Archívum - Aug 30, 2005 - Fórum téma
Htmlentities és az sql injection elleni védekezés
Helló!
Három kérdésem lenne:
1. a HTML tagek teljes blokkolására (hogy ne jelenítse meg őket) elég-e a htmlentities (eddig elégnek bizonyult)?
2. ha bizonyos tageket engedélyezni akarok (pl. <b>, <i>), akkor azt hogyan tehetem meg? van-e erre függvény, vagy azt nekem kell megírnom?
3. hogyan lehet hatékonyan védekezni a rettegett sql injection ellen? mert a névvel, jelszóval nincs gond, de mi van pl. egy fórum hozzászólásával?
■ Három kérdésem lenne:
1. a HTML tagek teljes blokkolására (hogy ne jelenítse meg őket) elég-e a htmlentities (eddig elégnek bizonyult)?
2. ha bizonyos tageket engedélyezni akarok (pl. <b>, <i>), akkor azt hogyan tehetem meg? van-e erre függvény, vagy azt nekem kell megírnom?
3. hogyan lehet hatékonyan védekezni a rettegett sql injection ellen? mert a névvel, jelszóval nincs gond, de mi van pl. egy fórum hozzászólásával?
Másolt füles CSS navigációs sáv nem jó
találtam egy jópofa menüszerkezetet, gondoltam felhasználom, de egy egészen apró dologban eltérés mutatkozik.
eredeti:
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/horizontal05.htm
amit - végülis :] - másoltam:
http://gex.hu/css
ff alatt jól néz ki, de ie alatt eltűnik a menüpontok felső border-e.
vajon mitől?
■ eredeti:
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/horizontal05.htm
amit - végülis :] - másoltam:
http://gex.hu/css
ff alatt jól néz ki, de ie alatt eltűnik a menüpontok felső border-e.
vajon mitől?
Egy szám és két választott űrlapmező feldolgozása PHP-vel
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet HTML FORM -ból PHP val átvenni az adatokat, azokat feldolgozni és ujra felhasználni.
Pontosabban: atvenni egy szamot és két (előre meghatározott) sztringet, majd kiirni az eredményt.
Például: A FORM-ból bekérni a következő adatokat
- egy tetszőleges szám,
- alma vagy körte vagy banán, (ezek közül egy)
- szék, asztal, ablak, ajtó (ezek közül egy)
illetve ezeket az adatokat eltárolni változókban stb.
Előre is köszöm!
Millye László
■ Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet HTML FORM -ból PHP val átvenni az adatokat, azokat feldolgozni és ujra felhasználni.
Pontosabban: atvenni egy szamot és két (előre meghatározott) sztringet, majd kiirni az eredményt.
Például: A FORM-ból bekérni a következő adatokat
- egy tetszőleges szám,
- alma vagy körte vagy banán, (ezek közül egy)
- szék, asztal, ablak, ajtó (ezek közül egy)
illetve ezeket az adatokat eltárolni változókban stb.
Előre is köszöm!
Millye László
Kameravezérlő program indítása PHP/Flash -ből
Seeya!
Érettségi munkámra készülök és egy kamera interneten keresztüli vezérlését tűztem ki célomul. A "Project" egyelőre ott tart, hogy a kamera motorját irányítom tudom. /jobbra, balra, fel, le/ A motor vezérléséhez szükséges programot(-kat) assemblyben írtam, a mozgásokat minden irányban egy program hajtja végre, majd 3 sec. idő elteltével a program befejeződik. /ezalatt a kamera 20°-os szögben tér el/ A kamera képét flashben jelenítem meg. A gond ott van, hogy hogyan indítsam el a szerveren levő programokat, amik a kamera mozgását vezérlik????
Segítségre lenne szükségem... Sajnos nem értek szerver alapi programozáshoz... Valamilyen PHP scriptre gondoltam, amit egy gombra írnék de valójában fogalmam sincs, hogy képes-e a PHP ilyesmire...
e-mail címem: atteee##kukac##gmail.com
MSN: atteee1010##kukac##msn.com
-ötleteket, javaslatokat, scripteket izgatottan várom. :)
előre is köcce a segítséget!
Atteeeeeeeeeee
■ Érettségi munkámra készülök és egy kamera interneten keresztüli vezérlését tűztem ki célomul. A "Project" egyelőre ott tart, hogy a kamera motorját irányítom tudom. /jobbra, balra, fel, le/ A motor vezérléséhez szükséges programot(-kat) assemblyben írtam, a mozgásokat minden irányban egy program hajtja végre, majd 3 sec. idő elteltével a program befejeződik. /ezalatt a kamera 20°-os szögben tér el/ A kamera képét flashben jelenítem meg. A gond ott van, hogy hogyan indítsam el a szerveren levő programokat, amik a kamera mozgását vezérlik????
Segítségre lenne szükségem... Sajnos nem értek szerver alapi programozáshoz... Valamilyen PHP scriptre gondoltam, amit egy gombra írnék de valójában fogalmam sincs, hogy képes-e a PHP ilyesmire...
e-mail címem: atteee##kukac##gmail.com
MSN: atteee1010##kukac##msn.com
-ötleteket, javaslatokat, scripteket izgatottan várom. :)
előre is köcce a segítséget!
Atteeeeeeeeeee