Archívum - 2015 - Fórum téma
április 2
Mysql szerkezet
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
Rendszer: PHP / Codeigniter + Mysql
A jelenlegi meglévő szerkezet:
Adva vannak elemek, kategóriák szerint csoportosítva - 10 különböző - és így listázva az adott oldalon. Ezek közül van olyan kategória, ami további alkategóriákra oszlik. Az alkategóriáknak több csoportjuk van és 1 elem több csoportba is tartozhat. Jelenleg az összes alkategória és hozzá tartozó elem 1 táblában van tárolva. Pl.: Szállások kat. : típusa ( Hotel *** ) + jellege ( wellness ). Többféle típus és jelleg van, 1 szállás rendelkezik 1 típussal és akár több jelleggel. Ez mind 1 táblában van, mint alkategória tábla: alkategoria_neve | elem_id.
Feladat: Szeretnék szűrhetővé tenni alkategóriák alapján a lekérdezett listát.
Értelemszerűen több típus és jelleg lehet egyszerre a feltétel, így azt gondolom ezzel a felállással ez nem megoldható.
Az én megoldásom az lenne eddig:
Mivel a különböző kategóriák különböző alkategóriákkal rendelkeznek, vagy egyel sem, így az hogy kibővítem a táblát több oszloppal ( szállás típusa, jellege, stb ) szerintem nem jó megoldás, mivel sok üres cella maradna.
Amire gondoltam az az, hogy minden alkategóriának létrehozok egy külön táblát ( ez jelenleg kb 6 db ) pl: szállás típusa tábla: típus | elem
Így megoldható, hogy megkapjam a keresett alkategóriák halmazát ( hotel** + hotel*** / wellness ) és nem lesznek redundáns tábláim se. Könnyen bővíthető.
Viszont egy komplett lekérdezésben így akár lehet 6 JOIN is!
Ez mennyire lenne problémás?
Mi a véleményetek erről a megoldásról? Van más lehetőség is amire nem gondolok?
Előre is köszönök minden tanácsot és tippet!
Üdv!
■ Rendszer: PHP / Codeigniter + Mysql
A jelenlegi meglévő szerkezet:
Adva vannak elemek, kategóriák szerint csoportosítva - 10 különböző - és így listázva az adott oldalon. Ezek közül van olyan kategória, ami további alkategóriákra oszlik. Az alkategóriáknak több csoportjuk van és 1 elem több csoportba is tartozhat. Jelenleg az összes alkategória és hozzá tartozó elem 1 táblában van tárolva. Pl.: Szállások kat. : típusa ( Hotel *** ) + jellege ( wellness ). Többféle típus és jelleg van, 1 szállás rendelkezik 1 típussal és akár több jelleggel. Ez mind 1 táblában van, mint alkategória tábla: alkategoria_neve | elem_id.
Feladat: Szeretnék szűrhetővé tenni alkategóriák alapján a lekérdezett listát.
Értelemszerűen több típus és jelleg lehet egyszerre a feltétel, így azt gondolom ezzel a felállással ez nem megoldható.
Az én megoldásom az lenne eddig:
Mivel a különböző kategóriák különböző alkategóriákkal rendelkeznek, vagy egyel sem, így az hogy kibővítem a táblát több oszloppal ( szállás típusa, jellege, stb ) szerintem nem jó megoldás, mivel sok üres cella maradna.
Amire gondoltam az az, hogy minden alkategóriának létrehozok egy külön táblát ( ez jelenleg kb 6 db ) pl: szállás típusa tábla: típus | elem
Így megoldható, hogy megkapjam a keresett alkategóriák halmazát ( hotel** + hotel*** / wellness ) és nem lesznek redundáns tábláim se. Könnyen bővíthető.
Viszont egy komplett lekérdezésben így akár lehet 6 JOIN is!
Ez mennyire lenne problémás?
Mi a véleményetek erről a megoldásról? Van más lehetőség is amire nem gondolok?
Előre is köszönök minden tanácsot és tippet!
