ugrás a tartalomhoz

Munka illetve álláshirdetések a Weblaboron

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 26. (V), 14.57
Már régen merült fel először az igény álláshirdetésekre a Weblaboron, és különböző fórum témákban a területhez kapcsolódó hirdetések fel is ütötték a fejüket. Ez vezetett el minket ahhoz a felismeréshez, hogy külön fórum témacsoportot kellene nyitni ennek a témakörnek. Sajnos azonban a hirdetések mint fórum témák elképzelés nem igazán vált be. A mai nappal az ehhez kapcsolódó problémákat kezdtük el orvosolni, és a munkát szeretnénk folytatni ezen az úton.

Most már új helyen, rövidebb webcímmel érhetőek el a munka ajánlatok, különválasztva a kereső és kínáló hirdetőket, s természetesen a korábbi fórum webcím és RSS cím is az új címre vezet. Hirdetéseket továbbra is bárki küldhet, ezeket azonban most már kötelező keres illetve kínál címkével ellátni a jellegtől függően. Ennek megfelelően továbbra is elérhető az összevont munkákkal kapcsolatos RSS csatorna, illetve újdonságként megjelentek a két eltérő jellegű hirdetés csoport RSS csatornái. Az összes korábbi hirdetést átemeltük, megfelelően címkézve azokat.

Újdonság, hogy a felhasználóink által (akár korábban) beküldött hirdetéseket a beküldők tudják szerkeszteni, így szükségtelenné vált a hirdetésekhez fűzhető hozzászólások engedélyezése (melyeket különben azért engedélyeztük korábban, hogy a hirdetők további információkat csatolhassanak a hirdetésekhez). Minden érdeklődő a hirdetésben megadott módon tudja megkeresni a hirdetőt.

Az egyik leggyakrabban kért hirdetésekhez kapcsolódó funkció a lejárati idő beállítása, illetve a lejárt hirdetések megjelenésének megszüntetése. Ezt a jövőben tervezzük megvalósítani, egyelőre minden korábban beküldött hirdetés elérhető. Felmerült még, hogy részletesebb metainformációkat kérjünk a hirdetőktől, ezt azonban elvetettük, hiszen nem célunk profi állásközvetítő felületet készíteni, ezt már sokan megtették helyettünk hazánkban is. Ilyen jellegű összetett kereséseket, szűrt figyelmeztetés szolgáltatást és hasonló elemeket nem tervezünk beépíteni.
 
1

Szép munka!

mefi · 2006. Már. 26. (V), 15.41
Szép munka, és minden eddigi ajánlat is átkerült, ez különösen dicséretes.
2

körülírás

winston · 2006. Már. 26. (V), 17.08
ez dícséretes, és tetszik a dolog, csak jó lenne motiválni arra akkor a munkaadókat/keresőket, hogy rendesen írják körül, hogy mit akarnak, ne ilyen szintű hirdetések legyenek, hogy: "fejlesztőt keresek".
3

Nem tapasztaltam

mefi · 2006. Már. 26. (V), 17.21
Én nem tapasztaltam ilyet, általában eléggé részletes leírások láthatóak, mind a kínálat mind a kereslet szempontjából.
4

azt fogják tenni, ami érdekük

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 26. (V), 17.37
El kell ismerni, hogy a munkakeresés nem egy anonim folyamat, nem úgy megy, hogy anonim modon minden kérdésedre megkapod a választ. Egy cégnek sokszor nem érdeke felfedni, hogy most éppen min dolgozik, jobb is ha nem tudják a versenytársak. A másik véglet pedig a kis cég, aki midenre akar egy embert (rendszergazda, akármilyen programozó stb egyszerre). Most örülnék, ha ennek a lélektani problémájába nem mennénk bele, egyszerűen így van. Az ilyen cégek nem tudják neked konretizálni, hogy mit szeretnének, mert ők sem tudják, illetve mindenest akarnak.
5

Álláshirdetés

Anonymous · 2006. Már. 27. (H), 12.22
Szép meg jó, csak megint elfelejti mindenki hogy nem csak főváros van. Nem lehet szűrni a hirdetéseket terület szerint, és ami a még rosszabb, a hirdetők nagy része nem írja bele a munkavégzés helyét. Ez így számomra gyakorlatilag használhatatlan :( Kár.
6

Cél

Bártházi András · 2006. Már. 27. (H), 16.49
A Weblabor nem álláshirdető oldal, nem célunk, hogy egy 100%-os megoldást nyújtsunk - a jelenlegit szerettük volna javítani egy kicsit. Ha a hirdető nem ír bele valamely információt, lehet neki írni, s megkérdezni tőle.