ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 23, 2003 - Blog bejegyzés

MySQL 4.1 alpha

Granc Róbert · 2003. Jan. 23. (Cs), 16.17
Megjelent a kedvelt nyílt forráskódú adatbáziskezelő legújabb változatának legelső előzetese, olyan újdonságokkal, mint a teljes tranzakciókezelés, a beágyazott lekérdezések (subselect), közvetlen SSL támogatás valamint az Unicode kódkészlet kezelése.

Turck MMCache

Granc Róbert · 2003. Jan. 23. (Cs), 16.04
A Turck MMCache for PHP egy új cache rendszer, a PHP szkripteket elsősorban a lefordított kód eltárolásával gyorsítja, de emellett valamilyen szintű optimalizálást is tartalmaz. A megosztott memória használatára és lockolására az MM shared memory könyvtárat használja. Jelenleg Linux és Windows alatt működik a 4.0.6, 4.1.1, 4.1.2, 4.2.3 és 4.3.0 PHP verziókkal.
A cache webes felületen keresztül is felügyelhető. Hátránya, hogy nem működik együtt a Zend Optimizerrel.
Honlap és letöltés: http://www.turcksoft.com/en/e_mmc.htm
 

Tegnap 5 éve, hogy a Netscape bejelentette forráskódjának kiadását

Bártházi András · 2003. Jan. 23. (Cs), 11.10
[mozillazine] A tegnapi naphoz képest 5 éve, 1998. január 22-én a Netscape Communications Corporation bejelentette, hogy tervezi a Netscape Communicator 5.0 forráskódjának a közzétételét. A tettet "merésznek" és "aggresszívnek" minősítve, a Netscape így írta ezt le: "készítünk egy különleges weblapot, ahol az összes érdeklődő le tudja tölteni a forráskódot, beküldheti a javításait, résztvehet a hírcsoportok vitájában, és olvashat illetve megoszthat Communicatorral kapcsolatos információkat az internetes közösséggel." Ezt a weblapot biztos te is ismered már: mozilla.org.