ugrás a tartalomhoz

XHTML valid web tracker

jabba · 2004. Jún. 7. (H), 08.55
Sziasztok!

Most egy olyan problemaval kerultem szembe, hogy XHTML 1.0 oldalba szeretnek beilleszteni egy web tracker-t, de nem talalok olyat, amelyiknek a kodja megfelelne ennek a szabvanynak. Eddig az extremetracking.com -ot hasznaltam, de ennek nagyon csunya a forrasa. Ha valakinek van valami otlete, azt szivesen vennem. Vegso esetben atirom, de ehhez nem sok kedvem van...
 
1

Statisztika?

Bártházi András · 2004. Jún. 7. (H), 12.43
Szia!

Ha jól értem, egy statisztikát szeretnél kitenni? Simán át kell írni az általuk biztosított kis JS-t, szerintem az a legegyszerűbb. Ezek a kódok nem szoktak olyan hatalmasak lenni, illtve szerintem csak két dologra kell figyelni az átírás során: helyes <script> tulajdonságok, illetve a kiírt kép le legyen zárva rendesen (<img />). A kép URL-jét kell még talán rendesen encode-olni.

Ebből is, ami az XHTML validságot okozza, az csakis a JS kód eleje és vége, a generált oldalakat nem szokták nézni a validátorok (persze attól még helytelen, és foglalkozni kell vele).

-boogie-
2

mukodik

jabba · 2004. Jún. 7. (H), 15.08
Hello!

Koszi a valaszt. Vegul a legegyszerubb modszert valasztottam: a HTML Tidy Online-nal (http://infohound.net/tidy/) kijavittattam :) A tracker-t a http://extremetracking.com cimrol szereztem be, s meg annyit kellett modositani, hogy a kodbol a <noscripts>...</noscripts> reszt ki kellett torolni, itt ui. hibat jelzett a w3c validator-a (nem megengedett helyen szerepelt ?).

Jabba
3

...

kgyt · 2004. Jún. 7. (H), 16.35
<noscript>...</noscript>
4

bocs, elirtam, a kodban volt

jabba · 2004. Jún. 7. (H), 17.40
bocs, elirtam, a kodban <noscript> volt
5

Pedig...

Bártházi András · 2004. Jún. 7. (H), 19.24
Pedig a szabvány szerint semmi akadálya a noscript-nek, valamit elnézhettél...

-boogie-