ugrás a tartalomhoz

Megjelent az 5.8.2-es Perl

Bártházi András · 2003. Nov. 9. (V), 11.21
November 7-én megjelent a Perl programozási nyelv 5.8.2-es verziója. Ez a verzió az 5.8-as széria hibáit, hiányosságait javítja. Pár, de az előző verziókkal kis mértékben inkompatibilis változás is található benne, aki friss verziókat használ, érdemes elolvasnia a változások listáját!

Az inkompatibilis változások a thread-ek kezelését érintik, az 5.8.1-es verzióval elveszett bináris kompatibilitást javítja az új verzió (vagyis az 5.8.2-ben a korábbi threades bináris modulok megint használhatóak, az 5.8.1-ben újra kellett fordítani ezeket).

A korábbiakban bemutatott, az 5.8.1-es verziónál bevezetett hash véletlenszerűségen is javítottak: még robosztusabb megoldást kínálva az esetleges támadások ellen.

Több modul is frissítésre került: az evel::PPPort, a Digest::MD5, az I18N::LangTags, a libnet, a MIME::Base64, a Pod::Perldoc és a strict, továbbá javítottak a Tie::Hash, a Time::HiRes, a Unicode::Collate, az icode::Normalize és a UNIVERSAL dokumentációján.

Az 5.8.3-as verziótól a fejlesztők azt tervezik, hogy sokkal gyakrabban adnak ki alverziókat, sokkal kevesebb változtatással. Ezzel mind az esetlegesen fellépő problémák, mind az átállás sokkal jobban menedzselhető. Az 5.8.4-es verzió kiadását december 31-re tervezik.

További információkat a perldeltaban lehet olvasni, a bejelentés pedig a http://use.perl.org oldalon olvasható: http://use.perl.org/article.pl?sid=03/11/07/117238.

Beszámolónk az előző változat megjelenéséről: Megjelent az 5.8.1-es Perl