ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 1, 2005 - Fórum téma

IE About

Poetro · 2005. Ápr. 1. (P), 18.10
Érdekes dologra akadtam az imént, és gondoltam megosztom veletek. Felhívom a figyelmeteket, hogy az oldalak csak IE5.5+ alatt működnek megfelelően (legalábbis úgy, ahogy a készítők gondolták).
Szabványosságról igazából nem nagyon lehet beszélni, lévén hogy az egész oldal ténylegesen IE specifikus.
Kisebb utánajárás után találtam a következő oldalakat:

http://www.microsoft.com/windows/ie/about/credits.htm
http://www.microsoft.com/windows/ie/about/about60/about.htm

A forrásokba beletekintve további érdekes dolgokat lehet tapasztalni, hátha érdekel másokat is, habár ezek a dolgok nem tudom mennyire vannak dokumentálva.
Az oldal igazából bemutatja, hogy az IE beépített "függvényeit" hogy lehet használni, javascriptel kombinálni.
Mindekettő oldal XML-ből tölti be az adatokat, bár különböző módszerrel. A megjelenítés módszere elégé hasonlatos, bár az IE 6 kódja sokkal szebb szerintem.
Esetleg nem tudja vki ezeknek a függvényeknek hol lehetne utánajárni, hogy hogyan is működknek, mik elérhetők?

Poetro
 

PHP - IMAP kiterjesztés telepítése

dzsubek · 2005. Ápr. 1. (P), 17.32
A kérdésem a következő lenne! A Windows alatt Apache szerveren be akartam kapcsolni az IMAP (php_imap.dll) kiterjesztést annak rendje és módja szerint a php.ini-ben aktváltam (kivettem a pontossveszzőt) megnéztem hogy ott van e az extensions könyvtárban. Nem volt ott így letöltöttem és beraktam. Ennek ellenére még mindig azt kapom szerver indításakor, hogy a modul nem található!!! Van ötletetek??

Verziók:
(AppServ 2.4.2)
Apache 1.3.33 (Win32)
PHP 4.3.9

Előre is köszi!!
 

sessions

giz · 2005. Ápr. 1. (P), 11.23
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy minden oldalon meg kell hívnom a session_start()-ot, vagy akkor mindig új session kezdődik és elég nekem a loginkor meghívni!?

A másik, hogy miért van az, hogy megnyitok 2 böngészőt, bejelentkezek akár más néven, és mégsem lesz új session, hanem a régit írja felül!? IP-cím ugyanaz, arra ellenőriz rá vagy mire, hogy tudom ezt változtani, mert egy IP-ről többen kellene majd használni az oldalt.

Köszi, giz
 

.sh szkript futtatasa PHP-bol

Bageera · 2005. Ápr. 1. (P), 11.20
Hello,
egy *.sh szkriptet szeretnek futtatni PHP-bol. En gondoltam a system() parancsra, csak itt kovetkezo kerdesek merultek fel.

1. Hogy hasznalok parametereket?
Egy ogg-wav-mp3 atalakito szkriptrol lenne szo, es parameterkent meg kene adjam a fajl utvonalat, milyen formatumban szeretnem az eredmenyt meg hasonlok.

2. A szkriptbol hogy terek vissza PHP-be az eredmennyel? pl hibauzenet eseten.

Kosz szepen elore is.
Bageera