ugrás a tartalomhoz

Új haladó PHP könyv előkészületben

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 18. (K), 15.23
Az idei PHP konferencián jelen lévő olvasóink már tudják, másoknak azonban jó hír lehet, hogy a Kiskapu újabb PHP könyv kiadására készül az idei nyárra. Azért várom különösen az új kiadványt, mert az angol nyelvű Advanced PHP Programming magyar fordítása lesz, melybe a konferencia kapcsán sikerült belelapoznom.

A könyv igazi haladó témákat boncolgat a gyorsítótárazási megoldásoktól kezdve a PHP kód gyorsítókón keresztül a teljesítményelemzésig. Szó van a kódolási stílus megválasztásáról, a csoportmunkát segítő eszközökről, unit tesztekről. A könyv végig PHP 5-öst használ a példák bemutatására, bár mivel nem kifejezetten a PHP 5-ös új szolgáltatásaira koncentrál, ezért PHP 4-ben is hasznosítható ötleteket nyújt. A példák legtöbbször használható, nyílt forráskódú szoftverekből vett részletek, nem csak a könyv kedvéért készült buta kódrészletek. Végül a PHP kiterjesztésében gondolkodóknak érdekes lehet, hogy három nagy szakasz található a könyvben a PHP kiterjesztéséről (C nyelvű kiterjesztések fejlesztéséről, webszerverek illesztéséről, Zend Engine modulok írásáról). Ha jól csinálják meg a fordítást, akkor mindenképpen egy nagyon ütős kiadványt várhatunk.
 
1

Tényleg nagyon jó :)

LacKac · 2004. Május. 18. (K), 17.04
Az 5k netto -- freestyle compo győzteseként nekem jutott egy példány a könyv angol nyelvű változatából. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, akit komolyabban érdekel a PHP.
A könyv érdekesebbnél érdekesebb témákat taglal, és ráadásul még az angol nyelvű is könnyen érthető.