Üdv!
március 31
webszerver win2008-ra
Sziasztok,
a segitsegeteket kernem a kovetkezohoz:
Adott egy eleg modern 2x6Xeon, 48GB RAM, 4xSSD, win2008std szerver, savszelesseg: 10TB;
erre kene stabil, gyors webszerver+php+mysql;
lekerdezesek szama (kivulrol): kezdetben 4000-8000 / sec, kesobb 40-80000/sec; a lekerdezett/elkuldott adatok picik, legtobbszor nehany bajt, ritkan nehany kilobajt;
a futo alkalmazasok kritikusak, nem toleralt a visszautasitas, kesleltetes stb, az a par bajt "azonnal" kell.
Hogy erdemes ezt kivitelezni? Gondolom egy xampp/wamp nem a legjobb erre.
Erdemes tobb virtualis gepre osztani a terhelest, vagy az uj webszerverek mar masszivan parhuzamositottak?
Elore is koszonom a valaszokat.
■ a segitsegeteket kernem a kovetkezohoz:
Adott egy eleg modern 2x6Xeon, 48GB RAM, 4xSSD, win2008std szerver, savszelesseg: 10TB;
erre kene stabil, gyors webszerver+php+mysql;
lekerdezesek szama (kivulrol): kezdetben 4000-8000 / sec, kesobb 40-80000/sec; a lekerdezett/elkuldott adatok picik, legtobbszor nehany bajt, ritkan nehany kilobajt;
a futo alkalmazasok kritikusak, nem toleralt a visszautasitas, kesleltetes stb, az a par bajt "azonnal" kell.
Hogy erdemes ezt kivitelezni? Gondolom egy xampp/wamp nem a legjobb erre.
Erdemes tobb virtualis gepre osztani a terhelest, vagy az uj webszerverek mar masszivan parhuzamositottak?
Elore is koszonom a valaszokat.
március 28
Nem szokványos memória limit túllépés
Sziasztok!
Kezdeném a hibaüzenettel:Tehát ha jól számolok, akkor 127 TB-ot próbál allokálni, amit picit indokolatlannak érzek. :) A rendszer Laravel 5 alapokon nyugszik, annyi bonyodalom van, hogy nem egy, de egyből két adatbázisból jönnek az adatok: egy MySQL, illetve egy MS SQL Server. Érdekes módon a hiba eltűnik egy pár xhr kérés után (amikben természetesen van db lekérdezés is). Én a MySQL-re gyanakszom, mert a bejelentkezés után egyből jelentkezik a hiba, ahol még az sql server-től nem kérek le semmit. De persze nem zárható ki semmi.
Találkozott már valaki ilyennel?
Ja, és amit próbáltam már némi guglizás után: mysql driver cseréje mysqlnd-re.
■ Kezdeném a hibaüzenettel:
FatalErrorException in Unknown line 0: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 139684812116568 bytes)
in Unknown line 0 at
HandleExceptions>fatalExceptionFromError(array('type' => '1', 'message' => 'Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 139684812116568 bytes)', 'file' => 'Unknown', 'line' => '0')) in HandleExceptions.php line 116
at HandleExceptions->handleShutdown()
Találkozott már valaki ilyennel?
Ja, és amit próbáltam már némi guglizás után: mysql driver cseréje mysqlnd-re.
Ezzel mit tudok kezdeni?
Sziasztok!
tudja valaki hogy ezzel mit tudok kezdeni?
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\index.php:269) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 27
Köszi előre is!
■ tudja valaki hogy ezzel mit tudok kezdeni?
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\index.php:269) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 27
Köszi előre is!
március 26
Véleményt kérek a weboldalamról
Sziasztok! Tavaly már kértem egy véleményt a weboldalamról, de akkor még félkész volt, mostanra befejeztem, teljesen más lett ezért újból szeretném, ha ránéznétek.
Egy közösségi oldalt készítettem, az eszközöm csak egy editplus volt.
Körülbelül 300 filebol áll, 1-2 phpnek 3000 sora is van.
A weboldal témája: motiválás, élménymegosztás, és hobbik alapján ismerkedés.
A lényege, hogy ha egy túrán/vizsgán/sportteljesítményen/utazáson/stb. vagy túl, akkor abból létrehozol 1 feladatot. A feladathoz csatlakozol és leírod élményeidet.
Itt a weboldal
■ Egy közösségi oldalt készítettem, az eszközöm csak egy editplus volt.
Körülbelül 300 filebol áll, 1-2 phpnek 3000 sora is van.
A weboldal témája: motiválás, élménymegosztás, és hobbik alapján ismerkedés.
