ugrás a tartalomhoz

Véleményt kérek a weboldalamról

Radon · 2015. Már. 26. (Cs), 11.28
Sziasztok! Tavaly már kértem egy véleményt a weboldalamról, de akkor még félkész volt, mostanra befejeztem, teljesen más lett ezért újból szeretném, ha ránéznétek.
Egy közösségi oldalt készítettem, az eszközöm csak egy editplus volt.
Körülbelül 300 filebol áll, 1-2 phpnek 3000 sora is van.
A weboldal témája: motiválás, élménymegosztás, és hobbik alapján ismerkedés.
A lényege, hogy ha egy túrán/vizsgán/sportteljesítményen/utazáson/stb. vagy túl, akkor abból létrehozol 1 feladatot. A feladathoz csatlakozol és leírod élményeidet.

Itt a weboldal
 
1

Mobile

Pepita · 2015. Már. 26. (Cs), 22.34
Mobilon nem látok szinte semmit. :(
Ha lesz időm, és fent marad a téma, majd meg nézem jobban is.
HHasználtál vmi keret rendszert?
2

Sajnos még nem reszponzív a

Radon · 2015. Már. 26. (Cs), 23.54
Sajnos még nem reszponzív a weboldalam. Elsőnek a saját ötletem megvalósítása volt a cél.
Keretrendszert nem használtam semmilyent, az utolsó betűt is begépeltem egy editplusba.
Nagyon örülnék a véleményeknek. köszi
3

Szia! Az, hogy létre tudtál

szabo.b.gabor · 2015. Már. 27. (P), 01.12
Szia!

Az, hogy létre tudtál hozni egy ilyen oldalt, mindenképp dicséretes.

Ellenben az, hogy csak egy editplus volt a használt eszközöd, az szerintem nem pozitív dolog, ahogy az sem, hogy vannak 3000 soros fájljaid is. Valamilyen szinten persze nagy teljesítmény, de ez mazochizmus, felesleges dologra fordítod az energiáid, rosszul osztod el, de a te döntésed..

Ha táblázatosan hozod létre az oldalad elrendezését, akkor nem lesz egyszerű megugrani, hogy reszponzív legyen.

Nem tudom, ez lehet, hogy csak az én hülyeségem, de a tag-ek legyenek már kisbetűsek. Inline css-t ne használj. bgcolor attribútumot meg nagyon gyorsan felejtsd el, ahogy az align-ot és minden ilyesmit is. formázás css-ben..

javascript-ben is van még fejlődési lehetőség, ezt a popup-os dolgot nem kell 20-szor beleírni pl.

Ha neked ez egy hobby, akkor hajrá, csak így tovább! Ha komolyan akarsz foglalkozni vele, akkor még van fejlődési perspektíva. Szerintem.
4

Nekem ami elsőre szembeötlő,

inf · 2015. Már. 27. (P), 13.55
Nekem ami elsőre szembeötlő, hogy az ikonok nagyon rossz minőségűek. Mintha low resolution képből lennének felnagyítva. A design félkésznek tűnik, bőven lenne még mit csiszolni rajta, pl az "Email: ...@...hu" rész finoman fogalmazva nagyon elüt a felette lévő tartalomtól. Imho jó lenne tudni, hogy hol kezdődik a szürke háttér, és hol a tartalom, de ez talán csak nekem fontos, pl facebook-nál is hasonlóan van, mint a tiéd. A footer színei szintén elütnek a bal oldali menü színeitől, szerintem jobb lenne valami egységes megoldást alkalmazni. Ha már ennyire fb-ra akarsz hajazni, akkor a footer részt simán betehetnéd balra a menü alá, vagy felülre a searchbox mellé, vagy az ikonra kattintva. Senki nem fog lenyelni keresztbe, ha css3-at használsz, és lekerekíted a sarkokat.

A forrást nézve, engem is zavar, hogy egyszer uppercase-ek a tag-ek, másszor lowercase-ek, jó lenne valami egységes megoldás, ami általában lowercase szokott lenni. Ugyanígy single quote és double quote esetén is jó lenne egységesen double quote-ot használni az attribútumoknál. A popup részt sem tudom minek kellett 3x bemásolni, illetve, hogy mit keres js kód a html fájlban, az sem világos, ki kéne szervezni külön js fájlokba. Nem kell minden egyes függvény deklarációnál kitenni a script tag-et. Használj valamilyen IDE-t ilyen gagyi szövegszerkesztők helyett. Nincs kint doctype declaration, ami baromi nagy hiba. A table-t meg jó lenne elfelejteni, 10 évvel ezelőtt még talán elfogadható volt, mostanában már úgy tudom, hogy nem az.

