ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 22, 2005 - Fórum téma

Videó adatbázis

Anonymous · 2005. Ápr. 22. (P), 19.55
Most kezdtem a PHP-t, de szeretnék egy olyan oldalt csinálni, amin egy videotéka filmjei lennének (kb. 1000 db), filmcím, borító, kategória. Ezt gondolom mySQL-ben kéne megcsinálni. Tudtok adni vmi támpontot, amin elindulhatok?
 

Görgetősáv magában az oldalban

Anonymous · 2005. Ápr. 22. (P), 17.10
Sziasztok!

Az lenne az én kérdésem, hogy mi módon lehet egy görgetősávot elhelyezeni magában az oldalon (közepén , bal odalt stb. Pl van egy 300x300-as rész és oda szeretnék beszűrni egy hosszabb szöveget, de magát a 300x300-as helyet nem szeretén hogy nyúljon, mivel a háttéret fix-nek szeretném. Ide kellene egy egy görgetősávot berakni csak zat nem tudom ilyet hogyan lehet...

Üdv: b4zs0w1cZ!
 

fejlesztői környezet!

juhasztibi · 2005. Ápr. 22. (P), 16.43
Hello!Szükségem lenne olyan ember segítségére aki komolyabban ért az apache és a mysql konfigurálásához,mert én a saját gépemen beállítottam magamnak és minden alkalmazásom remekül fut,de amikor felteszem a szerverre(atw) akkor mindenféle hibaüzenetet kapok,felment az adatbázisom is a szerverre és akkor is jöttek a hibaüzenetek,most nem részletezem milyen üzenetek voltak mert sok lenne,inkább arra kérek mindenkit aki komolyabban rendelkezik apache ismeretekkel és tudja,hogy milyen módon vannak konfigurálva a nagyobb szerverek az segítsen!Előre is köszönöm a segítséget!
üdv
 

Látogatottság, és nem "kattintás" számláló

Anonymous · 2005. Ápr. 22. (P), 16.35
Sziasztok!

Csináltam egy weboldalra számlálót, ami mutatja az oldal látogatottságát.
A problémám az vele, hogy ha a frissítés gombra nyomok, vagy a honlap más oldaláról vissza megyek a főoldalra akkor is számol egyet, és így nem reális a számérték.

Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ha valaki megnézi az oldalt akkor mondjuk 20 percig ha ugyanarról a gépről frissít, vagy visszatér az oldalra, ne számoljon a számláló. PHP-ben nagyon kezdő vagyok, ez egy free kód aminek csak néhány részét módosítottam.
A kódot most sajnos nem tudom idemásolni, de ha kell, este ha hazaérek bemásolom.

honlap: www.renseikandojo.hu

köszönöm a segítséget.
 

js nem megy firefox alatt

ropi · 2005. Ápr. 22. (P), 13.48
van egy php függvényem, ami js kódot ír ki, arra használom (használnám), hogy üzenetet küldjek vele a felhasználónak és elnavigáljam egy oldalra, így néz ki:

function uzenet($text, $oldal) /*okézós ablakot tesz ki, $text szöveggel, és betölti az $oldal-t */
{
echo ("<script language=JavaScript1.2>");
echo ("alert('$text' );");
echo ("location.reload('$oldal');");
echo ("</script>");
}

url: http://seijunkan.uw.hu/forum.php

ie alatt működik is a dolog, de firefox használatakor vételen ciklusba keveredik egy "adatok újraküldése ablakkal", amíg a mégse gombra nem kattint az ember;
fórum használat után, mikor kilép az ember megint végtelen ciklus, ezt viszont már csak a lállítás gombbal lehet lelőni;

kérdésem az lenne:

- hogyan lehetne a megerősítés ablakot kiküszöbölni, iil. miért jelenik meg egyáltalán?

- kilépéskor miért nem tölti be a paraméterben megadott oldalt?

előre is kösz
 

adatok filebol

montressor · 2005. Ápr. 22. (P), 12.35
Hali!

Van arra lehetoseg, hogy pl. egy textfilebol ciklusonkent beolvassam a sorokat az sql query analizerbe?
Masik kerdesem, hogy tomb fele dolgot nem nagyon lattam, hogy lehet gyorsan sok adatokat cserelgetni egy lekerdezesben? Tehat pl van egy adathalmazom, es ciklussal szeretnem megcsinalni ezt:

@adattomb
while (vanadat)
begin
insert into tabla (adatmezo) values (@adatok[i])
i+=1
end


msql7 a szerver
koszi
 

Fajl feltoltese "multipart/form-data" nelkul?

Bageera · 2005. Ápr. 22. (P), 11.21
Hello,

Egy fajl feltolto scriptet irtam, amit kesobb egy klienssel kene osszekapcsolni. A gond most az, hogy a kliens nem tudja "multipart/form-data"-kent feltolteni a fajlt. Allitolag mas programoknal meg tudtak oldani, hogy a php script, magatol felismerje, hogy fajl-feltoltesrol van szo.
A kerdesem konkretabban: meg lehet valahogy oldani a file-feltoltest, egyszeru POST-urlappal?

Remelem tudtok segiteni.
Elore is kosz!

Udv.
Bagi