ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 18, 2004

CSS alapjai V.

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 22.00
CSS alapjai V.
A cikksorozat ötödik részében a két héttel ezelőtti témát folytatjuk, azaz tovább haladunk a tulajdonságok terén. Még mindig igaz: ha ki szeretnénk próbálni a bemutatottakat, csak a legújabb böngészőkkel próbálkozzunk, különben esélyünk sincs. És ha így teszünk, akkor sem minden esetben fogunk sikerrel járni, ezek a tulajdonságok újdonságnak számítanak még manapság is, a szabvány megjelenése után több évvel. De félre a mellébeszéléssel, vágjunk neki a tulajdonságokat bemutató utolsó résznek!

International PHP Conference in Amsterdam

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 20.33
Összefoglaló a nemzetközi PHP konferenciáról
 

mysql_query sintax error

Anonymous · 2004. Május. 18. (K), 19.31
Amator szinten barkacsolok a mysql-ben php ala. Nem volt addig baj amig egyszeru Select-eket adtam meg a mysql_query-nek. De most szukseg lenne osszetettebb select-re es nem tudom hogy kell helyesen megadni, pl. egy ilyet:

$eredmeny=mysql_query("SELECT oszlop1, oszlop2 FROM adatbazis1 WHERE adat='$adat' INTERSECT SELECT oszlop1, MAX(datum) FROM adatbazis2 GROUP BY oszlop1", $kapcsolat );

A ket darab select miatt sintax error-al megall, kerdes, hogy ez hogy valosithato meg helyesen?

Tamas
 

Nyakunkon a PHP RoadShow első állomása

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 18.17
Ki hitte volna, hogy ebből a kósza ötletből is valóság lesz? Karóczkai Krisztián mindenképpen így gondolta, aki áldozatos munkájával igen rövid idő alatt gyűjtötte össze az Első PHP RoadShow előadóit, támogatóit, és talált megfelelő helyet a rendezvénynek. Pontosan két évvel és két hónappal az első PHP Konferencia után tehát megrendezésre kerül az első PHP RoadShow Dunaújvárosban.

Bricolage 1.8.0 Released

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 16.12
Perl alapú vállalati szintű CMS és publikációs rendszer
 

CMS using WACT

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 15.58
"Web Application Component Toolkit"-re épített CMS
 

Instant XML with PHP and PEAR::XML_Serializer

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 15.43
Harry Fuecks cikke megszokott alapossággal
 

Regaining Control of a Hacked PHP-Nuke Site

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 15.40
Mit tegyünk, ha betörtek PHP-Nuke oldalunkra?
 

Új haladó PHP könyv előkészületben

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 15.23
Az idei PHP konferencián jelen lévő olvasóink már tudják, másoknak azonban jó hír lehet, hogy a Kiskapu újabb PHP könyv kiadására készül az idei nyárra. Azért várom különösen az új kiadványt, mert az angol nyelvű Advanced PHP Programming magyar fordítása lesz, melybe a konferencia kapcsán sikerült belelapoznom.

Reklám blokkolás - hogyan működik?

Bártházi András · 2004. Május. 18. (K), 15.12
Ha egy weboldalt készítünk, és reklámokat kívánunk elhelyezni rajta, nem árt tudnunk róla, hogy léteznek reklám blokkoló programok. Ha rendszeres szörfözők vagyunk, és zavarnak minket a reklámok, akkor is hasonló lehet az érdeklődésünk. Michelle Delio cikkében számos linkkel megfűszerezve ezeket a programokat mutatja be.