Nem regisztráltam, úgyhogy arról a részéről nem tudok mit mondani. Egyébként maga az ötlet mi volt? Ha csak egy szimpla közösségi oldalt akarsz csinálni, ami ugyanazt, vagy kevesebbet tudja, mint a facebook, akkor az eléggé halálraítélt dolog. Ha egy konkrét közösségnek csinálod, pl csak sportolóknak, csak programozóknak, kecskeméti lakosoknak, stb... akkor talán még életképes lehet, főleg ha kiegészíted egy ehhez kapcsolódó fórummal, esetleg cikkekkel.

Ahogy mások is írták, kezdetnek jó, de még bőven van hova továbblépni.
5

köszi

Radon · 2015. Már. 27. (P), 14.52
Köszi az észrevételeket, a html tudom, hogy kuka, de mivel külön fileban vannak a phptól,így egy designer majd le tudja cserélni divre.

A weboldal témája a következő:
Sport, Túrázás, Utazás, és minden hobbi tevékenység.
Aktív életet élő emberek közösségének létrehozása a következő módon:
A számítógépes játékok Achievement rendszerét szeretném átültetni a való életbe.
Ha sikerült a nyelvvizsgád, teljesítettél egy túratávot, átúsztad a Balatont, ellátogattál a Kínai Nagy Falhoz, stb, akkor az életben egy nagy teljesítmény, amiről van sok élményed tapasztalatod. Ezekből feladatokat készítesz.
Ha átúsztad a Balatont, akkor feltöltesz egy olyan feladatot,hogy:
Úszd át a Balatont!
Ehhez csatlakozol,és leírod élményeidet. A felhasználók bármilyen feladatot feltölthetnek, és a többi felhasználó pedig teljesíti,vagy célnak jelöli. Az élménybeszámolók segítséget nyújthatnak azoknak, akik célnak jelölték. Ezek alapján érdeklődési körök szerint lehet új barátokat találni.
Mindezt leírtam a regisztráció / Mi ez a weboldal? link alá.
A nagy gondom az,hogy ezt hogyan tudnám az oldalamra látogató felhasználókkal tudatni fél oldalas leírás nélkül?

Szeretnék olyan véleményeket is, akik belépnek és a használhatóságról, navigálásról, funkciókról írnak, mert elég összetett. van crop image is, meg sima email regisztrációról facebook accountra upgrade, 2 ember teljesítményeinek összehasonlítása, mint a wowban stb..
köszi a segítséget.
6

Csak egy adminisztratív

kuka · 2015. Már. 27. (P), 15.25
Csak egy adminisztratív jellegű kérdés.
Ha átúsztad a Balatont, akkor feltöltesz egy olyan feladatot,hogy:
Úszd át a Balatont!
Arra gondoltál, hogy a következő izomagy esetleg képtelen lesz használni a keresőt (BTW, én is az vagyok – működik az a kereső?) és inkább új feladatot hoz létre, „A Balaton átúszása” címmel? Vagyis azt akarom írni, hogy remélem van valami feladat egyesítő (esetleg elosztó) lehetőséged az adminisztrációs felületen, különben hamar azon kapod magad, hogy sok ezer feladat van, amelyeket mindegyikét csak a létrehozójuk teljesített, más még csak el sem olvasta.

Az én tippem az, hogy a legnépszerűbb a „Fektesd meg a titkárnőt” feladat lesz. A Sport és a Szórakozás/Hobbi kategóriákban egyaránt… Ezt csak mint másik adminisztráció szempontot említettem.

Ha már a kategóriák kerültek szóba, a „Szokj le a dohányzásról” melyik kategóriában keresendő?
8

jók a kérdések köszi, Ha fel

Radon · 2015. Már. 27. (P), 15.51
jók a kérdések köszi,
Ha fel akarsz tölteni egy feladatot, lesz egy leírás, hogy miket lehet, és miket nem.
A feltöltés első lépése, keresés a meglévők között. Ha már van ilyen feladat, de mindenképpen te is fel szeretnéd tölteni, akkor a már feltöltöttek közül 1re kell kattintanod. Ekkor társítja, hogy hasonló a 2 feladat.
Ha a feladatok között keresel, akkor csak 1 egyedi feladatot rak ki (a hasolóak közül randomra), jelzi hogy mennyi hasonló van, és ha rákattintasz, még nem a feladatot hozza be, hanem az összes hasonló feladatot, így választhatsz, hogy kinek a feladatát teljesíted.

