ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 1, 2005 - Blog bejegyzés

Google hírek

Bártházi András · 2005. Ápr. 1. (P), 23.23
Körülbelül két hete nekikezdtem egy "hírsorozatnak", mely a Google-lel kapcsolatos eseményeket foglalja össze. Azóta is történt pár dolog, íme a fontosabbak. Röviden: mától "megduplázódott" a GMail kapacitása, a keresőben bevezették Gecko böngészőknél a találatok előtöltését, s a Google felvásárolt egy elemző céget. Lássuk egy kicsit részletesebben!

Megjelent a PHP 5.0.4-es és 4.3.11-es változata

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 1. (P), 12.07
Március utolsó napján megjelentek a PHP 5.0.4 és 4.3.11-es kiadásai, melyek főképp hibajavításokat tartalmaznak. A PHP 4-es sorozat legújabb darabja hetven nem kritikus hibán kívül több biztonsági gondot orvosol az exif és fbsql kiterjesztésekben és az unserialize(), swf_definepoly() és getimagesize() függvényekben is. Bővebb információ a PHP 5-ös változási naplóban, a PHP 4.3.11 bejelentésében és a PHP 4-es változási naplóban. Letöltés a szokásos webhelyekről.
 

Transindex metamorfózis élőben

Jano · 2005. Ápr. 1. (P), 11.38
A szokásos "egyre több kóder ismeri fel", "egyre több oldal áll át", vagy "egyre többen használnak szabványos" indításokat lassan el lehet hagyni, és nem lesz hír értéke ezeknek a dolgoknak. De ennek még nincs itt az ideje, így szeretném felhívni a figyelmet egy blogra: A transindex.ro oldal metamorfózisát, CSS-sel történő újrakódolását követhetjük élőben, lépésről-lépésre nyomon, a programozó közvetítésében. Leírja mi a megoldandó feladat, az elméleti háttér, milyen problémák merülnek fel, azoknak milyen megoldásaik lehetnek. A kommentezés nyitott, bárki ajánlhat alternatív megoldást vagy kérdezhet.