ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 14, 2004 - Blog bejegyzés

PDML - egy lehetséges PDF egyszerűsítés

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 14. (P), 19.59
A PDML (Portable Document Markup Language) egy nagyon új kezdeményezés egyszerű megoldást adva PDF dokumentum előállítására PHP segítségével. A program az FPDF ingyenes PDF előállító könyvtárra épül, de a dokumentum generálásához nem kell PHP kódot írnunk. Ehelyett egy HTML-szerű nyelvet kell elsajátítani, amely a fejlesztő szándéka szerint az FPDF szolgáltatás készletének nagy részét elérhetővé teszi a használó számára.

W3C felkérés az Atom munkacsoport létrehozására

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 14. (P), 19.47
Korábban már hírt adtunk Mark Pilgrim írásairól az Atom szabványhoz és az azonosításhoz kapcsolódóan. Most arról az örömteli fejleményről számolhatunk be, hogy az Atom értékeit és korrekt újító szándékát a W3C-nél felismerték, és felkérték az Atom szabványon dolgozó személyeket, hogy gondolják meg annak lehetőségét, hogy a W3C-nél folytatódjon az aktivitás.

Egy objektív vélemény a táblázatmentességről

Bártházi András · 2004. Május. 14. (P), 09.19
Manapság egyre inkább divatos a táblázat nélküli, CSS alapú layout, de tudjuk, hogy bizony sokszor jóval egyszerűbb (lenne) táblázatokkal összeállítani az oldal vázát. Andy Budd egy objektív összefoglalást próbál meg nyújtani a mai helyzetről, felhívva arra a figyelmet, hogy a teljesen CSS alapú design mellett kiállás a technológiára nézve nem biztos, hogy előnyös.