ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 12, 2004

Javaslatok felhasználók regisztrálásához

ene · 2004. Május. 12. (Sze), 22.00
Javaslatok felhasználók regisztrálásához
Az egyszerű prospektus alapú webhelyektől eltekintve szinte nincs olyan oldal, ahol ne lenne felhasználó regisztrációra szükség. Sokan sokféleképpen közelítik meg az új tagok bevonására szolgáló felület és a háttérprogram kialakítását. Amikor egy felhasználót szeretnél regisztrálni, rengeteg mindenre kell(ene) odafigyelned. Ebben a cikkben ötleteket próbálok nyújtani, hogy hogyan a legcélszerűbb az adatokkal bánni, melyeket valószínűleg egy adatbázisban fogod tárolni, mivel a normál állományok nem elég biztonságosak. A PHP és MySQL kombinációja megfelelő eszközöket ad a kezedbe akár egy komplett portál megírásához is.

mod_rewrite es rte

Anonymous · 2004. Május. 12. (Sze), 13.02
hello.

ket kerdesem lenne. van peldaul egy fajl.php?id=1 formatumu url. szeretnem, ha ez a domainem.hu/valami/1 cimen lenne elerheto. tudom, hogy mod_rewrite kell hozza. probaltam is megcsinalni, de nem jott ossze :( gugliban kerestem, igaz, akkor epp nem nagyon volt idom, igy nem is talaltam. tudnatok segiteni, hogy kell ezt megcsinalni?

a masik a rich text editorral (http://www.kevinroth.com/rte/demo.htm) lenne kapcsolatos. ugyan azt irja, van php-s pelda is, csak epp ez semmire nem hasznalhato, csak egy erteket ad egy js valtozonak phpbol. a function submitForm()-ot atirtam return true-ra, de a $_POST tombben csak a submit gomb van. probalkoztam mar sok fele keppen, de sehogy nem talaltam meg a textarea HTML kimenetet. ebben tudna valaki segiteni? hogyan lenne megoldhato?

elore is koszonom
 

Új köntösben a validátor

barlaci · 2004. Május. 12. (Sze), 10.18
Új köntösben látható a jól megszokott http://validator.w3.org címen elérhető W3C validátor. Egyszerűbb, jól áttekinthető lapon vizsgálhatjuk meg az ellenőrzés eredményét. A korábban jobb oldalra szerkesztett - kevéssé dekoratív - lista legfontosabb elemeit a lap tetején látható menübe olvasztották, a többit pedig - igen bölcsen - elhagyták. A szolgáltatás magas színvonala régóta közismert, de már nagyon hiányoltam valami előrelépést a látvány terén is. Jól sikerült. Remélem hamarosan a site többi részén is érezhető lesz a változás. Azért mert profiknak szól, még lehet szép.
 

PHP optimalizációs trükkök

LacKac · 2004. Május. 12. (Sze), 08.09
Gyors PHP kódot írni leginkább bölcs tervezéssel lehet. De ha már mindent megtettünk annak érdekében, hogy az algoritmus a leggyorsabb legyen, és minden külső tényezőt is jól összehangoltunk (adatbázis, webszerver, ...), akkor jöhetnek az optimalizációs trükkök. Vannak, akik képesek minden karaktert megmozgatni, hogy a leggyorsabb kódot kapják, és ha valaki elég jól ismeri a PHP belső működését, akkor több ilyet is bele tud építeni a kódjaiba. Iliaról ezek mindegyike elmondható, így össze is gyűjtött néhány ilyen trükköt.