Archívum - Jún 2004 - Fórum téma
június 9
EXIF
Ha meg tudna valaki mondani hol kapok magyarul EXIF leirast jo volna, es az is erdekelne hol kapok java olvaso/iro rutinokat.
■ method=post history.go(-1) ie
hi !
ha egy form adatait post tipuskent adom at akkor amikor history.go(-1) utasitast kiadom akkor ker egy refresht ez history.go(0) megvan de a confirm doboz retry gombjara meg igy is ra kell klikkelni. tud valaki valami megoldast erre plz. fontos lenne!
csokolade
zsomi
■ ha egy form adatait post tipuskent adom at akkor amikor history.go(-1) utasitast kiadom akkor ker egy refresht ez history.go(0) megvan de a confirm doboz retry gombjara meg igy is ra kell klikkelni. tud valaki valami megoldast erre plz. fontos lenne!
csokolade
zsomi
június 8
Mysql táblák automatikus frissítése
Sziasztok!
Ötleteket szeretnék kérni arra, hogyan oldható meg az, hogy naponta egyszer az internetszolgáltatómnál automatikusan frissüljön egy adatbázisom.
A forrás az én gépemen van, amelyen windows, apache, mysql fut. Az intraneten feladatütemezővel és a mysql-lel meg tudtam oldani az automatikus adatbázisfrissítést, ami azt jelenti, hogy naponta egyszer egy txt fájlból legenerálódnak a sql táblák. A phpmyadmin-nal 3 lépésben ezt ki is tudom exportálni a külső szerverre, de szeretném ezt teljesen automatizálni. Amint látjátok a belső frissítéshez nem kellett programot írni.
Örülnék néhány ötletnek.
üdv: frankie
■ Ötleteket szeretnék kérni arra, hogyan oldható meg az, hogy naponta egyszer az internetszolgáltatómnál automatikusan frissüljön egy adatbázisom.
A forrás az én gépemen van, amelyen windows, apache, mysql fut. Az intraneten feladatütemezővel és a mysql-lel meg tudtam oldani az automatikus adatbázisfrissítést, ami azt jelenti, hogy naponta egyszer egy txt fájlból legenerálódnak a sql táblák. A phpmyadmin-nal 3 lépésben ezt ki is tudom exportálni a külső szerverre, de szeretném ezt teljesen automatizálni. Amint látjátok a belső frissítéshez nem kellett programot írni.
Örülnék néhány ötletnek.
üdv: frankie
hasznos Firefox kiterjesztések
Sziasztok!
A Firefox bongeszohoz rengeteg kiterjesztes letezik, de gondolom a tobbseg (engem is beleertve) csak a WebDeveloper-t ismeri. Aki esetleg hasznalna mas kiterjeszteseket is, amik hasznosnak bizonyultak, az irjon mar roluk egy kis ismertetot: mire valo, miert szereti, stb.
Jabba
■ A Firefox bongeszohoz rengeteg kiterjesztes letezik, de gondolom a tobbseg (engem is beleertve) csak a WebDeveloper-t ismeri. Aki esetleg hasznalna mas kiterjeszteseket is, amik hasznosnak bizonyultak, az irjon mar roluk egy kis ismertetot: mire valo, miert szereti, stb.
Jabba
június 7
XHTML valid web tracker
Sziasztok!
Most egy olyan problemaval kerultem szembe, hogy XHTML 1.0 oldalba szeretnek beilleszteni egy web tracker-t, de nem talalok olyat, amelyiknek a kodja megfelelne ennek a szabvanynak. Eddig az extremetracking.com -ot hasznaltam, de ennek nagyon csunya a forrasa. Ha valakinek van valami otlete, azt szivesen vennem. Vegso esetben atirom, de ehhez nem sok kedvem van...
■ Most egy olyan problemaval kerultem szembe, hogy XHTML 1.0 oldalba szeretnek beilleszteni egy web tracker-t, de nem talalok olyat, amelyiknek a kodja megfelelne ennek a szabvanynak. Eddig az extremetracking.com -ot hasznaltam, de ennek nagyon csunya a forrasa. Ha valakinek van valami otlete, azt szivesen vennem. Vegso esetben atirom, de ehhez nem sok kedvem van...
PHP űrlap probléma
Üdv mindenkinek
kezdő PHP-s vagyok, ezért kérném a segítségeteket.
Lévén, hogy még nem tudok PHP-t programozni, kerestem és találtam a köv. scriptet, mely kiválóan működik, csupán egy hiányossága van: amikor megérkezik a megadott címre az űrlap, a From(Feladó) helyén csak egy nagy semmi van. Nos, meg lehet-e oldani azt, hogy az űrlap 'name' szövegmező sorába írt nevet jelenítse meg a levelezőprogram. A script végtelenül egyszerű, ime:
<?
$To = "kirby1##kukac##axelero.hu";
$From = "Akarki";
$Date = date("d/m/Y");
if (!$Subject) {
$Subject = "Árajánlat kérés";
}
$Body = "On $Date, an enquirey was made at the Your Website \n".
"The following information was submitted:\n\n";
foreach ( $HTTP_POST_VARS as $key => $value ) {
if ($key=="Submit") continue;
$Body .= "$key: $value\n";
}
if (mail($To,$Subject,$Body,"From: $name <$email>")) {
header("location: http://www.hitmetal.hu/thanx.html");
} else {
echo("Could not process your order.<br>".
"Please try again later<br>".
"We are sorry for any inconvenience");
exit();
}
?>
Szóval próbálkoztam már a $From = "$name"; sorral is, lehet, hogz naív vagyok, de így sem működött. Sőt, most a jelenlegi állapotában sem küldi el az 'Akarki' feladót.