A lényege, hogy ha egy túrán/vizsgán/sportteljesítményen/utazáson/stb. vagy túl, akkor abból létrehozol 1 feladatot. A feladathoz csatlakozol és leírod élményeidet.
Itt a weboldal
március 25
ez az oldal nem biztonságos
Sziasztok!
Az oldal amit készítek minden böngészőben ez a hibaüzenetet dobjaki.
Kérdésem az lenne miért kapom ezt az üzenetet?
És hogy mit tudok ellene tenni?
Miként hitelesíthetem?
■ Az oldal amit készítek minden böngészőben ez a hibaüzenetet dobjaki.
Kérdésem az lenne miért kapom ezt az üzenetet?
És hogy mit tudok ellene tenni?
Miként hitelesíthetem?
március 18
Videószerkesztés
Sziasztok!
Kérlek, ajánljatok nekem olyan programot (elsősorban ingyenes, egyszerűen kezelhető kéne, mert gyorsan és - pillanatnyilag - egyszeri alkalomra kell, de minden megoldás érdekel), amivel megoldható, hogy egy videóra "rátegyek" egy vagy több képet (vízjel, vagy inkább kép-a-képben szerűen), általam meghatározott pozícióba, időponttól és időtartamig.
Köszönöm szépen.
■ Kérlek, ajánljatok nekem olyan programot (elsősorban ingyenes, egyszerűen kezelhető kéne, mert gyorsan és - pillanatnyilag - egyszeri alkalomra kell, de minden megoldás érdekel), amivel megoldható, hogy egy videóra "rátegyek" egy vagy több képet (vízjel, vagy inkább kép-a-képben szerűen), általam meghatározott pozícióba, időponttól és időtartamig.
Köszönöm szépen.
március 17
xampp elérése wifi nélkül
Sziasztok!
Van egy gép, amire telepítve van a Xampp, azon belül egy program, amit egy másik gépről is tudok kezelni, ha a wifi be van kapcsolva. Viszont előfordul olyan is, amikor nincs wifi, de kellene az elérés. Hálózati kábel (esetleg cross-kábel?) használatával, vagy milyen kapcsolatot tudtok ajánlani? A Xamppos gép Windows-Xp, a másik vagy Linuxos, vagy Xp-s.
Előre is köszönöm a válaszokat.
■ Van egy gép, amire telepítve van a Xampp, azon belül egy program, amit egy másik gépről is tudok kezelni, ha a wifi be van kapcsolva. Viszont előfordul olyan is, amikor nincs wifi, de kellene az elérés. Hálózati kábel (esetleg cross-kábel?) használatával, vagy milyen kapcsolatot tudtok ajánlani? A Xamppos gép Windows-Xp, a másik vagy Linuxos, vagy Xp-s.
Előre is köszönöm a válaszokat.
március 17
localhost
Sziasztok.
Kéne egy két ötlet hogy miért nem fut a php a localhoston.
Feltelepítettem egy 3-as rendszert 1 HD ra külön partíciókra.
Van fent egy XP-SP3 egy WIN 7 32 és egy WIN 7 64,az indító file a win 7 64-es é.
Ha beírom a címsorba hogy localhost/index.php,akkor átugrik a localhost.com-ra.
A mysql commanddal tudom futtatni a mysql,jelszóval belép simán.
Ez a php volt eddig is a gépemen (csak egy xp-vel)és ez fut egy másikon is hibátlanul.
A Multi opp rendszer viszont úgy viselkedik hogy mindig az indított verzió meghajtó betűjelét nevezi ki C-nek.Lehet hogy ez így nem használható?
■ Kéne egy két ötlet hogy miért nem fut a php a localhoston.
Feltelepítettem egy 3-as rendszert 1 HD ra külön partíciókra.
Van fent egy XP-SP3 egy WIN 7 32 és egy WIN 7 64,az indító file a win 7 64-es é.
Ha beírom a címsorba hogy localhost/index.php,akkor átugrik a localhost.com-ra.
A mysql commanddal tudom futtatni a mysql,jelszóval belép simán.
Ez a php volt eddig is a gépemen (csak egy xp-vel)és ez fut egy másikon is hibátlanul.
A Multi opp rendszer viszont úgy viselkedik hogy mindig az indított verzió meghajtó betűjelét nevezi ki C-nek.Lehet hogy ez így nem használható?