A kategóriák is teljesen interaktívak, olyat hozol létre, amilyet akarsz.
Ha a kategóriához tartozik feltöltött feladat, csak akkor jelenik meg a kategória is, egyébként csak a te adatlapodon jelenik meg.
Maga a kategória pedig igazából egy cselekvés, egy hobbi, amihez szinén felhasználók is csatlakozhatnak. Pl létrehozod a hegymászás cselekvést, innentől csatlakozhatnak hozzá a hegymászók, és kapcsolhatnak hozzá hegymászó feladatokat, és megjelenik mint kategória.
9

Értem. Ez így szépen hangzik.

kuka · 2015. Már. 27. (P), 16.02
Értem. Ez így szépen hangzik. Jelenleg milyen állapotú az adatbázis? Mert ha teszt, akkor regisztrálnék a további kíváncsiságaim önkezüleg való kielégítése céljából. De ha ez így már az élesnek szánt állapot, inkább nem szemetelnék bele.
12

tesztverzió csak. nyugodtan

Radon · 2015. Már. 27. (P), 16.23
tesztverzió csak. nyugodtan teszteld, csak örülök neki, ha kiderül 1-2 bug.
7

Én eleve a feladat helyett

inf · 2015. Már. 27. (P), 15.41
Én eleve a feladat helyett más szót használnék, mondjuk kihívás, teljesítmény, ilyesmi. A feladat inkább ilyen iskolás, házi feladat jellegű dolgokat idéz nálam. A kihívás sem tökéletes, de nem vagyok nyelvész, érdemes lenne nézni pár szinonímát, aztán kiválasztani a legjobbat, esetleg írni egy nyelvész fórumba, hogy szerintük mi a legjobb szó, amiből mások egyből kenni fogják, hogy mit akarsz. Én pl angol stackexchange-es oldalra rendszeresen írok ilyen kérdéseket. Az endomondot meg a stravat ismered? Mindkettő valami hasonló, mint amit akarsz. Csak azok GPS-el mérik a részidőket, sebességet, stb... aztán azt hasonlítják össze.

A csalások kiszűrése, moderálás, stb... mind olyan dolog, amit még nagyon át kellene gondolnod. A pontrendszert szintén nehéz megvalósítani szerintem, főleg, hogy ezek a dolgok bemondásra mennek. Talán más felhasználók szavazatai alapján lehetne pontot adni egy-egy dologra, passz. Gondolom ezen már agyaltál sokat.

Hát így brainstorming-nak nekem most ennyire futotta. Sok sikert!
11

Régóta agyalok ezen a szón.

Radon · 2015. Már. 27. (P), 16.03
Régóta agyalok ezen a szón. Elsőnek teljesítmény volt. Angolul real life Achievement nagyon jól kifejezi, de magyarul a teljesítményről inkább autók jutnak az emberek eszébe. Viszont ez a kihívás nagyon tetszik.
Van ranglista a pontok alapján, de még nem tettem bele. Mindenki annyit csal össze magának, amennyit akar.
Ami értékelhető egy teljesítésben az az élménybeszámoló. Ha becsalsz magadnak mindent, akkor nem tudsz mit írni, és a teljesítéseknél jelzem, h hány karakteres a beszámoló, és ha látják, h 0, akkor meg sem nézik, mert minek. Így hamar feladják a csalók, mert csak időpazarlás.
10

Biztos van ennél még jobb is,

inf · 2015. Már. 27. (P), 16.03
Biztos van ennél még jobb is, nem véletlen bölcsészek meg nyelvtanárok SEOznak. Ők tudnak fogalmani, mi alig.

A teljesítmény is jó egyébként sportteljesítmény, teljesítménytúra, stb... Ha valaki versenysportol szerintem alap szó, és nem fogja autókkal társítani.
13

regisztráció

_subi_ · 2015. Már. 27. (P), 19.09
Az eddigiekhez még hozzátenném, hogy a regisztráció is érdekesen működik: írtam egy 1-est minden mezőbe, mire kaptam egy ilyen üzenetet: "Sikeres regisztráció, email címedre küldött linken tudsz aktiválni."

Az is nagyon csúnya megoldás, hogy ha szerencsétlen leendő felhasználód csak egy mezőt is üresen hagy a regisztrációnál, akkor a regisztráció gombra kattintva az űrlap elveszíti minden tartalmát és emberünk kezdheti elölről a gépelést.

A keresőnek nem tudom, miképpen kellene működnie, de nekem nem sikerült találatot produkálnom.
14

Igaz, 1-1 js még hiányzik. De

Radon · 2015. Már. 27. (P), 20.01
Igaz, 1-1 js még hiányzik. De aktiválást úgyis csak rendes emailra kapsz. fogom pótolni.

Köszi a keresés csak regisztráltaknál működött, javítottam.
15

A csak kliens oldali

bamegakapa · 2015. Már. 27. (P), 21.39
A csak kliens oldali validálást szerintem felejtsd el. A szerveren mindenképp szükséges, a kliensen csak plusz szolgáltatás.
16

HTML5-ben már nem kell js egy

inf · 2015. Már. 27. (P), 21.57
HTML5-ben már nem kell js egy email cím validálásához, ha jól tudom.