ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 25, 2015 - Fórum téma

Responsive (bootstrap) oldalnál gondok a képek megjelenítésénél

geforce9600gt · 2015. Ápr. 25. (Szo), 22.13
Hello!

Bootstrap alapú oldalról van szó.

Ciklussal híreket listázok ki az alábbi divbe:
<div class="col-md-4">
          <a class="main_item_img_link" href="#" title="">
            <img class="img-responsive main_item_img" src="images/news/2.jpg">
        </a>
        <h3 class="main_item_title">
          <a class="main_item_title_link" href="#" title="">Veniam quaerat eveniet eligendi dolor</a>
        </h3>
        <p class="main_item_desc">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Saepe rem nisi accusamus error
        velit animi non ipsa placeat. Recusandae, suscipit, soluta quibusdam accusamus a veniam quaerat eveniet eligendi dolor consectetur.</p>
        <a class="btn btn-default main_item_to_link" href="#">Tovább</a>
      </div>
Ugye a hírekhez csatolt kép amit feltöltenek, az mindig más méret, más formátum stb...
A program 2 méretet csinál belőle, egyik se kocka kép, fix szélességet megadok a php-nak, és ahhoz arányos méretezi a kép magasságát.

Mivel mindig más méretű a kép amit feltöltenek, ezért a divek most elcsúsznak. Mi erre a megoldás bootstrap-ben? Mindenképp téglalap képeket szeretnék, kockát nem.

Remélem értitek a problémát, sorry ha hülyén fogalmaztam meg.

A példa oldal itt megtekinthető: www.projektar.hu
 

Joomla - seo speciális urlkezelés többnyelvűséggel

DarkRaptor · 2015. Ápr. 25. (Szo), 16.51
Sziasztok!

most ismerkedek a joomla legújabb verziójával (3.4.1) és lenne egy elméleti kérdésem. Vegyük példának a klasszikus hírek oldalt: listaoldal, onnan pedig a címre kattintva betölt a details page. Az alábbi elérést szeretném megvalósítani a joomla saját SEO urlkezelésével, valamint a Language Switcher moduljával:

listaoldal elérése:
hu: http://valami.hu/hirek
eng: http://valami.hu/en/news

details page elérése:
hu: http://valami.hu/hirek/2015/04/19/hir_slug
eng: http://valami.hu/en/news/2015/04/19/news_slug

hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy ezen linkek betöltésekor az általam létrehozott componens töltődjön be de úgy, hogy mellette működjön a Language Switcher nyelvválasztó modul is, tehát legyen kapcsolat a magyar és az angol hír között is? az alapokkal tisztában vagyok, tehát össze tudom kötni a híreket, valamint hozzá tudom őket rendelni egy adott componenshez, viszont az már számomra rejtély, hogyan tudok egy ilyen speciális urlkezelést úgy beállítani, hogy a joomla Language Switcher modulja ezt is le tudja kezelni. Tehát ha a hirek/2015/04/19/hir_slug link alatt rányomok az angol ikonra a nyelvválasztó boxban, akkor a news/2015/04/19/news_slug link töltődjön be.

Addig oké, hogy ha van 2 cikkem és annak létrehozok egy-egy menu item-et, akkor ezeket össze tudom kötni a magyar és az angol nyelvvel, így a language switcher tudja, hogy minek mi a megfelelője és gond nélkül át is vált egyik linkről a másikra, na de ha én ezeket a cikkeket speciális url alatt szeretném elérni így:
news/2015/04/19/news_slug
hirek/2015/04/19/hir_slug url
akkor hogyan tudnám azt megoldani anélkül, hogy a teljes útvonalat beírnám a menu item aliasba (tehát ezt: news/2015/04/19/news_slug), tudja a rendszer azt, hogy ezen link alatt egy adott cikket kéne betölteni úgy, hogy a language switcher is tisztában legyen azzal, hogy a news/2015/04/19/news_slug angol linkhez a hirek/2015/04/19/hir_slug magyar link tartozik?