ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 17, 2005 - Fórum téma

Margó ? probléma...

mazsi · 2005. Ápr. 17. (V), 22.57
A következő honlappal van problémám:
www.renseikandojo.hu

Felépítése: legfelül egy png kép van, ez a fejléc, 100% width és 15% height értékkel.
Alatta egy táblázat menü, és tartalom cellával. Felső margó, padding és border 0. Sok oldalon viszont a táblázat és a fejléc között van egy 1 2 pixel vastag "rés". Azt szeretném ha úgy nézne ki mint pl a "VIDEOK" link firefox alatt. (IE alatt az sem jó). némely oldalon a fejléc.png "megnyúlik" annak ellenére hogy a height érték mindenütt 15%. IE és firefox alatt más más oldalak rosszak.
Css és HTML validatorral mindent átnéztem. A CSS hibátlan, a HTML codban itt ott kifogásol valamit néhány záró TAG-ban (nem hiányoznak!) de gyenge angolom miatt nem értettem. Az viszont érdekes, hogy teljesen hibátlan oldalnál is jelentkezik a hiba...

Ha valakinek van ötlete hogy mi a hiba nagyon sokat tudna segíteni.

Előre is köszönöm az ötleteket.
 

Lebegő kép php-vel

kovikti · 2005. Ápr. 17. (V), 15.18
Hello!

Sajnos nem értek javascripthez ezért kérnék segítséget. A probléma megoldása nem lehet túl bonyolult.
Azt szeretném elérni, hogyha az oldalon lejjebb görget a látogató, egy kép akkor is ugyanott jelenjen meg az ablakhoz viszonyítva (pl. bal felső sarok), tehát görgetéskor kövesse a kép a mozgást.

Köszi!!!
 

PI-re milyen linux?

tiku I tikaszvince · 2005. Ápr. 17. (V), 14.06
Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy egy PI(166MHz)-re (64M memória, 2G HDD) milyen linuxot lenne érdemes felrakni? Főleg szövegszerkesztésre, meg egy kis internetezésre használnám. A nyomtató egy P4 re van kötve, amin együtt használok XP-t és Linuxot (UHU, SuSE, NLD, Frugal, Mandrake. mikor melyik van éppen fenn). Erről a gépről kapná a netet is (bár erősen gondolkozok egy switch beszerzésén is). Szóval nem lenne rosz ha tudná kezelni a MS hálózatot is.
Először UHU-ra gondoltam, de most néztem, hogy az 1.2-nek minimum 96M memória kellene, és ha jól láttam nem lehet 64M-nál többet a gépbe rakni.
Szövegszerkesztőből az lenne az igazi, ha tudna doc-ot menteni. Az OOO, lenne az igazi.

Előre is köszi
TikuVoltam
 

createEmptyMovieClip

Otto · 2005. Ápr. 17. (V), 11.20
Sziasztok!
az a gondom, hogy szeretnék adott számú clippet létrehozni futásidőben. ezt így gondolom:
for(i=1;i<=num;i++){
createEmptyMovieClip("klip"+i,2)
loadMovie("....",eval("klip"+i)
}
a gond az, hogy ha a num=7, (vagy akármennyi), akkor csak a klip7 jelenik meg és klip1 - klip6 nem is létezik. próbáltam creatEmptyMovieClip(eval("klip"+i),2) változatot is, de nem lett jobb.
van valami ötletetek, hogy annyi klip jelenjen meg amennyit szeretnék?
köszi
Ottó

Ja és Flash Mx