ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 25, 2003 - Blog bejegyzés

HTTP Navigator, a Perl-es LWP mintájára

Bártházi András · 2003. Jan. 25. (Szo), 17.45
Megjelent a "HTTP Navigator 2.0" class gyűjtemény alfa változata, mely az LWP-ben levő Perl HTTP::Headers::Util modulra épít. A csomag a HTTP fejlécek kezelését valósítja meg (újdonságok: Cookie tracking, Connection cache, Chunked Encoding), képes HTTP fejlécek feldolgozására és létrehozására.
 

Gyorsítsuk a PHP-t cache-el!

Bártházi András · 2003. Jan. 25. (Szo), 17.07
A Sysbotz cég weblapján egy rövid cikk jelent meg arról, hogyan lehet gyorsítani PHP programjainkat a PHP Accelerator segítségével. Az írás lépésről-lépésre bemutatja a telepítést Linux környezetben.

Aki nem ismerné a programot, annak egy rövid ismertető: a PHP Accelerator hatása abból áll, hogy a már lefordított PHP programjainkat átmenetileg tárolja, így nincs szükség azok minden futáskor történő lefordítására. Ezzel az apró trükkkel látványos gyorsulást lehet elérni - természetesen az aktuális programunktól függően.
 

Mégsem az Apache a legnépszerűbb webszerver?

Bártházi András · 2003. Jan. 25. (Szo), 01.56
A Port80 Software nevű cég egy érdekes felmérést tett közzé a napokban. A gyakran idézett felméréseiről ismert cég, a Netcraft cikkei alapján eddig 62%-os Apache részesedésről beszéltünk. Ezzel szemben a Port80 felmérése 54%-os IIS részesedésről beszél, sőt, az Apache náluk csak harmadik. A titok nyitja természetesen abban rejlik, hogy mely szervereket vizsgáljuk.