ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 11, 2004

Tartalmas hét a Weblabornál

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 11. (K), 22.33
Figyelmes olvasóinknak nyilván feltűnt, hogy a szokásos heti egy cikk helyett immár két írás is megjelent a héten. Ez nem a puszta véletlen műve! Úgy gondoltuk, hogy ötödik születésnapunkat 'tartalmasan' szeretnénk ünnepelni, ezért minden nap megjelentetünk egy-egy hasznos cikket, melyek remélhetőleg olvasóink tetszésére válnak majd.

PHP, valamennyire biztonságosabban

sunz · 2004. Május. 11. (K), 22.00
PHP, valamennyire biztonságosabban
Cikkemben néhány tippet, ötletet szeretnék adni a biztonság témájában. Ez a kérdés sajnos nem volt központi fontosságú, amikor a PHP még gyerekcipőben járt, ezért nem árt néhány olyan beállítással illetve technikával megismerkedni, amelyek ezeket a - részben máig megmaradt - problémákat segítenek megoldani. Az operációs rendszer jogosultságainak megfelelő beállításával és az Apache illetve a PHP néhány opciójának jó megválasztásával sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Írásom csak kisebb áttekintés az általam legfontosabbnak ítélt dolgokról, bővebb információt a PHP kézikönyv, és a megadott források nyújthatnak.

javascript leiras

lacimaci · 2004. Május. 11. (K), 12.23
////////////////////////////////////////////////////////////
Ha valaki tudja, hol tudom megtalálni a javascript leirast, szóljon! Nagyon fontos es surgos!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
S_________E________G__________Í_________T___________S
 

hogy is van ez?

aktivka · 2004. Május. 11. (K), 11.27
Az lenne a kérdésem, ha linkre kattintva kap változó értéket
pl href=adatok.php?a=10 és az a változó értékét nem az adatok.php oldalon akarom használni,ezt hogy tudom megtenni. Tudom úgy lenne a legjobb ha a href után az az oldal álna ahol használni akarom a változót, de sajnos én nem arra az oldalra akarok eljutni. De a másik programrésznek közben használni kellene a változót. Segítséget előre is köszönöm
 

PHP és FTP PUT

Anonymous · 2004. Május. 11. (K), 10.10
Sziasztok,

mivel a szolgáltatóm nem támogatja az upload-ot, kénytelen voltam FTP-vel próbálkozni. Addig eljutok, hogy rájelentkezek a site-ra, de az fput a következő hibajelzést adja:

Warning: ftp_put(): Unable to access e:\!\gallery.msg in feltolt.php on line 64

A megadott file létezik, és sima FTP-vel fel is tudom tenni. Mi lehet a baj?
 

Megújult a Blogger.com

Bártházi András · 2004. Május. 11. (K), 09.11
A Google 2003-as felvásárlását követően új funkciókkal és számos nagyszerű, CSS alapú designnal gazdagodtak a Blogger.com szolgáltatásai. Mind a funkciók elég kellemesek, mind pedig a designok: erre a CSS szakma nagyjait sikerült megnyernie a Google-nak. Lássuk, mik is ezek az újdonságok:

Firefox és Thunderbird kiterjesztések készítése

Bártházi András · 2004. Május. 11. (K), 08.02
A Firefox 0.9-es verziója, illetve a Thunderbird 0.7-es verziója új rendszert fog bevezetni a kiterjesztések terén. Ez érinti a kiterjesztések telepítését is, illetve lehetővé válik a már telepített kiterjesztések automatikus frissítése is. Ehhez azonban egy új csomag összetétel szükséges, melyről Ben Goodger ír Writing Firefox/Thunderbird Extensions című, egyelőre vázlat állapotú dokumentumában.