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene.
Norbert
■ kezdő PHP-s vagyok, ezért kérném a segítségeteket.
Lévén, hogy még nem tudok PHP-t programozni, kerestem és találtam a köv. scriptet, mely kiválóan működik, csupán egy hiányossága van: amikor megérkezik a megadott címre az űrlap, a From(Feladó) helyén csak egy nagy semmi van. Nos, meg lehet-e oldani azt, hogy az űrlap 'name' szövegmező sorába írt nevet jelenítse meg a levelezőprogram. A script végtelenül egyszerű, ime:
<?
$To = "kirby1##kukac##axelero.hu";
$From = "Akarki";
$Date = date("d/m/Y");
if (!$Subject) {
$Subject = "Árajánlat kérés";
}
$Body = "On $Date, an enquirey was made at the Your Website \n".
"The following information was submitted:\n\n";
foreach ( $HTTP_POST_VARS as $key => $value ) {
if ($key=="Submit") continue;
$Body .= "$key: $value\n";
}
if (mail($To,$Subject,$Body,"From: $name <$email>")) {
header("location: http://www.hitmetal.hu/thanx.html");
} else {
echo("Could not process your order.<br>".
"Please try again later<br>".
"We are sorry for any inconvenience");
exit();
}
?>
Szóval próbálkoztam már a $From = "$name"; sorral is, lehet, hogz naív vagyok, de így sem működött. Sőt, most a jelenlegi állapotában sem küldi el az 'Akarki' feladót.
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene.
Norbert
június 3
Drupál a fw.hu-n
Frankón felment a drupal. Megörültem a magyarításnak is. Köszönet a készítőnek. localegettext.module, locale.module, i18n.module telepítve a leírásoknak megfelelően, aktiválva. Import/export menű meg is jelent, ahogy az Goba cikkében olvasható. Letöltöttem a http://cvs.drupal.org/viewcvs/contributions/translations/po/hu/ címről Drupal-hu-all-mo.zip anyagot. Kicsomagoltam és az administer / localization / import/export menüpontjánál az Import to language: hungarian választottam ki. Tallózás után a _general.mo -t kiválasztva majd Import .MO kattintva a következő hibaüzenetet kapom:
warning: fopen(): open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/phpqNKkpS) is not within the allowed path(s): (.) in /disk/raid/g/y/gyorinaplo/drupal/modules/localegettext.module on line 179.
A mai napom ezzel ment el, de nem találok rá sehol megoldást. A hiba nálam vagy a fw.hu -ra nem lehet ezt így feltolni?
A segítséget előre is köszönöm és bocs, ha egy kicsit hosszú voltam! :-(
Gábor
■ warning: fopen(): open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/phpqNKkpS) is not within the allowed path(s): (.) in /disk/raid/g/y/gyorinaplo/drupal/modules/localegettext.module on line 179.
A mai napom ezzel ment el, de nem találok rá sehol megoldást. A hiba nálam vagy a fw.hu -ra nem lehet ezt így feltolni?
A segítséget előre is köszönöm és bocs, ha egy kicsit hosszú voltam! :-(
Gábor
Cookie-k (nem)működése
Egy tökéletesen (cookie-kal) működő portált szeretnék elérni úgy, hogy egy másik domainről egy frame rendszerrel átirányítom, de a cookie-k nem működnek:
1. http://valami.hu/konyvtar
pl: ... setcookie("lang",$newlang,time()+31536000); ...
- tökéletesen működik !!
2. A http://masikdomain.hu/atiranyit könyvtár tartalma egy frame rendszer:
- index.htm:
<frameset rows="0,*">
<frame name="top" src="empty.html" scrolling="no" noresize target="content">
<frame name="content" src="redirect.php" scrolling="no" noresize target="content">
</frameset>
- redirect.php
<?php
header ("Location: http://valami.hu/konyvtar"); exit;
?>
Miért van ez és hogy oldhatom meg?
■ 1. http://valami.hu/konyvtar
pl: ... setcookie("lang",$newlang,time()+31536000); ...
- tökéletesen működik !!
2. A http://masikdomain.hu/atiranyit könyvtár tartalma egy frame rendszer:
- index.htm:
<frameset rows="0,*">
<frame name="top" src="empty.html" scrolling="no" noresize target="content">
<frame name="content" src="redirect.php" scrolling="no" noresize target="content">
</frameset>
- redirect.php
<?php
header ("Location: http://valami.hu/konyvtar"); exit;
?>
Miért van ez és hogy oldhatom meg?
június 1
Űrlap+Küldés+fogadás
Hali!
Olyan kérdésem lenne, h miként lehet azt megoldani h egy html űrlapot a saját 42 szövegmezejével el tudja küldeni online-ból a felhasználó az e-mailomra és itt pedig egy előre elkészített sablonba helyezze.
Van már rá Java Scriptem,de az az Outlook-ot használja.
Ha valaki tud segíten az írjon ide v. a mailomra
Nagyon köszi!
Gyuri
deakgyuri##kukac##freemail.hu
■ Olyan kérdésem lenne, h miként lehet azt megoldani h egy html űrlapot a saját 42 szövegmezejével el tudja küldeni online-ból a felhasználó az e-mailomra és itt pedig egy előre elkészített sablonba helyezze.
Van már rá Java Scriptem,de az az Outlook-ot használja.
Ha valaki tud segíten az írjon ide v. a mailomra
Nagyon köszi!
Gyuri
deakgyuri##kukac##freemail.hu