ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 9, 2003 - Blog bejegyzés

A 'link' HTML elem használatáról

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 9. (V), 11.52
Derek Featherstone úgy gondolja, hogy a 'link' nevű HTML elemet nem ismerjük, nem használjuk eléggé. Pedig sokmindenre hasznos. Leginkább kedvenc ikonokhoz és stíluslapok csatolásához szoktuk alkalmazni, de P3P adatok csatolására, RSS forrás automatikus felismerésre is ezt az elemet használják, sőt a navigációnk jó részét is ezekbe építhetjük.

Megjelent az 5.8.2-es Perl

Bártházi András · 2003. Nov. 9. (V), 11.21
November 7-én megjelent a Perl programozási nyelv 5.8.2-es verziója. Ez a verzió az 5.8-as széria hibáit, hiányosságait javítja. Pár, de az előző verziókkal kis mértékben inkompatibilis változás is található benne, aki friss verziókat használ, érdemes elolvasnia a változások listáját!

'Ön ledolgozta munkaidejét, álljon fel a gépétől'

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 9. (V), 00.24
A fenti üzenettel jelzi a Workrave program, hogy már ideje felfüggeszteni a munkát. Ez különösen aktuális így szombat este, habár a programot speciálisan az RSI (repetitive strain injury, azaz ismétlődő túlerőltetéses sérülés) problémák elkerülésére fejlesztették ki. A programtól lényegében bizonyos időközönként figyelmeztetést kapunk, hogy túlzottan sokat ültünk a gép előtt, és pihenésre van szükségünk.