ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 7, 2005 - Blog bejegyzés

Weblabor Hétvégét tervezünk a Balaton mellé

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 7. (Cs), 20.31

Balaton látkép

Arra gondoltunk, hogy érdemes lenne összekötni a kellemeset a még kellemesebbel, és a Weblabor hatodik éves születésnapját a Balaton északi partja mentén fekvő Tihanyban ünnepelhetnénk meg. A terveink között szereplő hosszú hétvége nem csak egy kiváló kikapcsolódási alkalom lenne a résztvevők számára, hanem lehetőséget adna a webfejlesztők közötti eszmecserére, és néhány okosító előadás meghallgatására, viták lebonyolítására is.

A Weblabor Klub tagjai között már meghirdetett elképzelésünk egyelőre jó véleményeket kapott, ám kíváncsiak lennénk, hogy többi olvasónk mit gondol az elképzelésről, szívesen részt venne-e egy kis kirándulással, jó idő esetén tábortüzes bográcsozással egybekötött hétvégén. Luxus kizárva.

UHU-Linux 1.2 (Rajt!)

Dohány Tamás · 2005. Ápr. 7. (Cs), 08.00
Még március közepén jelent meg az UHU-Linux 1.2 változata "Rajt!" kódnévvel, mely a harmadik stabil UHU-Linux disztribúció. Az 1.2 elsősorban a rendszer alapjait érintő változtatásokat tartalmaz, de felhasználói szemmel nézve is találkozhatunk újdonságokkal. A kiadást elsősorban otthoni és irodai használatra szánták, de könnyedén kialakítható más - pl. szerver - feladatok ellátására is, esetleg mindezek ötvözésére. A 2 CD-n összeválogatott programokkal tehát teljes értékű, minden célra megfelelő operációs rendszerhez juthatunk, csak rajtunk múlik hogy mit sikerül kihozni belőle, mi lesz a végeredmény.