ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2015 - Fórum téma

április 28

Link mérete szétesik

domel · 2015. Ápr. 28. (K), 12.12
Üdv!
Van egy olyan gondom amit témakörben nem is tudom hova tegyek, mert szétesik a link betümérete, de mégsem a html kód a hibás. Szóval van egy képfeltöltős oldal ami kiszedi a képből a koordinátákat, és egy google maps linkben a kép alá helyezi:


Eddig jó, aztán a harmadik képtől valami megváltoztatja a betüméretet, és ilyen lesz:


Szétesik tőle az oldal, pedig a képek szélessége mindig 500 pixel, a link szélessége is ugyanannyi mert a koordinátákban csak hat szám változik, karakterre ugyanannyi marad. A fenti képek telefonról készültek, asztali gépen a probléma nem jelentkezik. Van egy másik telefonom is, az is egy katasztrófa. Csak annyit látok, hogy a telefon böngészője kénye-kedve szerint változtatja a betüméretet, és nem tudom miért. Meg lehet ezt valahogyan tiltani a telefonnak (böngészőnek)?
 

Capistrano2/Capifony chrootolt környezetben

firith · 2015. Ápr. 28. (K), 10.33
Sziasztok,

php fejlesztőként nem igazán ismerem a ruby-t és a capistrano-t. Van egy szerver ahova fel kéne deployolni a kódot capistrano-val de az egész előtt le kéne futnia egy chroot parancsnak hogy minden abban fusson.

Ezzel próbálkoztam:

namespace :deploy do
    before "deploy:update_code", "deploy:chroot"
    task :chroot do
        run "#{sudo} chroot /chroot/php54"
    end
end
Ezzel az a baj hogy bár belép a chrootba, "ott is marad" és nem futnak tovább a taskok.

A segítséget előre is köszönöm!
 

Forgot password recovery

cbence · 2015. Ápr. 28. (K), 03.03
Van egy elfelejtett jelszó lekérő felületem

[colorer=php]

if ($emlekeztet == "igen") {

$emlekeztetek = $_POST[emlekeztetek];

if ($emlekeztetek != "") {

if ($emlekeztetek_mail == "") {
$visszajelez_emlk = "Nem adod meg az email címet?";
}

if (!preg_match("/@/",$emlekeztetek_mail) || !preg_match("/./",$emlekeztetek_mail)) {
$visszajelez_emlk2 = "Érvénytelen e-mailcím!";
}

if ($emlekeztetek_mail != "" && preg_match("/@/",$emlekeztetek_mail) && preg_match("/./",$emlekeztetek_mail)) {

$ellenor_emlk1 = mysql_query("SELECT * FROM reg WHERE email='$emlekeztetek_mail'");
$ellenor_emlk2 = mysql_num_rows($ellenor_emlk1);

if ($ellenor_emlk2 == '1') {
$visszajelez_emlksiker = "Rendben, a jelszavad elküldtük a megadott emailcímre!";
mysql_query("SELECT * FROM reg WHERE email='$emlekeztetek_mail'");
mysql_query("SELECT * FROM reg WHERE jelszo='$regpas' ORDER BY emlekeztetek_mail");

$header2 = "xy##kukac##gmail.com";
$mes2 = "

A xyoldalon jelszó-emlékeztetőt kértél!

Itt a jelszavad: $regpas

Ha nem te kértél jelszó-emlékeztetőt, levelünk tárgytalan!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez a rendszerből egy automatikusan továbbított üzenet, kérlek ne válaszolj.";

ini_set("SMTP","smtp.gmail.com");
ini_set("smtp_port","587");
ini_set("smtp_username","xy##kukac##gmail.com");
ini_set("smtp_password","xy");
mail($emlekeztetek_mail, 'Jelszó_emlékeztető', $mes2, $header2);

