ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 26, 2005 - Fórum téma

Képek adatbázisban vagy fájlként???

jgonda · 2005. Ápr. 26. (K), 23.08
Sziasztok! A véleményetekre lennék kiváncsi a fenti kérdésben.
Amit még azért érdemes tudni, hogy kb 40000-60000 db képről van szó. A képeket elég gyakran hívják meg. Az adatbázis pedig PostgreSql amiben large ogjectekként van tárolva a feltöltött kép.

Szóval kiváncsi lennék a tapasztalatokra, véleményekre, javaslatokra.
 

turck mmcache telepitese

Nigi · 2005. Ápr. 26. (K), 21.02
windows ala nem megy:( pedig ugy csinaltam, ahogy ott irja. ha tudtok segitsetek kerlek
 

Rosszul jelenik meg a © (copyright) embléma.

Anonymous · 2005. Ápr. 26. (K), 20.08
Sziasztok!

Mi lehet a megoldás a címben említett problémára? Csak php oldalaknál jelentkezik a probléma, és a © embléma helyett a Š karakter jelenik meg.

Előre is köszi a segítséget!
 

hozzászólás cikkekhez fűzése

attila24 · 2005. Ápr. 26. (K), 01.23
Sziasztok!

A következő dologban szeretném a segítségetek kérni. Eléggé kezdő vagyok a PHP-ben , de most egy olyan dolgot kéne megoldani, mint pl. itt is a weblabor oldalán található, a cikkek után az egyes vélemények hozzászólások. Léteznek erre igyenes engine-k. A phpBB fórummotort töltöttem le, persze az nem erre való (gondolom) és úgy tűnt könnyebb nulláról megírni egy ilyen dolgot, mint annak a forrásából kihámozni a szükséges dolgokat. Egy teljesen primitiv megoldást talán össze tudok hozni,de ha már léteznek implementációk erre akkor inkább azokat használnám, mivel az időm is kevés. Nagy segítség lenne vmilyen leírás is a témáról (hogy hívják ezeket egyáltalán csak a google miatt), bármilyen tanácsot szívesen fogadok hogy mire figyeljek ha nulláról kell megírni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
Attila
 

php+javascript

Anonymous · 2005. Ápr. 26. (K), 00.38
Csináltam egy egyszerű hírrendszert mysql használatával, de nem is ez a lényeg hanem azt szeretném megcsinálni h a híreket amiket lekérdez a mysql-ből, azt h tudom úgy megcsinálni hogy görgesse felfelé (scrolling)?