ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 30, 2014 - Fórum téma

PHP mail() függvény

PoLáKoSz Tamás · 2014. Május. 30. (P), 22.37
Sziasztok!

Van egy hosting, akitől VPS-t bérlek egy társammal. Kaptunk hozzá egy weblapot, amivel elkezdtem leveleket küldeni egy MySQL táblából, csak mivel régebben olvastam, hogy mail() függvény elméletben maximalizálva van, írtunk a hostingnak, hogy mennyit engedélyeznek, erre azt írták, hogy nem szabad.
Elkezdtem keresgélni Google-ban, hogy hogy lehetne ezt kiküszöbölni. Találtam egy témát, amiben szerepelt egy Cron, meg egy PostFix nevű valami, ami nem tudom mi pontosan.

Tudom, hogy sokaknak ez alap dolog, de én tényleg nem értek hozzá.

Az lenne a célom, hogy valamilyen úton-módon kb. 6000 E-mail címre kiküldjek egy E-mailt, aminek a tartalma ugyan az.

Ez megoldható akár a számítógépemről? Lehet hülyeséget kérdeztem. Valamit olvastam szerverről, meg hogy ez a PostFix valami ubuntus dolog. Az a baj, hogy ezzel az infóval sem tudok mit kezdeni, mert nem értek hozzá. Win7 operációs rendszerem van gépemen, Virtuális Szervert kéne készíteni, és arra kéne raknom egy Linux opercáiós rendszert, amin tudnám használni a PostFix-et?

Ha kezdő számára érthető leírást is tudsz adni, elég az, mert abból rá tudok jönni dolgokra, csak kéne egy vonal, amin el tudok indulni.

Előre is köszönöm,
Szép estét :D
 

API-t a népnek!

Max Logan · 2014. Május. 30. (P), 20.30
Az utóbbi időben többször szóba került az API-k kérdése. Ezzel kapcsolatban közös gondolkodásra hívlak benneteket. Beszélgessünk arról, milyen online szolgáltatásoknak lenne érdemes publikus API-t biztosítani, amivel többletértéket tudnának teremteni, közvetetten (vagy közvetlenül) pedig akár haszonra is szert tenni.

Elindítanám a gondolkodás fonalát azzal, hogy szerintem jó lenne, ha az online könyváruházak (beleértve az antikváriumokat) biztosítanának API-t, amin keresztül elérhető lenne az adatbázisuk egyébként is publikus információhalmaza. Nem nehéz ötletet találni, hogy mire és hogyan lehetne egy ilyen API-t felhasználni.