}else{
$visszajelez_emlkkudarc = "Az emailcím nem található az adatbázisban!";
}


}
}
print "<center><form id=belepes action=".$_SERVER['PHP_SELF']."?emlekeztet=igen method=post>
Email_cím: <input name=emlekeztetek_mail size=15 class=szovegdoboz maxlength=150><br><br>
<input type=submit value=Elküld class=gomb name=emlekeztetek></form>

április 27

syntax error, de nem értem

an-dee · 2015. Ápr. 27. (H), 00.34
szisztok

először a levlistára irtam, de mint kiderül nincs :(

szóval a hiba:

PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file in admin/index.php on line 1

maga a php igy kezdődik:

<?php
session_start();
include("../utils/utils.php");

a furcsa hogy van egy másik file, egy mappával feljebb és az simán lefut, ugyan ilyen kezdettel, eredetileg csak <? volt átirtam <?php-ra mert olvastam volt akinek ez adta ezt a hibát, de nem tudok továbblépni.


üdv
An-Dee
 

április 26

Responsive (bootstrap) oldalnál gondok a képek megjelenítésénél

geforce9600gt · 2015. Ápr. 25. (Szo), 22.13
Hello!

Bootstrap alapú oldalról van szó.

Ciklussal híreket listázok ki az alábbi divbe:
<div class="col-md-4">
                    <a class="main_item_img_link" href="#" title="">
                        <img class="img-responsive main_item_img" src="images/news/2.jpg">
                </a>
                <h3 class="main_item_title">
                    <a class="main_item_title_link" href="#" title="">Veniam quaerat eveniet eligendi dolor</a>
                </h3>
                <p class="main_item_desc">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Saepe rem nisi accusamus error
                velit animi non ipsa placeat. Recusandae, suscipit, soluta quibusdam accusamus a veniam quaerat eveniet eligendi dolor consectetur.</p>
                <a class="btn btn-default main_item_to_link" href="#">Tovább</a>
            </div>
Ugye a hírekhez csatolt kép amit feltöltenek, az mindig más méret, más formátum stb...
A program 2 méretet csinál belőle, egyik se kocka kép, fix szélességet megadok a php-nak, és ahhoz arányos méretezi a kép magasságát.

Mivel mindig más méretű a kép amit feltöltenek, ezért a divek most elcsúsznak. Mi erre a megoldás bootstrap-ben? Mindenképp téglalap képeket szeretnék, kockát nem.

Remélem értitek a problémát, sorry ha hülyén fogalmaztam meg.

A példa oldal itt megtekinthető: www.projektar.hu
 

Joomla - seo speciális urlkezelés többnyelvűséggel

DarkRaptor · 2015. Ápr. 25. (Szo), 16.51
Sziasztok!

most ismerkedek a joomla legújabb verziójával (3.4.1) és lenne egy elméleti kérdésem. Vegyük példának a klasszikus hírek oldalt: listaoldal, onnan pedig a címre kattintva betölt a details page. Az alábbi elérést szeretném megvalósítani a joomla saját SEO urlkezelésével, valamint a Language Switcher moduljával:

listaoldal elérése:
hu: http://valami.hu/hirek
eng: http://valami.hu/en/news

details page elérése:
hu: http://valami.hu/hirek/2015/04/19/hir_slug
eng: http://valami.hu/en/news/2015/04/19/news_slug

hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy ezen linkek betöltésekor az általam létrehozott componens töltődjön be de úgy, hogy mellette működjön a Language Switcher nyelvválasztó modul is, tehát legyen kapcsolat a magyar és az angol hír között is? az alapokkal tisztában vagyok, tehát össze tudom kötni a híreket, valamint hozzá tudom őket rendelni egy adott componenshez, viszont az már számomra rejtély, hogyan tudok egy ilyen speciális urlkezelést úgy beállítani, hogy a joomla Language Switcher modulja ezt is le tudja kezelni. Tehát ha a hirek/2015/04/19/hir_slug link alatt rányomok az angol ikonra a nyelvválasztó boxban, akkor a news/2015/04/19/news_slug link töltődjön be.

