ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 18, 2004 - Blog bejegyzés

Nyakunkon a PHP RoadShow első állomása

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 18.17
Ki hitte volna, hogy ebből a kósza ötletből is valóság lesz? Karóczkai Krisztián mindenképpen így gondolta, aki áldozatos munkájával igen rövid idő alatt gyűjtötte össze az Első PHP RoadShow előadóit, támogatóit, és talált megfelelő helyet a rendezvénynek. Pontosan két évvel és két hónappal az első PHP Konferencia után tehát megrendezésre kerül az első PHP RoadShow Dunaújvárosban.

Új haladó PHP könyv előkészületben

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 15.23
Az idei PHP konferencián jelen lévő olvasóink már tudják, másoknak azonban jó hír lehet, hogy a Kiskapu újabb PHP könyv kiadására készül az idei nyárra. Azért várom különösen az új kiadványt, mert az angol nyelvű Advanced PHP Programming magyar fordítása lesz, melybe a konferencia kapcsán sikerült belelapoznom.

Reklám blokkolás - hogyan működik?

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 15.12
Ha egy weboldalt készítünk, és reklámokat kívánunk elhelyezni rajta, nem árt tudnunk róla, hogy léteznek reklám blokkoló programok. Ha rendszeres szörfözők vagyunk, és zavarnak minket a reklámok, akkor is hasonló lehet az érdeklődésünk. Michelle Delio cikkében számos linkkel megfűszerezve ezeket a programokat mutatja be.

Megerősített PHP

Granc Róbert · 2004. Május. 18. (K), 12.04
A PHP-General levelezőlistán a héten bejelentették a "Megerősített PHP" (Hardened PHP) projekt elindítását. A kezdeményezés a PHP összes potenciális támadási felületének megszüntetését tűzte ki célul maga elé.