ugrás a tartalomhoz

PHP mail() függvény

PoLáKoSz Tamás · 2014. Május. 30. (P), 22.37
Sziasztok!

Van egy hosting, akitől VPS-t bérlek egy társammal. Kaptunk hozzá egy weblapot, amivel elkezdtem leveleket küldeni egy MySQL táblából, csak mivel régebben olvastam, hogy mail() függvény elméletben maximalizálva van, írtunk a hostingnak, hogy mennyit engedélyeznek, erre azt írták, hogy nem szabad.
Elkezdtem keresgélni Google-ban, hogy hogy lehetne ezt kiküszöbölni. Találtam egy témát, amiben szerepelt egy Cron, meg egy PostFix nevű valami, ami nem tudom mi pontosan.

Tudom, hogy sokaknak ez alap dolog, de én tényleg nem értek hozzá.

Az lenne a célom, hogy valamilyen úton-módon kb. 6000 E-mail címre kiküldjek egy E-mailt, aminek a tartalma ugyan az.

Ez megoldható akár a számítógépemről? Lehet hülyeséget kérdeztem. Valamit olvastam szerverről, meg hogy ez a PostFix valami ubuntus dolog. Az a baj, hogy ezzel az infóval sem tudok mit kezdeni, mert nem értek hozzá. Win7 operációs rendszerem van gépemen, Virtuális Szervert kéne készíteni, és arra kéne raknom egy Linux opercáiós rendszert, amin tudnám használni a PostFix-et?

Ha kezdő számára érthető leírást is tudsz adni, elég az, mert abból rá tudok jönni dolgokra, csak kéne egy vonal, amin el tudok indulni.

Előre is köszönöm,
Szép estét :D
 
1

VPS

janoszen · 2014. Május. 31. (Szo), 13.01
Ha VPS-t berelsz, akkor sajat levelezo szervert futtatsz (pl Postfix vagy Exim), igy a szolgaltatodnak nem sok koze van a kerdeshez, kiveve ha spamelsz rola.

Ami a muszaki megvalositast illeti, sajnos muszaj lesz kicsit erolkodni, mert DKIM nelkul manapsag mar nem tudsz tomeges levelet kuldeni, valamint nagyon megszivlelendo a Google ide vago iranymutatoja is.
2

A Postfix egy

Joó Ádám · 2014. Május. 31. (Szo), 13.01
A Postfix egy levelezőszerver. A saját gépeden is tudod futtatni, de ha onnan küldöd a leveleket, akkor szinte biztos, hogy a spamszűrők áldozata lesz. Keress olyan tárhely- vagy VPS-szolgáltatót, amelyik nem tiltja neked a levélküldést, vagy – figyelembe véve, hogy nem értesz hozzá – még inkább valamilyen online szolgáltatást.
3

Köszönöm szépen mindkettőtök

PoLáKoSz Tamás · 2014. Május. 31. (Szo), 17.00
Köszönöm szépen mindkettőtök építő jellegű hozzászólását. :)
Lehet még írok ide pár kérdést, de igyekszem most már rájönni a dolgokra. Nagy-nagyon köszönöm, sokat segítettetek :D
4

Horogra akadtam

PoLáKoSz Tamás · 2014. Jún. 6. (P), 16.08
Sziasztok :)
Joó Ádám a tippedet követve a hostingunktól zöld utat kaptunk a tömeges levélküldésre. Találtam egy jónak tűnő leírást, amit elküldök a hostingnak, hogy elemezzék, jók-e a VPS-hez a telepítési kódok.
Ha esetleg valamiben elakadnánk, kérhetnék még segítséget?

Minden jót kívánok!
5

Ezért van a fórum :)

Joó Ádám · 2014. Jún. 18. (Sze), 17.21
Ezért van a fórum :)