ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 7, 2005 - Blog bejegyzés

Nyílt forrásúak lettek a Safari mögötti technológiák

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 7. (K), 14.47
Dave Hyatt jelentette be blogjában, hogy a WebKit, WebCore és JavaScriptCore komponensek nyílt forrásúvá váltak. A Mac OS X-en futó Safari böngésző lelkét képező komponensek teljes fejlesztési története elérhető minden korábbi javítási lépéssel együtt. Az Apple nyitása független fejlesztőket vonzhat a böngészőhöz, tovább erősítve ezt a komponenst, ami a mai asztali számítástechnika legfontosabb eleme, és ezzel a KHTML fejlődését is előremozdíthatja.
 

Minden irányban terjeszkedik a Macromedia Flash

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 7. (K), 14.38
Miközben a technológiai szektor szemei és fülei a tegnapi Steve Jobs bejelentésre figyeltek, a Macromedia sajtóügyletesei sem pihentek, és annyi bejelentést készítettek elő számunkra, amelyek labirintusából nem egyszerű a legfontosabb dolgokat kiemelni. A kép mindenesetre azt mutatja, hogy minden irányban terjeszkedik a Flash.

Egy évtized a PHP-vel

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 7. (K), 14.06
1995 június nyolcadikán jelent meg Rasmus Lerdorf következő bejelentése a comp.infosystems.www.authoring.cgi hírcsoportban:
Announcing the Personal Home Page Tools (PHP Tools) version 1.0. These tools are a set of small tight cgi binaries written in C. [...] The tools also allow you to implement a guestbook or any other form that needs to write information and display it to users later in about 2 minutes.