hover {
 color:#000000;
 background-color:#FFCC00;
}
tehát milyen tagnek a class attribumába írhatok myClass-t?

<tag class="myClass">
Keresgéltem válaszokat a fórumokban, de nem nagyon találtam, egy link is tökéletes lenne.

krey
 

Karácsonyi formcontrol CSS

janoszen · 2005. Dec. 25. (V), 15.51
Egy ideje egy általam gyártott weboldal kapcsán felmerült kérdés után igen heves vita kerekedett a HTML form elemei formázása kapcsán. Azóta azon dolgoztam, hogy valami épkézláb koncepciót dolgozzak ki arra, hogy hogyan lehetne viszonylag tisztességesen elhelyezni a formok mindenféle komponenseit.

Aktuális havi naptár, eseményekkel, PHP-vel

ceops · 2005. Dec. 25. (V), 12.14
sikerült csinálnom egy ilyet:
http://www.tenou.org/cal.php

csak ez is minden napot linkké alakít :( méghozzá olyan linkké ami így néz ki:
http://www.tenou.org/cal.php?date=1134601200

szal ez így nagyon nem jó... mi van akkor ha én a linkeket nem ilyenre akarom, kanem konkrét linkeket akarok csinálni? mint példul:
http://www.tenou.org/_p051223.php

hm...? @_@