ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2, 2014 - Fórum téma

JavaScript div height

bnc1995 · 2014. Május. 2. (P), 10.36
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy div magasságának beállításával kapcsolatban.

A problémám a következő:

Egy tartalomtól függően változó magasságú div-et hoztam létre, ami működik is csak mivel, a kerekített sarkokat képekkel oldottam meg, egy kicsit lejjebb kerül mint én szeretném, ezért a position tulajdonsággal néhány pixellel feljebb toltam, így a tartalom alatt maradt egy kis hely. Én ezt úgy próbáltam megoldani, hogy JavaScript-ben lekérdezem a magasságot, majd kivonom belőle a felesleges magasságot. A probléma viszont az, hogy bár $("div_ID").ready(function(){...}) segítségével megvárnám amíg a div betölt, sajnos nekem azonnal lefut az átméretező kód, nem várja meg míg teljes egészében betölt, így viszont nem a tényleges méretet használja a kód, erre végső megoldásként az a barbár megoldás jutott az eszembe, hogy a setTimeout() függvényt használnám. Először 1000ms-re állítottam, de ez sem volt elég,mert némely eszköznek nem elég az 1s, hogy betöltsön, most 2000ms-en van, de ez sem elég mindenhol(pl. telefonon). Már az 1s-et is soknak tartottam, de a 2s már pláne. Szerintem elég feltűnő, hogy az oldal betöltése után 2 másodperccel felugrik a weboldal jelentős része. Biztos van erre egy elegánsabb megoldás.

Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, illetve, ha tudtok a problémára másik megoldást azt is szívesen fogadom.

Bence
 

PHP deploy

inf · 2014. Május. 2. (P), 04.48
Mit ajánlatok deploy-hoz, egy olyan szerverre, aminél csak ftp és php elérhető? (a szolgáltató cserén kívül persze :d)

Egy darabig azon agyaltam, hogy megírom én magam a deploy-t, mert nem annyira bonyolult:
- git post commit, post merge hook-okkal a master változásainál automatikusan lehet deploy-olni
- liquibase diff-el lehet sql-be konvertálni elvileg a schema change-eket
- git-ftp feltölti a megváltozott php fájlokat automatikusan
- mivel event sourcing lesz, ezért le lehet gatterolni az összes adatot, futtatni a schema change-es sql-t, aztán replay-el újra végigmenni az összes domain event-en, és így újra feltölteni adatokkal az új schema-t.

Összességében nem tűnik bonyolultnak, de kíváncsi vagyok, hogy vannak e kiforrottabb eszközök is a célra...