ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 31, 2014 - Fórum téma

pub/sub event reflection

inf · 2014. Május. 31. (Szo), 14.15
Nemrég találkoztam egy érdekes problémával, gondoltam megosztom veletek is. Az egész data binding-hoz kapcsolódik, illetve js-hez, de általánosítható bármilyen nyelvre.

Az alap probléma gyakorlatilag egy általános data binding megoldás keresése volt. Elég szépen le lehet írni a data binding-ot, mert körülbelül arról van szó, hogy adat forrásokat kell szinkronba hozni. Az egyik a model, a másik a view, de lehet tetszőleges számú model és view is. Pl backbone esetében hozzácsapnak egy model-t egy view-hoz és szevasz. Ha általánosan akarjuk leírni a dolgot, akkor n:m reláció esetében a legegyszerűbb, ha létrehozunk egy relationship típust, amiben letároljuk, hogy mi áll mivel kapcsolatban. Szóval arra gondoltam, hogy csinálni kell egy Hub osztályt, ami majd továbbítja a többi adatforrásnak a change event-eket.

A gond csak ott van ezzel a megközelítéssel, hogy az adatforrás, ami kiváltja az eseményt szintén fel van iratkozva erre a Hub-ra, mint esemény figyelő. Így könnyen előfordulhat az, hogy elkezd a rendszer oszcillálni attól, hogy az adatforrás és a hub között vagy két adatforrás között oda-vissza verődnek az események. Egy change egy adatforráson kivált egy eseményt, ezt publikálja a Hub-on, ami visszaküldi ugyanazt az eseményt, ami szintén kivált egy change-t, ami kivált egy új eseményt, és így tovább... Mit gondoltok mi erre az általános megoldás?
 

Uncaught SyntaxError: Unexpected token h

CatoPurnell · 2014. Május. 31. (Szo), 12.08
Sziasztok, a következő probléma megoldásához kérnék egy kis segítséget, íme a hiba, alatta pedig a két függvény.