ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2, 2014 - Fórum téma

HTML 5 SVG

vary88 · 2014. Ápr. 2. (Sze), 08.37
A Poszt nem akutális, de köszi annak aki agyalt rajta! Sajnos kiderűlt, hogy elnéztem valamit, és működik a jquery feliratkozás! Elnézést attól akinek az idejét raboltam!


Sziasztok, a következő HTML5-ös problémám van. (ASP.NET-ben fejlesztek, bár ez sokat nem számít)

Van egy Svg-m ami 1000px*1000px-es, és Circle elemek vannak benne. Ezeket gombnyomásra
tudom mozgatni, mennek is mint az álom. Azonban ha Jquery-vel feliratkozok valamelyik
circle click eseményére, akkor egyszerűen nem fut le, mintha semmisnek venné a feliratkozást.

(Ez még talán érthető is lenne, ha kicsit jobban értenék a html 5-höz, és tudnám pontosan hogy mit jelent egy ilyen circle, akkor talán kiderűlne, hogy ez nem egy hagyományos értelemben vett html elem vagy ilyesmi, ezért nem ment. Mind1, ez csak mellék gondolat volt) --> persze jquery feliratkozás lenne számomra a legszebb.

Na most van a circle-nek egy onclick nevű attribútuma, ami hibátlanul működik is, ha szimplán felteszek a markupra egy circle-t és annak állítom be az onclick-jét. Azonban azt a furcsa jelenséget vettem észre, hogy ha ugyanezt a circle-t codebehindből (szerver oldalról) generálom bele az svg-be, akkor nem foglalkozik a circle onclick-jével, mintha ott se lenne. Amit azért sem értek, mert a DOM-ban ugyanúgy néz ki, ugyanúgy szerepel, akkor elvileg különbséget se tehetne a két circle között. De úgy tűnik, hogy mégis, és ezt nem értem, hogy miért. Illetve megoldás kellene akkor valahogy arra, hogy a dinamikusan kigenerált circle-im click eseményére hogyan iratkozzak fel?

ui.: az svg-re való feliratkozástól nem irtózott a jquery, csak a circle esetében. Pedig Id alapján a Jquery a circle-t is ugyanúgy be tudta azonosítani, a pozícióját is le tudta kérni, akkor már igazán nem értem miért nem képes feliratkozni rá.

A segítséget köszi annak aki ad, sokat kutattam a dolog után, de nem találtam megoldást.