ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 5, 2004 - Blog bejegyzés

Konferencia a szoftverszabadalmakról

Bártházi András · 2004. Május. 5. (Sze), 12.20
"Az FFII (Alapítvány a Szabad Információs Infrastruktúráért) 2004-ben immáron másodjára szervezte meg a szoftver szabadalmakról szóló konferenciáját (némi békés demonstrációval egybekötve) Brüsszelben. Most az FFII európai körutazást szervez, melynek egyik állomása Magyarország. Hazánkba május 15-én érkezik Richard M. Stallman és tart előadást Szegeden." Tovább a HUP-on
 

Az RSS olvasók visszafogják a webet

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 5. (Sze), 09.49
A Wired nemrég megjelent cikke azt a problémát járja körül, mely a webszerverek elérhetőségét is veszélyeztetheti. A gondok az RSS használata körül jelentkeznek, azaz inkább annak megvalósítására vezethetőek vissza. Az RSS egy XML alapú szindikációs formátum, mely lehetővé teszi más webhelyek illetve magánszemélyek számára, hogy saját tartalmunkat újra publikálhassák, és egyszerűen olvashassák. Az a probléma, hogy a hibásan megírt RSS kliens programok túl agresszívak.

Szociális háló

Bártházi András · 2004. Május. 5. (Sze), 08.13
A SocialGrid egy érdekes társkereső szolgáltatást indított el hétfőn. A dolog lényege, hogy oldalainkon digitális ujjlenyomatokat helyezhetünk el, melyeket aztán a globális keresőmotorok (konkrétan a Google) leindexelnek az oldal többi tartalmával együtt, így kereshetővé téve. A SocialGrid oldalán (bejelentkezés után) egy olyan keresődobozt kínál, mely összeállít egy Google keresést a beírt jellemzők alapján, és átdob a kereső oldalára.