ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 26, 2006 - Blog bejegyzés

event:Selectors - ahol a CSS és az eseménykezelők találkoznak

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 26. (V), 22.57
Justin Palmer látta az általunk is hírbe hozott Behaviour megoldást a viselkedés hozzárendelések CSS formátumú leírására, de úgy gondolta, hogy ez egyrészt kevés, másrészt pedig nem működik jól együtt a közkedvelt és általa is használt Prototype JavaScript kódtárral, ezért megalkotta az event:Selector névre keresztelt megoldást. A napokban bejelentett kód egyelőre 1.0_pre állapotban van, Justin azonban a marketingre is gondolva egy szép demó oldalt is épített hozzá.
 

Munka illetve álláshirdetések a Weblaboron

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 26. (V), 14.57
Már régen merült fel először az igény álláshirdetésekre a Weblaboron, és különböző fórum témákban a területhez kapcsolódó hirdetések fel is ütötték a fejüket. Ez vezetett el minket ahhoz a felismeréshez, hogy külön fórum témacsoportot kellene nyitni ennek a témakörnek. Sajnos azonban a hirdetések mint fórum témák elképzelés nem igazán vált be. A mai nappal az ehhez kapcsolódó problémákat kezdtük el orvosolni, és a munkát szeretnénk folytatni ezen az úton.

Mindenkinek saját feedet!

Szántó Ádám · 2006. Már. 26. (V), 13.00
Mióta megjelentek az RSS hírforrások és a különféle olvasók, azóta jelentősen könnyebb átolvasnunk a napi tartalmat. Ámde számtalan helyen nincs RSS, vagy nem olyan, amilyennek mi akarnánk. Én például kíváncsi volnék arra is, hogy egy blogbejegyzéshez hány hozzászólás van, a legtöbb csatorna azonban ezt nem tartalmazza. A különböző webes fórumok többségének szintén nincs RSS hírforrása. Erre kínál megoldást a nemrégiben megjelent Feed43 (Feed For Free) nevű szolgáltatás, mely az eredeti HTML tartalomból sablon szerint szűri ki az RSS tartalmát.

Újdonságok a böngészőkben

Bártházi András · 2006. Már. 26. (V), 10.43
A reggeli "újságolvasás" közben ma két érdekes technológiára leltem, melyek akár jelentősen befolyásolhatják majd böngészési lehetőségeinket. Az egyik egy digitális névjegykártya beépítése a böngészőbe, a másik pedig a "mikroösszegzések" lehetősége, mely a gyors információnyerés lehetőségét kínálják.