Addig oké, hogy ha van 2 cikkem és annak létrehozok egy-egy menu item-et, akkor ezeket össze tudom kötni a magyar és az angol nyelvvel, így a language switcher tudja, hogy minek mi a megfelelője és gond nélkül át is vált egyik linkről a másikra, na de ha én ezeket a cikkeket speciális url alatt szeretném elérni így:
news/2015/04/19/news_slug
hirek/2015/04/19/hir_slug url
akkor hogyan tudnám azt megoldani anélkül, hogy a teljes útvonalat beírnám a menu item aliasba (tehát ezt: news/2015/04/19/news_slug), tudja a rendszer azt, hogy ezen link alatt egy adott cikket kéne betölteni úgy, hogy a language switcher is tisztában legyen azzal, hogy a news/2015/04/19/news_slug angol linkhez a hirek/2015/04/19/hir_slug magyar link tartozik?

április 20

Új mobil Chrome hibás session kezelés?

mahoo · 2015. Ápr. 20. (H), 09.31
Sziasztok, 17-én befrissült a mobil Chrome-om a 42.0.2311.108-as verzióra, azóta a böngésző újraindítás nem generál új session-t, hanem folytatja az előbb bezártat.

Nézem a session adattáblámat és minden más böngésző új session rekordot hozz létre, és eddig a mobil chrome-om is de a frissítés után már nem.

Szerintem ez probléma, nekem mindenképp :), le tudná valaki még csekkolni, hogy jól látom-e.
 

április 19

aposztrófok

cica · 2015. Ápr. 19. (V), 12.40
Üdv!

Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet egy PHP if elágazás ágába beilleszteni ezt a kódot?
<a href="javascript:kepmegjel('kep.JPG','600px');" title="Kép megtekintése"><img src="termek_img/kicsikep.JPG" style="float:right;margin: 3px 3px 3px 3px; border: 2px ridge blue"></a>


segítséget köszi.
 

április 18

Paretneroldalt keresek látogatott weboldalhoz

bicska · 2015. Ápr. 18. (Szo), 11.49
Helló,

A boxy2.com -hoz keresek / keresünk partneroldalakat. Ez egy magyar fájlmegosztó szolgáltaltás.

A domain másfél hónapos és semmiféle autosurf oldalt nem használtunk a látogatottság növelésére, mégis elég jó eredményt értünk el: http://www.alexa.com/siteinfo/boxy2.com

A látogatottság, illetve a napi regisztrációk száma növekszik, nem stagnál...

A partnerprogramunk a következőképpen működik:
A partneroldal kap tőlünk egy névre szóló kupon kódot, melyet megjelenít saját weboldalán egy kisebb leírással. (Könnyen rátalálhatónak kell lennie.) A kuponkód 3 nap prémium tagságra jogosítja felhasználóit.

Mi pedig adunk neki egy viszontlinket a prémium oldalunkon, ami közvetlenül a kuponjára mutat az ő oldalán.

Nekünk azért jó, mert felhasználókat hoz.
A partneroldalnak pedig látogatókat, hiszen felhasználóink böngészik partneroldalainkat kuponok reményében.

Amennyiben a partneroldalnak van lehetősége hírlevélben kiküldeni kupon kódot, úgy kizárólag hírlevélben kiadható kupont is kap tőlünk, mely 7 nap prémium tagságra jogosítja felhasználóit.

Természetesen elvárás, hogy legyen némi látogatottsága a partner weboldalnak.

Itt is írhattok nekem, de nem mindig vagyok itt, javaslom, hogy a tigyi.janos##kukac##gmail.com -ra írjatok.
 

április 17

Ti hogyan implementáljátok a ports & adapters-t?

inf3rno · 2015. Ápr. 17. (P), 17.41
Ti hogyan implementáljátok a ports & adapters-t? Egyáltalán használtok domain model-t?