ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 21, 2003 - Blog bejegyzés

A PEAR kilépett a béta állapotból

Granc Róbert · 2003. Jan. 21. (K), 15.18
A PEAR (PHP Extension and Application Repository), a PHP újrafelhasználható komponenseinek keret- és terjesztőrendszere a 4.3.0-tól kezdve az alap PHP csomag része Unix rendszereken (Windowson a 4.3.1-től lesz az).
A PEAR ismertetője

Mivel várható, hogy ezentúl sokan használni is szeretnék majd ezt a kódgyűjteményt, mi is igyekszünk majd részletesebben foglalkozni vele, kezdve talán a dokumentáció fordításával (amint időnk engedi).
 

PHP 4.3.0

Granc Róbert · 2003. Jan. 21. (K), 15.04
A költözés befejeztével elkezdem visszamenőleg megjelentetni az elmúlt hónapokban elmaradt legfontosabb információkat a PHP-vel kapcsolatban, valamint a Zend heti hírlevelek elmaradt számait is, így a következő napokban várhatóan számos nem túl friss, de általános érdeklődésre számot tartható hír jelenik majd meg.
Reméljük hogy tényleg sokan hasznosnak tartják majd ezeket is.

Elsőként természetesen a végleges PHP 4.3.0-ról számolunk be. Az újdonságok listájához kattints a "Tovább" linkre.

Az operáció sikerült!

Granc Róbert · 2003. Jan. 21. (K), 01.03
Íme, a phpinfo az új szerveren! A domain-névvel, illetve a weblabor új koncepciójával kapcsolatban még folynak a tárgyalások, addig itt, a phpinfo.wish.hu címen lehet olvasni a naponta friss hírekkel jelentkező phpinfót.

Köszönjük minden kedves olvasónknak a türelmet, hogy időnként benéztek, olvastak bennünket, keresték a híreket akkor is, amikor nem frissítettem a lapot.

IONCube loader windowsra

Anonymous · 2003. Jan. 21. (K), 00.53
Az ioncube encoder betöltője már megy windows-on is. Az elkódolás meg csak linuxon, de majd ez is változik.

Aki nem tudná: az ioncube encoder egy fizetős php elkódoló, ami a forras php-ből zanzát csinál (leforditja, elkódolja) így földi halandó számára értelmezhetetlen a kód. Ez a kód ezután ugyanúgy futtatható a Zend vagy az ioncube loaderrel. A lényeg hogy a forrás nem kerül ki a kezedből...

Honlap: http://www.ioncube.com/encoder/
 

Megjelent a PHAkt 2.2.0 és az ImpAKT 2.2.0

Anonymous · 2003. Jan. 21. (K), 00.16
A román InterAKT megjelentette a PHAkt 2.2.0 és az ImpAKT 2.2.0 verzióját teljes PHP 4.3 támogatással és számos hibajavítással.

A legújabb PHAkt tartalmazza a korábbi változatok összes eddig felfedezett hibájának javítását, teljes egészében támogatja a 4.3.0-s PHP-t és olyan új funkciókat is tartalmaz, mint a valós Firebird adatbáziskezelés, vagy az Access AutoNumber függvény támogatása.

Az ImpAKT Server Behaviors is javítja a korábbi verziók összes ismert hibáját. Az új verzió egyszerre jelent meg mind a PHP_MySQL szerver modellhez, mind a PHAkt2-höz.

Postnuke 0.723

kempelen · 2003. Jan. 21. (K), 00.08
Megjelent a Postnuke 0.723-as változata és már a megfelelő magyar nyelvi csomag is letölthető. Az új változat főként biztonsági frissítéseket tartalmaz (javasolt a frissítés), de mostantól alap tartozék a WYSIWYG szövegszerkesztő is.

Bővebben olvashatsz az újdonságokról, illetve letöltheted a fájlokat a postnuke.labs.ro címen.