ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 29, 2006 - Blog bejegyzés

Megjelent a Lightbox JS 2.0

Török Gábor · 2006. Már. 29. (Sze), 17.02
A Lightbox JS indulása óta rengeteg fejlesztő ihletőforrásává vált a szkript, egyre-másra jelentek meg a különféle variációk, egy-egy hasznos funkcióval kiegészítve az eredeti kódbázist. Mindidáig azonban sajnos, ha ezen szolgáltatások összességét szerettük volna weblapunkon megvalósítani, magunknak kellett volna egybe gyúrnunk a kiegészítéseket. A napokban azonban megjelent a Lightbox JS 2.0.

Firebug 0.3

Bártházi András · 2006. Már. 29. (Sze), 14.26
Nem is olyan rég, február elején lelkendeztem már a Firebug kiterjesztésről, nos, nem tudom megállni, hogy megint ezt tegyem. Megjelent belőle az új, 0.3-as verzió, a korábbihoz képest is rengeteg újdonsággal. Aki nem tudná, a Firebug egy olyan Firefox kiterjesztés, ami a webes fejlesztéseinkben tud nekünk segíteni. Fél percig csak pislogtam az újdonságokon.

Objektumorientált JavaScript programozás könnyebben

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 29. (Sze), 08.36
Bár még a mai napig jónéhányan játéknyelvnek tartják a JavaScriptet, egyre több átgondolt kódszervezésű, a JavaScriptbeli objektumorientáltság furcsaságait félretéve is okosan elkészített kódtár készül. Dean Eadwards látott neki egy átláthatóbb objektumorientált programozást segítő megoldás kidolgozásának. Dean nevéhez fűződik az IE6-ban is több CSS funkciót megvalósító JavaScript kódok kifejlesztése is.